WiFi adó-vevő

A vezeték nélküli internetelérés (WiFi vagy WLAN) mára olyannyira elterjedté vált, hogy alig találni lefedetlen területet egy-egy községben. A 2,4 GHz-es frekvencián, digitális alapon működő WiFi adó-vevők pontosan ezt használják ki, hiszen a már kiépített vezeték nélküli hálózaton (802.11 a/b/g/n) keresztül kapcsolódnak egymáshoz. Ennek köszönhetően hatótávolságuknak mindössze a WiFi hálózat lefedettsége szab határt, miközben olcsó és gyors kommunikációt tesznek lehetővé.

Mikor jöhet jól egy WiFi adó-vevő?

A WiFi adó-vevők számtalan helyzetben megállják a helyüket, így nem csoda, hogy egyre elterjedtebbé válnak. Üzemeltetésük és használatuk lényegesen egyszerűbb és felhasználóbarátabb, mint a hagyományos rádióké. Mivel már meglévő infrastruktúrát használnak, a bekerülési költségek is szignifikánsan alacsonyabb, és akkor a WiFi adó-vevők által kínált többletszolgáltatásokat még nem is említettük.

Irodai felhasználás

Egy hatalmas, akár több tízezer négyzetméteres irodakomplexum rádiós kommunikációja sokszor csak átjátszók segítségével valósítható meg. A WiFi rádiók ezzel szemben az épületben alighanem eleve meglévő WLAN hálózatot használják, így azonnal üzembe helyezhetők. Ahol a WiFi hálózat lefedettsége elérhető, ott a rádiózás is működik. Kifejezetten megkönnyíti például a biztonsági szolgálat vagy a karbantartó személyzet dolgát.

Raktárakban történő alkalmazás

A raktárak jellemzően hatalmas területet foglalnak magukban, a valós idejű kommunikáció azonban elengedhetetlen. Akárcsak az irodák esetében, itt is a WiFi adó-vevő jelenti a legegyszerűbb megoldást. Ezeknek a készülékeknek nem okoz gondot az árnyékolás, vagyis például acél vagy vasbeton épületekben is gondtalanul üzemeltethetők.

Telephelyek kommunikációja

Egy VPN segítségével a földrajzi távolságok sem jelentenek többé problémát. Ez pedig különösen fontos, ha az ország eltérő pontjain található telephelyek közti kommunikációt kell megvalósítani. Ez a klasszikus adó-vevőkkel csak extra beruházások árán vagy mobiltelefonok segítségével lenne megoldható.

Felhasználás hotelekben

A hagyományos adó-vevő rádiók esetében egyszerre egy féltől fogadhatunk adást. A WiFi adó-vevők viszont lehetővé teszik, hogy egyetlen csatornán többen is beszélhessenek egymással. Egy hotelben tehát saját, önálló csatornán kommunikálhatnak egymással a különböző területek, például a menedzsment, a karbantartás vagy a recepció.

Albrecht 2,4 GHz-es adó-vevő rádiók

Ezek a készülékek a GSM-telefonokhoz hasonlóan full duplex kommunikációt tesznek lehetővé. Ahogy már említettük, az Albrecht adó-vevőkkel akár több személy is beszélhet ugyanazon a csatornán, ehhez ráadásul semmilyen gombot nem kell megnyomniuk (vagyis egy fülhallgatóval mindkét kéz szabad marad). A wifi hálózaton működő rendszerhez nem szükséges központ kialakítása.


Tipikus felhasználás:
sportesemények (játékvezetők egymás közti kommunikációja), biztonsági szolgálatok, koncertek, konferenciák, építkezések.

Icom IP WiFi adó-vevő rádiók

A jól ismert Icom gyártó japán termékeivel díjmentesen kommunikálhat a földrajzi helyzetétől függetlenül, ehhez mindössze egy meglévő vagy újonnan kiépített WiFi hálózatra van szüksége. Egy diszpécser szoftver akár lokalizálhatja is a rádiókat, az Icom adó-vevői pedig rövid szöveges üzenetek küldésére is alkalmasak. A rendszer működéséhez egy központi vezérlő egység is szükséges.


Tipikus felhasználás:
Telephelyek, irodák, raktárak, hotelek.


Váltson korszerű és kedvező árú adó-vevőkre, kérjen ajánlatot cégünktől még ma!