RÁDIÓENGEDÉLY INFORMÁCIÓ

A termék adatlapján megjelenő rádióengedély információ tájékoztatásul szolgál a Tisztelt Ügyfélnek arról, hogy egyes termékek használata bejelentéshez vagy engedélyhez kötött-e vagy sem.

Professzionális rádiók esetében
a rádiók frekvencia programozást igényelnek, melyet frekvenciakijelölési határozat vagy rádióengedély alapján tudunk elvégezni. Amennyiben már meglévő rendszert kíván bővíteni vagy meglévő eszközt lecserélni úgy engedélye módosításra szorulhat. Új rádiók vásárlása esetén a rádiók programozását alapvetően díjmentesen végezzük, azonban a kért rádiós rendszer összetettsége valamint az igényelt rádió funkciók alapján egyes esetekben külön programozási díjat számítunk fel.

Hajózási rádiók esetében
külön eladó általi programozásra nincs szükség, azonban üzemeltetéséhez rádióengedély szükséges. Az engedély megszerzése során kerül kiadásra a folyami hajózásban használatos ATIS kód valamint a tengeri hajózásban használt MMSI kód, amelyet a készülékekbe a vásárló maga tud beprogramozni.

Repülős rádiók esetében
külön programozásra nincs szükség, azonban a rádió bejelentés köteles, tehát rádióengedély birtokában szabad használni.

Amatőr rádiók
esetében külön programozásra vagy bejelentésre nincs szükség, azonban a rádió használata rádióamatőr engedélyhez kötött. Amennyiben még nem rendelkezik engedéllyel, úgy kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy tájékoztathassuk Önt az engedély megszerzését érintő kérdésekben. Felhívjuk Tisztelt Ügyfeleink figyelmét, hogy rádió cseréje vagy vásárlása esetén a bejelentési kötelezettség alapvetően a vásárlót terheli. A rádióengedéllyel kapcsolatos ügyintézést cégünk kizárólag képviseleti megbízással tudja végezni. A rádiók eladása után cégünknek a hatóság felé lejelentési kötelezettsége nincs. A rádióengedély birtoklása és az abban szereplő paraméterek betartása az eszköz tulajdonosának feladata.

A rádióengedélyeztetés ügyintézését cégünk képviseleti megbízás keretében vállalja. 
Az alábbi képviseleti megbízás alkalmas új rádióengedély igényléséhez, meglévő meghosszabbításához, módosításához és megszüntetéséhez. Továbbá földi, légi és hajózási engedélyek ügyintézéséhez: 


Képviseleti megbízás rádióengedély ügyintézéshez