WiFi antenna

A wifi antennák évről évre nagyobb hatótávolsággal és jobb jelerősséggel rendelkeznek, illetve egyre több és jobb minőségű kiegészítő áll rendelkezésre teljesítményük növelése vagy éppen a hálózat kiépítése céljából. A folyamatos és gyors internetelérés napjainkra a mindennapok részévé, sokszor alapvető elvárássá vált, amiért sokat tehetünk, ha megfelelő wifi antennákat, adott esetben kiegészítő eszközöket használjunk.

Wifi antenna típusok

Először nézzük is meg röviden, mit értük az irányított és körsugárzású wifi antenna, valamint az aktív és passzív eszközök alatt.

Irányított és körsugárzó wifi antenna

A wifi antennák két alaptípusa az irányított és a körsugárzó jeladó. A körsugárzó wifi antenna működése során 360 fokos irányba küldi és fogadja a jeleket, míg egy irányított minden esetben kizárólag koncentráltan egy adott pont irányába. Úgy kell elképzelni, mint egy villanykörte és egy elemlámpa közötti különbséget: előbbi minden irányba, a másik viszont kizárólag egy pont felé sugározza a világosságot.


Ha nagyobb távolságra szükséges a jelet továbbítani, valamint egy ismert, fix pont között kell kapcsolatot továbbítani, akkor az irányított wifi antenna megfelelő választás lehet. A jelerősség javításával egyre nagyobb hatótávolság érhető el vele. Általánosságban elmondható, hogy minél keskenyebb területre koncentrálódik a jel, annál nagyobb lesz a hatótávolság.


A körsugárzó wifi antenna pedig a minden irányból történő küldéséhez és fogadáshoz, például egy hotspot létrehozásához lehet hasznos.

Aktív és passzív eszközök

A wifi antennák másik szempontú megközelítése szerint beszélhetünk passzív és aktív eszközökről. A passzív wifi energiatakarékos és hatékony, még mindig viszonylag újszerűnek számító megoldás. Lényege, hogy a hozzá csatlakozó eszközök passzívak maradnak, rádiófrekvenciás részegység nélkül kommunikálnak a jeladó egységgel. Összességében a passzív wifi háromszor - négyszer kevesebb energiát használ működése során, mint az aktív változatok, ellenben sokszor nagyobb, adott esetben több száz méteres hatótávolságot kínál velük összehasonlítva.

Megéri beruházni egy komolyabb wifi antennába

Egy jó minőségű antenna már egy háztartásban is hasznos lehet, például, ha szeretnénk minél jobban kihasználni a szolgáltató által kínált sávszélességet. Gyors és megbízható, nagy hatótávolságú kapcsolatot létesítünk eszközeink és a router között. Különösen a passzív wifikre igaz, hogy minden eddiginél jobb teljesítményre képesek, remek választást jelenthetnek olyan esetekben, amikor egy irodában, raktárban vagy éppen gyárban kell kiépíteni a vezeték nélküli hálózatot.

Wifi antenna és tartozékok széles választékban

Webshopunkban minden szükséges berendezést, tartozékot megtalál ahhoz, hogy egy stabil, megbízható és nagy teljesítményű hálózatot építhessen ki. Wifi antenna kínálatunkban elsősorban passzív eszközök között és a hozzájuk tartozó, sokszor hasznos jelerősítők között válogathat.


Ezen kívül is megtalál mindent, ami akár egy ipari, akár egy háztartási hálózat kialakításához szükséges lehet, a 2,4 GHz vagy 5 GHz kültéri és beltéri wifi antenna mellett kábel, csatlakozó, toldó kábel, kábel átalakító vagy éppen antenna tartó konzol egyaránt elérhető.


2,4Ghz és 5Ghz antenna kínálatunkban Sirio, Diamond, Maxlink, PC Engines és Carant antennák találhatók. Típusok között irányított és szektorsugárzókat, körsugárzó antennákat valamint asztali mágnestalpas antennákat forgalmazunk. Bizonyos antenna típusok a 2,4Ghz és 5Ghz sávtartományokon túl egyes GSM sávokat (3G, 4G, LTE) is lefednek, így ezen célokra is felhasználhatók. Termékeink között megtalálhatók a wifi-s eszközökön használható kis körsugárzó wifi botantennák is.


Ha pedig a hálózat létrehozásához egyedi kábel elkészítésére vagy kültéri antenna telepítésére lenne szüksége, lépjen velünk kapcsolatba és mindenben segítségére leszünk!