Kemping lámpa

A rutinos kirándulók jól tudják, hogy szabadidőnk eltöltése alatt nem csak nappal szerezhetünk életre szóló élményeket. A szabad ég alatti kempingezés legalább olyan emlékezetes lehet, ha megfelelő felszereléssel indulunk útnak. Ennek egyik legfőbb feltétele egy jó minőségű kemping lámpa, mely magasabb szintre emeli a szabadban töltött éjszakákat. Tovább olvasom...

Termék nézet váltás: Termékek rendezése:
Termékszűrés
Összesen 1 termék, 1. oldal: 1 - 1 / 11

• Fényforrás: 3xCOB LED (300lm fényáram)
• LED élettartam: 50.000 óra
• Tápellátás: 3xAA ceruzaelem vagy LR6 (1,5V) tölthető elem
• Mágneses rözíthetőség, kihajtható akasztó
• Fénytávolság: ~5 m
• Folyamatos üzemidő: ~38 óra
• Kis méret és fogyasztás, nagy fényerő
• Méretek: 85*130 mm
• Az elem nem alaptartozék

Bruttó ár: 3.073,- Ft (Nettó ár: 2.420,- Ft)
Összesen 1 termék, 1. oldal: 1 - 1 / 11

Miért válasszunk kemping lámpát?

Egy strapabíró lámpa segíthet átvészelni a kempingezés során fellépő váratlan fordulatokat és gondoskodik alapszintű kényelmünkről a sötétben. Hordozható fényforrásra lesz ugyanis szükségünk ahhoz, hogy koromsötét körülmények között is képesek legyünk tájékozódni, a táborban tevékenykedni. Választhatunk kis méretű zseblámpát, kezünket szabadon hagyó fejlámpát, vagy a több szempontból is legpraktikusabbnak számító kemping lámpát is. A kemping lámpákat kifejezetten erre a célra tökéletesítették, felszerelve a legfontosabb tulajdonságokkal, ami egy éjszakai táborhelyen, vagy bármilyen szabadtéri tevékenység alkalmával előfordulhat.

Mit tud egy ideális kemping lámpa?

A manapság árusított, magas minőséget képviselő kemping lámpák rengeteg félék lehetnek, de néhány tulajdonságra külön érdemes odafigyelni, mielőtt választunk.

Megfelelő mobilitás

Egy ideális kempinglámpa viszonylag kicsi megjelenésű, ezáltal kényelmesebb. Ha ugyanis túl nagyot választunk, a sok más kempingfelszerelés mellett nehézkes lesz a szállítása. Ezzel összefüggésben fontos, hogy lámpánk súlya se legyen túlzottan megterhelő. A kompakt kempinglámpák összecsukható kialakításúak lehetnek, így könnyen elpakolhatóak. Ez ugyanis használaton kívül kevés helyet foglal, könnyen beilleszthetők a hátizsákba, mégis rendelkezik majd elég fényerővel kinyitott állapotban.

Töltés bárhol, bármikor

Alapvetően olyan lámpát érdemes választani, mely hosszú üzemidővel rendelkezik és problémáktól mentes működést biztosít. Hiszen ha túrázás során huzamosabb ideig elvágjuk magunkat a hálózati áram, és így a töltés lehetőségétől, kulcskérdéssé válik kemping lámpánk világítási ideje. A legtöbb lámpa emiatt már USB töltési lehetőséggel is ellátott, mely kényelmes csatlakoztatási lehetőséget biztosít hordozható akkumulátorainkhoz, vagy autónk szivargyújtójához.


Ha még ennél is kényelmesebb megoldásra szavaznánk, választhatunk solar fényforrást is kemping lámpának. Legnagyobb előnyük, hogy beépített akkumulátoruk napfény hatására automatikusan feltöltődik, így nincs szükségünk se töltőre, se elemekre a működéséhez. Kényelmes megoldás, mellyel még környezetünket is védjük, csökkenthetjük ökológiai lábnyomunkat a kirándulás alatt.

Alkalmazkodás a vadregényes környezethez

Egy kemping lámpa elhelyezése gyakran okozhat fejtörést az egyenetlen terep, az időjárás viszontagságai, vagy pusztán a helyhiány miatt. Egy egyszerű kampó segítségével felakasztható lámpa nagyban megkönnyítheti életünket, érdemes tehát olyat választanunk, mely rendelkezik ezzel az egyszerű, mégis gyakran lemaradó funkcióval. Esti beszélgetésnél ágakra, vagy a sátor kampóira akasztható, menet közben a hátizsákunkra lógatható.


Széleskörű felhasználása miatt továbbá nem árt, ha lámpánk jól bírja az időjárás viszontagságait, vagy a túrázással járó apró sérüléseket. Egy ilyen fényforrás esetében ajánlatos vízálló változatot választanunk, de por-, és ütésálló változatokkal is találkozhatunk a piacon.


A DND kínálatában található Emos kemping lámpa kis mérettel és minimális fogyasztással, ellenben nagy fényerővel tökéletes választás lehet bármilyen szabadidős tevékenységhez. Folyamatos üzemidő mellett is majdnem két teljes napig használható, rögzíthető mágnesesen és akasztó segítségével is. Tápellátását elemek biztosítják, összecsukható kialakítása miatt súlya és mérete sem megterhelő.