Menetrögzítő kamera

A menetrögzítő kamera vagy másnéven fedélzeti kamera elsődleges célja, hogy rögzítse a forgalom történéseit és baleset vagy vitás forgalmi helyzetek kialakulása esetén segítsék a vétkes fél felderítését. Felhasználását tekintve az autós fedélzeti kamera a legelterjedtebb, azonban a DND kínálatában megtalálhatók kamionos, biciklis és motoros menetrögzítő kamerák is.


A menetrögzítő kamerák tapadókoronggal vagy speciális konzollal rögzíthetők és jellemzően szivargyújtó töltővel vagy USB csatlakozóval tölthetők. A kamera által készített felvételek rendkívül hasznosak vitás forgalmi helyzet, vagy baleset esetén, tolatás elősegítésére, azonban hangulatos utazós videók készítésére is használhatók.

Menetrögzítő kamerák leggyakoribb fajtái

Autós fedélzeti kamera

A fedélzeti kamerák legelterjedtebb fajtája az autós menetrögzítő kamera. A kifejezetten autós célra fejlesztett kamerák könnyen felszerelhetők szélvédőre helyezhető tapadókorongok, vagy tartókonzol segítségével, amelyek a csomag részét képezik.

Motoros és kerékpáros menetrögzítő kamera

Az autós kamerákkal ellentétben, a motoros és kerékpáros kamerák rögzítéséhez speciális eszközre, például kormány konzolra, csuklópántra vagy övtartóra van szükség, ezért célszerű kifejezetten erre a célra kifejlesztett kamerát választani.

Menetrögzítő és tolatásra szánt kamera

Kínálatunkban megtalálható kifejezetten tolatásra szánt kamera is, amelyhez egy kamera és egy LCD monitor tartozik és segítségükkel lényegesen biztonságosabbá tehető a teherautók és kamionok tolatása.

A menetrögzítő kamera kiválasztása

A tökéletes menetrögzítő kamera kiválasztásához legelőször azt érdemes megvizsgálni, hogy milyen járműre szeretnénk rögzíteni, hogy a csomag tartozékai között megtalálható rögzítési eszköz kompatibilis legyen az adott járművel. Emellett számos funkció, tulajdonság és tartozék érhető el egyes kameratípusokon belül, amelyeket érdemes figyelembe venni a kiválasztási folyamat során.

Töltőkábel

Érdemes figyelembe venni a töltési lehetőségeket is. A menetrögzítő kamerák legtöbb esetben USB töltőkábel vagy szivargyújtó kábel segítségével akár menet közben is tölthetők.

Éjszakai felvétel

Az éjszakai móddal is rendelkező menetrögzítő kamerák, az éjszakai balesetek és vitás helyzetek kialakulása után nyújtanak segítséget, azonban rendkívül hasznosak tolatás, vagy parkolás esetén is.

Felbontás

A legtöbb menetrögzítő kamera HD vagy FULL HD felbontású felvételek készíthetők. A lehető legjobb minőségű videó érdekében ajánlott a legnagyobb felbontással rendelkező kamerát választani.

Látószög

A legelterjedtebb eszközök 120° és 170° közti nagylátószögű lencsével rendelkeznek.

GPS és mozgásérzékelő

Egyes menetrögzítő kamerák rendelkeznek beépített GPS-el, így rögzíthető a jármű útvonala. Emellett néhány kamera mozgásérzékelő funkcióval is el van látva, így a kamera automatikusan rögzít, amint valami elmozdul az autó előtt, vagy rázkódást érzékel.

Parkoló mód

A parkoló funkcióval ellátott fedélzeti kamerák parkoláskor automatikusan elindulnak, ha rázkódást észlelnek.


Böngéssze végig menetrögzítő kamera kínálatunkat, és ne habozzon felvenni velünk a kapcsolatot, ha szakértői segítségre van szüksége!