DC/AC inverter

DC/AC feszültség átalakítót keres? Kínálatunkban tiszta szinusz invertereket és módosított szinuszos invertereket egyaránt talál. Ne bízza a véletlenre elektromos eszközei üzemeltetését, a biztonságos és hatékony működtetés érdekében válasszon megbízható DC/AC feszültség átalakítókat!

Milyen típusú inverterek léteznek?

Az invertereket 2 fő csoportra oszthatjuk:

Tiszta szinusz inverterek

Habár a valódi szinusz hullám átalakítók valamelyest költségesebbek, viszont bármilyen eszköz vagy berendezés energiaellátása megoldható a segítségükkel. Hibátlan szinuszhullámú kimeneti feszültséget generálnak, ezért bátran használhatók professzionális munkavégzéshez is. Fontos kiemelni, hogy keringető szivattyúk és kondenzátoros indítású berendezések üzemeltetéséhez csakis a tiszta szinusz inverterek választhatók.

Módosított szinuszos inverterek

A módosított szinusz hullámú feszültség átalakítókat trapéz invertereknek is hívják. Ezek sokkal pénztárcabarátabb áron elérhetők, azonban nagy hátrányuk, hogy néhány eszköz esetén egyáltalán nem alkalmazhatók. Elektronikai készülékek és szénkefés motorral üzemeltetett gépek esetén általában kifogástalanul használhatók. Ezek az inverterek a tökéletes szinuszjel helyett trapéz vagy négyszög alakú jelet állítanak elő.

Felhasználási területek

Gyakran használatos otthoni gépek és eszközök

Ahogy említettük, az inverterek felhasználási területe rendkívül szerteágazó. A mobiltelefonok és kávéfőző gépek, illetve a mennyezeti ventilátorok és a vasalók is üzemeltethetők a kisebb teljesítményű eszközökkel. Az átlagos háztartási elektromos berendezések kb. 50W és 1000W körüli teljesítménnyel üzemelnek.

Munkaeszközök, ipari berendezések

Ide tartoznak a fúrógépek, dekopírfűrészek és az ütvefúrógépek, illetve számos további munkaeszköz is. Egy átlagos sarokcsiszoló például 800-1500 W-os teljesítményt igényel, azonban egy magasnyomású mosó akár a 3800 W-ot is elérheti. Nagyon fontos megbizonyosodni arról, hogy változó sebességű gépek használatához szükséges-e az inverter, hiszen ha igen, akkor kifejezetten a tiszta szinuszos feszültség átalakítók mellett tanácsos letenni a voksot.

Hogyan érdemes invertert választani?

Először is célszerű az átalakító teljesítményét ellenőrizni, hogy megfelel-e a kívánt célokhoz. Azonban érdemes egy kicsivel nagyobb teljesítménnyel rendelkező típust választani, hiszen számos készüléknek a bekapcsoláskor nagyobb teljesítményre van szüksége, mint működés közben.


Teljesítményüket tekintve az inverterek a 230V/100W-os típusoktól kezdve a 230V/2000W-os darabokig terjednek. Természetesen az alacsonyabb teljesítményű készülékek elsősorban kisebb eszközök, például telefonok, notbeookok és tabletek töltésére alkalmasak.


Az akkumulátor típusa, illetve a működtetendő készülék alapján kell kiválasztani, hogy 12V-os vagy 24V-os inverterre lesz-e szükség.

Milyen kivitelű inverterek találhatók webáruházunkban?

  • USB szivargyújtó töltőről üzemeltethető
  • Akkumulátor töltős inverterek
  • Ipari kivitelű inverterek hajóba, lakóautóba, gépkocsiba

Biztonságos az inverterek használata?

Igen. A kínálatunkban kapható DC/AC inverterek túlmelegedés és túlfeszültség védelemmel egyaránt rendelkeznek. Így ha az üzemeltetett eszközt túlterhelés vagy túlmelegedés érné, akkor az inverter azonnal kikapcsol, így megelőzve a károsodást.


Ha hosszú távon is megbízható, korszerű invertert keres, válasszon egy céljainak megfelelő készüléket fenti kínálatunkból!