Beépíthető vezeték nélküli töltő

A mobileszközök töltésére számos megoldás született már az elmúlt évtizedekben. Mindegyikben közös volt azonban, hogy különböző kábelekre volt szükség hozzájuk, ami sokszor kifejezetten kényelmetlenné tette a használatukat. Tovább olvasom...

Termék nézet váltás: Termékek rendezése:
Termékszűrés
Összesen 2 termék, 1. oldal: 1 - 2 / 21

• Bemenő feszültség: 9-32Vdc
• Kimenő teljesítmény: 5W (nominális)
• Mobiltelefonok számára (Qi technológiával ellátott készülékekhez)
• Nyugalmi áramfelvétel: 6mA
• LED fényjelzés: kék - készenlét, zöld - töltés
• IP65 por és vízállóság
• Méretek (mm): 65.4 magas; 14 mély; 56.4 széles; 70g súly • Alkalmas fejtámlába való beépítésre (tömegközlekedési eszköszbe és személygépjárműbe)

Bruttó ár: 23.749,- Ft (Nettó ár: 18.700,- Ft)

• Bemenő feszültség: 9-32Vdc
• Kimenő teljesítmény: wireless 5W (nominális), USB töltő 10W
• Mobiltelefonok számára (USB töltés és/vagy Qi technológiával ellátott készülékekhez)
• Nyugalmi áramfelvétel: 10mA
• LED fényjelzés: kék - készenlét, zöld - töltés
• IP65 por és vízállóság (kivéve az USB csatlakozó)
• Méretek (mm): 122 magas; 26 mély; 187 széles; 225 g súly
• Alkalmas fejtámlába való beépítésre (tömegközlekedési eszközbe és személygépjárműbe)

Bruttó ár: 36.957,- Ft (Nettó ár: 29.100,- Ft)
Összesen 2 termék, 1. oldal: 1 - 2 / 21


Ezt a problémát oldják meg a beépíthető vezeték nélküli töltők, melyek nemcsak praktikusak, de igazán diszkrétek is. Ezekhez a készülékekhez semmilyen kábel vagy csatlakozó nem szükséges, elengedő a töltő közelébe helyezni a telefont, és máris indulhat a töltés. A Qi töltőként is ismert készülékeket nálunk remek áron szerezheti be.

Hogy működnek a Qi töltők?

Maga a Qi kifejezés a kínai “csi” szót takarja, ami életenergiát jelent. Az indukciós elven működő töltők fejlesztése 2008-ban kezdődött, méghozzá számos cég közreműködésével. Napjainkban már közel 500 mobiltelefon- és tabletgyártó csatlakozott a szabványhoz, köztük az olyan világmárkák is, mint az Apple, a Google, a Huawei vagy a Samsung.


A Qi töltők - természetesen leegyszerűsítve - úgy működnek, hogy elektromágneses teret hoznak létre maguk körül. Amennyiben egy kompatibilis eszközt helyezünk a töltő közelébe, a készülékben lévő tekercs képes felvenni az energiát, és átalakítani az akkumulátor töltéséhez szükséges árammá. Bár a mobiltelefonok világában újdonságnak számít a vezeték nélküli töltés, más területeken már évtizedek óta bevett megoldásnak számít (egyebek mellett az elektromos fogkefékben).


Amire mindenképp ügyelnünk kell, hogy az általunk tölteni kívánt telefon támogassa a Qi szabványt. Ehhez érdemes átnézni a készülék specifikációját. Amennyiben a Qi támogatás elérhető, a telefont bármilyen márkájú vezeték nélküli töltővel használhatjuk. A szabványnak köszönhetően ugyanis minden töltő kompatibilis minden Qi-képes telefonnal. Néhány gyártó olyan kiegészítőt is kínál, mellyel bármilyen telefont átalakíthatunk vezeték nélküli töltéshez.

Milyen helyzetben jön jól a beépíthető vezeték nélküli töltő?

Gépjárművek

Az autós vezeték nélküli töltők számos esetben bizonyulnak hasznosnak. Az utastérben ezzel a megoldással egyáltalán nincs szükség vezetékekre, külföldi út során pedig átalakító adapterre. A személygépkocsik mellett a Qi töltők remek választásnak számítanak például kamionokba, vonatokba, buszokba vagy akár speciális járművekbe is.

Közösségi terek

A vezeték nélküli töltők nem csak út közben kényelmesek és hasznosak. Egy étteremben, kávézóban vagy hotelben is megállják a helyüket, és biztosítják a vendégeknek a villámgyors töltési lehetőséget. Mivel ezek a készülékekbeépíthetők, diszkréten megbújhatnak az asztalba, a kanapéba vagy más bútorba rejtve. A készülékek az IP65 szabvány szerint por- és vízállóak, ezért az esetleges károsodástól sem kell tartani még extrém igénybevétel mellett sem.

Alfatronix: egy igazán megbízható gyártó

Az 1979-ben az Egyesült Királyságban alapított Alfatronix mára a vezeték nélküli töltési technológia egyik éllovasának számít. Sokoldalú és kompakt termékeik számos extra funkciót is kínálnak, miközben az áraikat tekintve az elérhető kategóriába tartoznak. Az Alfatronix Qi töltők biztonságosak és megbízhatók, így lakossági és ipari felhasználásra is tökéletesek.


Válogasson a DND termékei közül, és keressen minket, ha a beépítést is profi szakemberekre bízná!