BLOG

2024. április 8. hétfő

Bemutatjuk a DND Telecom Center POC szolgáltatását, Hytera alapon

Saját Hytera POC szerver szolgáltatást indított a DND, amellyel azonnali, csoportos kommunikáció érhető el területi korlátozás nélkül. Ahogyan azt láthattuk az elmúlt években, az összes nagy márka kínálatában elérhető a gyártó saját készülékével üzemelő POC szolgáltatása, így a DND Telecom Center Kft. kínálatában is megtalálható az Icom, Motorola és Entel által üzemeltetett POC szolgáltatásai. Mi az a POC rádió? A... Címkék: ,
2024. április 3. szerda

URH rendszer telepítése és bővítése, avagy hogyan történik nálunk a rádiós felmérés?

Gyakran felmerülő kérdéskör az ügyfeleink részéről, hogy hogyan történik az URH rádiós rendszer felmérése és kiépítése. Milyen tényezőket kell figyelembe venni és mi a folyamata a tervezésnek? Az alábbi cikkünkben ezeket a kérdéseket jártuk körbe.  Legyen szó egy új URH rendszer kiépítéséről vagy egy meglévő rendszer bővítéséről, esetleg digitális rendszerré történő fejlesztéséről, a legelső lépés minden esetben a gondos tervezés... Címkék:
2023. február 22. szerda

Motorola XT185 PMR rádió

Ha Ön lelkes túrázó, vadász, kempingező vagy kültéri sportokat űz, úgy tudja, milyen fontos, hogy megbízható kommunikációs eszközzel rendelkezzen. Az adó-vevő rádió mentőöv lehet vészhelyzet esetén, eszköz a csoporttal való kapcsolattartáshoz és a tevékenységek hatékony koordinálásához. A Motorola XT185 walkie-talkie rádió népszerű választás azok számára, akiknek robusztus, tartós és könnyen kezelhető kommunikációs megoldásra van szükségük. Nézzük meg közelebbről, mit kínál... Címkék: ,
2023. február 21. kedd

A műholdas csatorna vétele és a parabola antenna beállítása

A műholdas televíziós antennák már évtizedek óta léteznek, lehetővé téve az emberek számára, hogy a csatornák és programok szélesebb köréhez férjenek hozzá. A következő bejegyzésünkkel segítséget szeretnénk nyújtani a műholdas tévével kapcsolatos kérdésekben. A parabola antennákat olyan helyre ajánljuk, ahol nincs elérhető kábel tv szolgáltatás vagy a földi sugárzású csatornákon felül, több tartalmat szeretnénk elérni. Mivel a beszerzés és a... Címkék:
2022. június 11. szombat

Így válasszuk ki a legjobb elektromos hűtőtáskát

Tengerparti nyaralás, kiruccanás az erdei házikóba, kirándulás távoli vidékekre, egy hosszú nap a Balaton partján. Csak néhány példa egy átlagos család életéből, amikor elektromos áram nélkül és persze hűtő nélkül maradunk. Nem kell azonban ilyen helyzetekben sem búcsút intenünk a finomságoknak, a hűtött italoknak és a gyorsan romló ételeknek. Az elektromos hűtőtáskák ugyanis bárhol képesek lehűteni ételeinket, méghozzá kimagasló hatékonysággal.... Címkék:
2022. április 5. kedd

Antenna típusok és felhasználási lehetőségeik

Mi a közös a televízió- és rádióműsorszórásban, távközlésben, mobiltelefon hálózatokban vagy akár a műholdakban? Leginkább az, hogy az egyes antenna típusok nélkül gyakorlatilag elképzelhetetlen lenne ezek és az általuk folytatott kommunikáció problémamentes működése. Az antennák a fentebb említett eszközökön és megoldásokon túl a különféle jelek adásában, vételében és közvetítésében töltenek be kiemelten fontos szerepet. Ez a fajta továbbító szerep pedig... Címkék:
2022. február 8. kedd

Milyen koax kábel típusok közül választhatunk?

Adatátviteli eszközökkel nap mint nap találkozunk, használjuk őket, hiszen ezeken keresztül továbbítódik az információ, a jel, ez köt össze két eszközt, ez az átviteli közeg. Gondoljunk csak például a kábeltévé-adásra vagy telefonunk bluetooth-jára. Az adatátviteli eszközök teszik lehetővé a gépek közötti kommunikációt, információáramlást, adatcserét és akár erőforrás megosztást is. A videó-, hang- és egyéb adatátvitel minőségi közegeként sokszor koax kábellel... Címkék: ,
2022. január 31. hétfő

Hogyan válasszuk ki a legjobb set-top boxot a tv-hez?

Jobb digitális kép- és hangminőséget, több csatorna elérését és számos kiegészítő szolgáltatást eredményezett a digitális átállás Magyarországon. Az átállással a kizárólag analóg technikával sugárzott adások vételére alkalmas televízió nem vált feleslegessé, csupán a digitális adás vételéhez szükséges eszközöket kellett biztosítani. A megoldást egy külső jelátalakító eszköz, a set top box jelenti, amely a digitális jelet a tv által fogadható analóg... Címkék:
2021. december 13. hétfő

Ingyen televízióadás bárhol? A legjobb beltéri antennákkal lehetséges!

