Powerbank

A modern kor kihívásaira modern eszközökkel válaszolunk. Felgyorsult világunkban ma már egyszerre több okoseszköz segíti életünket, melyek látványosan könnyebbé teszik mindennapjainkat, legyen szó akár telefonunkról, okosóránkról, vagy éppen tabletünkről, Bluetooth fülhallgatónkról. Ezek töltése persze külön-külön is órákat vehet igénybe, hát még egyszerre! Éppen ezért egyre nélkülözhetetlenebb kellék a powerbank minden modern ember eszköztárából. Tovább olvasom...

Termék nézet váltás: Termékek rendezése:
Termékszűrés
Elérhetőség szerint
Raktáron (2)
Rendelésre (0)
Márkák szerint
Emos (2)
Ár szerint
Ft - Ft
Összesen 2 termék, 1. oldal: 1 - 2 / 21

• Akkumulátor kapacitása: 10 000 mAh/37 Wh
• Akkumulátor típusa: Li-Po 3,7 V
• Max.kim. áramerősség: 22,5 W
• Feltöltési idő: 4 óra
• Tartozék: USB-A/USB-C, data
• Gyorstöltéshez: PD 20 W + SCP 22,5 W + Dash + Warp charge
• Vezeték nélküli töltés max. teljesítménye: 15 W
• Tömeg: 261 g
• Méretek: 143 mm (hosszúság) x 70 mm (szélesség) 19 mm (vastagság)

Bruttó ár: 10.617,- Ft (Nettó ár: 8.360,- Ft)
ÚJ

• Akkumulátor kapacitása: 20 000 mAh/74 Wh
• Akkumulátor típusa: Li-Po 3,7 V
• Max.kim. áramerősség: 22,5 W
• Feltöltési idő: 7 óra
• Tartozék: USB-A/USB-C, data
• Gyorstöltéshez: PD 20 W + SCP 22,5 W + Dash + Warp charge
• Bemenet: Micro USB, USB-C
• Kimenet: 2 x USB-A, USB-C
• Tömeg: 425 g
• Méretek: 144 mm (hosszúság) x 68 mm (szélesség) 28 mm (vastagság)

Bruttó ár: 11.074,- Ft (Nettó ár: 8.720,- Ft)
Összesen 2 termék, 1. oldal: 1 - 2 / 21

Mit is jelent pontosan a powerbank?

Akinek valaha is volt okostelefonja, legalább egyszer már biztosan megtapasztalta, milyen az, amikor a legrosszabb pillanatban merül le. A powerbank pontosan erre a problémára kínál megoldást, átvitt értelemben az elektromos hálózattól való függetlenedést, az állandó töltés lehetőségét nyújtja. Szó szerint viszont egy olyan külső akkumulátor, mellyel elkerülhető okoseszközeink lemerülése, bárhol is legyünk éppen. Elhanyagolható súlyuk és méretük révén szinte észre sem vesszük, hogy velünk van, egészen addig, amíg szükségünk nem lesz rá.


Mindegy, hogy a munkából hazafelé tartunk-e éppen tömegközlekedéssel, vagy a szabadban kirándulunk, napközben túl sokat használtuk a telefonunkat vagy csak egyszerűen feledékenyek voltunk, és nem töltöttük fel időben okoszeszközünket. Egy powerbank biztosítja, hogy mindig elérhetőek maradjunk, bármilyen eszközünk töltésére is van szükség. Ellentétben a pótakkumulátorokkal, egy ilyen eszköz típustól függetlenül használható, bármilyen kütyühöz csatlakoztatni tudjuk. Sőt, egyes darabok még laptopok töltésére is alkalmasak.

Milyen szempontok szerint válasszunk powerbankot?

Az okoseszközök térnyerésével egyre több powerbank, vagy más néven külső akkumulátor jelent meg a piacon. Vásárlás előtt érdemes végiggondolni, van-e bármilyen extra igényünk a powerbank használatakor. Az újabb daraboknál ugyanis már elérhető a vezeték nélküli töltés funkció, vannak napelemmel ellátott, öntöltő változatok, de léteznek beépített lámpával kapható eszközök is. Nem mindegy persze az sem, hány eszközt akarunk majd tölteni róla, vagy hányan fogjuk egyszerre használni.


Ha pedig a gyorsaság a legfontosabb szempont, érdemes olyat választani, amihez elérhető a gyorstöltés funkció. Ezek a termékek még a hálózati töltőket is képesek maguk mögé utasítani kiemelkedő energiaátvitelüknek köszönhetően. Fontos persze, hogy gyorstöltő funkcióval a kívánt okoseszköznek is rendelkeznie kell. Létezik azonban néhány szempont, amit mindenképp figyelembe kell vennünk a tökéletes power bank kiválasztásakor.

Kapacitás

Ha powerbank vásárláson gondolkodunk, a legfontosabb tényező az akkumulátor kapacitása. Az eszközök teljesítményét általában mah-ban (milliamper/órában) jelzik. Minél nagyobb, annál több energiát képes tárolni, vagyis annál több feltöltésre tudjuk majd használni. Egy okosóra vagy Bluetooth fülhallgató párszáz mah-os akkumulátorral rendelkezik, míg egy csúcskategóriás okostelefon akksija akár 3500 mAh is lehet. Vagyis ennyi energiára lesz szüksége powerbankunknak ahhoz, hogy teljesen feltöltse. Ennek megfelelően érdemes végiggondolni, hogy megelégszünk-e a 10000 mah teljesítménnyel, vagy a 20000 mah lesz a jobb választás.

Kimeneti feszültség

Ez az érték mutatja meg, milyen eszközöket képes tölteni a külső akkumulátor. Ezt általában voltban tüntetik fel, mindenképp ügyeljünk rá, hogy a kimeneti feszültség ne legyen alacsonyabb, mint a töltött eszközöké. Az USB szabványértéke 5V, ez alatti értékben tehát ne is gondolkodjunk egy powerbank esetében.

Portok száma

Mindenképp érdemes két kimeneti USB porttal rendelkező darabot választani, hiszen ez a tulajdonság az egyszerre tölthető eszközök kényelmén túl egy másik hasznos funkcióval is bír. Ezek az USB csatlakozók általában eltérő feszültségűek, így gyorsabb töltést is biztosítanak. A powerbankok esetében az első port 1 amperes, a második jellemzően 2 amperes töltési értéket képes leadni, ezzel lerövidítve a feltöltés idejét. Egy igazán minőségi darab azonban nem csak USB kimenettel, de micro USB, és USB c porttal is rendelkezik.

Méret és súly

Legjobb tulajdonságuk, a hordozhatóságuk csak akkor ér valamit, ha ez kényelmes tárolással is párosul. Egy 500 grammnál könnyebb darabot lényegében meg sem érzünk, ha egy powerbank súlyáról beszélünk, ez tekinthető a lélektani határnak. Méretét tekintve szinte bármilyen változatba belefuthatunk, a cél természetesen itt is a minél praktikusabb kivitelezés.


A webáruházunkban található Emos powerbankjai megbízható módon testesítik meg a fent leírtak esszenciáját, melyre egy éves garanciát is vállalunk. A cég immár 30 éve foglalkozik akkumulátorok gyártásával, termékei szinte bármilyen helyzetre tökéletes megoldást kínálnak. Igényeihez igazíthata akkumulátorainak kapacitását, kimeneti portjainak számát, vagy éppen súlyát és méretét. Akár kiránduláshoz, akár a mindennapi rohanáshoz keres hasznos társat, az Emos termékei között biztosan jó ár-érték arányú megoldást talál.