UHF antenna

Az UHF (Ultra High Frequency) sávot jelenleg egész Európában földfelszíni sugárzásra használják. Mivel az UHF antenna hossza összefügg a használt rádióhullámok hosszával, így a rövid hullámhosszt használó UHF antennákra a rövid, vastagabb kialakítás jellemző. Ezek az antennák többek között mentőautókba és taxikba telepítve nyújtanak megbízható kommunikációs feltételeket, továbbá EDR rádiózásra és az UHF-TV sávok csatornáinak vételére is széleskörűen alkalmazzák a mindennapokban.

Milyen UHF antennákat különböztetünk meg?

Nézzük a leggyakrabban keresett típusokat:

UHF tetőantenna

Az ultranagyfrekvenciás sávon keresztül eljuttatott adások vételére az egyik legstabilabb módszer a tető antenna telepítése, amelyet a vevő készülékig szükséges elkábelezni. Különböző nyereségű körsugárzó és irányított antennák egyaránt elérhetők kínálatunkban.

UHF gépkocsi antenna

Számos speciális gépjárműbe (taxi, mentőautó, tűzoltóautó, pótkocsis szerelvény) kifejezetten UHF gépkocsi antenna telepítése szükséges. Természetesen minden az antenna minőségén múlik, hiszen a különböző környezeti akadályok - például a hegyek és magas épületek - jelentősen csökkenthetik az adás-vétel minőségét. Éppen ezért elengedhetetlen, hogy az akár életmentés céljából útra induló járművek gond nélkül leküzdjék a környezet nyújtotta kommunikációs kihívásokat. Kínálatunkban mágnestalpas gépkocsi antennákat és befúrható antenna típusokat egyaránt talál.

UHF kézi antenna

A méretre vágható kivitelben is kapható ultranagyfrekvenciás kézi antennák kellően magas vételi érzékenységet biztosítanak a kézi rádiók használatához.

Népszerű márkák:

  • Albrecht
  • Diamond
  • Midland

Milyen frekvenciasávot nevezünk UHF-nek?

Az UHF sávok frekvenciakiosztása a 300-3000 Mhz között tartományt fedik le.

Milyen sávok vannak az EU-ban az UHF sávban?

Az Európai Unió tagállamaiban az UHF sáv számos célra felhasználásra került. TV adók, földi mozgó állomások, URH rádiók, amatőrrádiózás, távirányítók, vezeték nélküli mikrofonok és számos más célra találhatók dedikált frekvencia tartományok.

Mit érdemes tudni a frekvenciasávokról?

Legyen szó vezeték nélküli internet-hozzáférés biztosításáról, rádiózásról vagy TV-nézésről és további mindennapos elektronikai eszközök üzemeltetéséről, ezek a készülékek jelet fogadnak és bocsátanak ki. Mindegyiknek megvan a saját frekvenciablokkja - ezeket a blokkokat nevezik frekvenciasávoknak, amelyek a teljes frekvenciatartomány egy bizonyos részét, szegmensét teszik ki.

Hogyan jut el a jel az adó antennától a készülékig?

Az adóállomásokról kibocsátott elektromágneses hullámokat a vevő antennája fogadja a Mhz pontossággal kijelölt frekvenciasávok alapján. Az antennákhoz használatos frekvenciasávok (pl.: UHF és VHF sávok) olyan egyedi tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik, hogy az antenna jelet fogadjon az adó oldaláról. Ennek köszönhetően élvezheti mindenki a kristálytiszta átvitelt legyen szó analóg vagy digitális jelátvitelről.


Válogasson fenti termékeink között, és gondoskodjon a magas minőségű, megbízható adás-vételről UHF antenna segítségével!