Sokan talán nincsenek is tisztában vele, hogy megfelelő TV antenna segítségével akár ingyenes formában, kifogástalan kép- és hangminőségben valósítható meg a televíziózás hamisítatlan élménye. Még több mozgásteret enged a kivitelezéshez az a tény, hogy a Magyarország egész területén megvalósítható televízió használata akár kültéri TV antenna, akár a legjobb beltéri TV antenna típusok segítségével egyaránt reális lehetőség. A cikkben részletesen is... Címkék:
2021. november 30. kedd

Hogyan szerelhető be utólag ülésfűtés az autóba?

Az ülésfűtés az egyik leghasznosabb eszköz annak céljából, hogy fagyos téli reggeleken ne kabátban vacogva és felfázástól tartva kelljen várni, amíg a ventilátor végre lehel némi meleg levegőt az autó légterébe. A különféle fűthető ülésvédők, matracok és szivargyújtóval funkcionáló kivitelek mellett a karbonszálas és teflonszálas ülésfűtés változatai akár utólag is könnyedén beszerelhetők az autóba, jelentősen javítva ezáltal a komfortérzetet sofőrként... Címkék:
2021. szeptember 15. szerda

11 kérdés hűtőláda vásárlás előtt

Tavasztól őszig sokan készülnek arra, hogy minél több időt töltsenek a szabadban, legyen szó piknikezésről, kempingezésről, vízparti tevékenységekről vagy utazásról. A naptej és a strandtörülköző mellett pedig egy dolog, amit érdemes magával vinnie: az a hűtőtáska. A hűtőtáskával hűvösen tarthatja ételeit és italait a kirándulás ideje alatt. Hűtőszekrények vs. hűtőtáskák: vásárlás előtt fontos megnézni a kínálatot és eldönteni, hogy puha... Címkék:
2021. szeptember 8. szerda

Hogyan kell engedélyeztetni a figyelmeztető jelzést?

Gyakran felmerülő kérdés érdeklődő ügyfeleink között, hogy használhatnak-e sárga lámpát és ha igen, akkor hogyan kell a figyelmeztető jelzést engedélyeztetni. Jelen cikkünkben a borostyán sárga figyelmeztető jelzést adó készülékek engedélyszerzésének menetéről és feltételeiről kívánunk tájékoztatást adni. Termékeinket az alábbi linken találja: https://www.dnd.hu/figyelmezteto-jelzes Mindenekelőtt fontos tisztázni, hogy mit takar a figyelmeztető jelzés kifejezés, milyen szabványok kell megfelelni a figyelmeztető jelzést adó... Címkék:
2021. július 12. hétfő

Hallásvédelmi kisokos, avagy amit a füldugókról és fültokokról tudnod kell

Cégünk több, mint 15 éves tapasztalattal rendelkezik 3M Peltor hallásvédelmi termékek kapcsán, így fontosnak tartjuk megosztani azokat az információkat, amelyek hozzájárulnak hallásának megőrzéséhez. Az eszközök viselésének előnyeit, érzékszervünk védelmét szem előtt tartva szeretnénk átfogó képet nyújtani a fülvédők, füldugók, hallásvédők világáról. Szakemberek szerint a halláskárosodás 100%-ban elkerülhető lenne, ezért a legfontosabb amit tehetünk hallásunk megőrzésére a megelőzés. A hallásromlás nem... Címkék:
2021. április 16. péntek

Hogyan válassz walkie-talkie rádiót?

Mit tud egy walkie-talkie rádió? Röviden összefoglalva a PMR rádió gombnyomásra azonnali, csoportos és ingyenes kommunikációt tesz lehetővé terepviszonyoktól függően akár 4-5 km-en belül. Hogyhogy ingyenes? A PMR rádiók 446Mhz frekvencián működnek, amely frekvencia sáv egész Európában, egységesen ennek a rádió típusnak van fenntartva. Ebből kifolyólag a PMR rádiókat Európa teljes területén díjmentesen lehet használni. Az egyes PMR 446 készülékek... Címkék:
2021. január 5. kedd

Csak kézibeszélő nélküli CB rádiókat lehet használni vezetés közben Németországban

Egészen pontosan a Német Szövetségi Tanács (Bundesrat) ismét meghosszabbította 2021. június 30.-ig azt az átmeneti időszakot amely időpontig még lehet használni a kézibeszélővel ellátott rádióeszközöket vezetés közben. Ez praktikusan azt jelenti, hogy ezen dátumtól csak olyan CB rádió használható a kamionban, amely kéz nélküli adásindítási lehetőséggel bír, vagy VOX funkcióval van ellátva. A VOX funkcióról korábban írtunk egy cikket amelyet... Címkék: