Infravörös lázmérő

további kategóriái

Az infravörös lázmérőkre a sokoldalúság, az érintésmentes és az egyszerű használat kombinációja érvényes. Nemcsak testünk hőmérsékletét tudjuk vele homlokunknál könnyen és gyorsan megmérni, hanem tárgyak és folyadékok felületi hőfokát is. Ergonomikus kialakításuknak köszönhetően könnyen kezelhetők, de a nagyméretű LCD-kijelzőjükön keresztül az adatok is gyorsan leolvashatók. Sőt a készülékek hangjelzéssel és a kijelző színének megváltoztatásával is figyelmeztetnek minket arra, hogy testünk hőmérséklete kritikus szintet ért el. Tovább olvasom...

Termék nézet váltás Termékek rendezése:
Termékszűrés
Elérhetőség szerint
Raktáron (1)
Rendelésre (0)
Márkák szerint
Motorola (1)
Ár szerint
Ft - Ft
Összesen 1 termék, 1. oldal: 1 - 1 / 11
ÚJ

• Érintésmentes infravörös technológia
• Magas hőmérséklet riasztás
• Fahrenheit vagy Celsius megjelenítés
• Egyszerű használat
• Gyors leolvasás
• Memória funkció
• Világos háttérvilágítású kijelző

Bruttó ár: 10.922,- Ft (Nettó ár: 8.600,- Ft)
Összesen 1 termék, 1. oldal: 1 - 1 / 11

De nemcsak Celsius, hanem Fahrenheit mértékegységben is képesek kijelezni a mért adatokat. Van még egy nagyon hasznos funkciója az ilyen típusú készülékeknek, még pedig az, hogy amennyiben nem használjuk, akkor automatikusan kikapcsolódnak. Ezzel sok bosszúságot spórolnak meg nekünk.

Milyen típusú infravörös technológiát használ a homlok lázmérő?

Az infravörös lázmérők működése a testünk infravörös sugárzásának érzékelésén alapul. Nem kell aggódnunk ez az eljárás nagyon biztonságos. Az ilyen típusú lázmérők használatakor nem lépnek fel nemkívánatos hatások.

Milyen tartományban mér az infravörös lázmérő?

Az infravörös lázmérő testhőmérséklet mérési tartománya 32,0 és 42,5 Celsius fok közötti, amelyet 0,1 Celsius fokos felbontással tud mérni. Amennyiben felületi hőmérséklet mérésére szeretnénk ezt a készüléket használni, akkor 0 és 100 Celsius fok közötti lesz az a intervallum, mely között a eszköz a mérést el tudja végezni. Ez azt is bizonyítja, hogy az ilyen típusú lázmérőket mind test- mind tárgyhőmérséklet mérésére is használhatjuk. Sőt, alkalmazhatjuk bizonyos helyiségek és folyadékok hőmérsékletének mérésére is, illetve nem csak emberek testhőmérsékletét mérhetjük ezzel az eszközzel, hanem kisállatok testhőjét is.

Az infravörös lázmérőnek mennyire pontos a mérési eredménye?

Az ilyen típusú lázmérőknek plusz mínusz 0,3 - 0,5 Celsius fok a tűréshatára.

A homlok lázmérők estén mekkora a mérési távolság határa?

Homlokunk és a megmérni kívánt tárgyak felületének hőmérsékletét javasolt 2-3 centiméteres távolságból mérni. Amennyiben ennél nagyobb távolságból szeretnénk a mérést elvégezni, akkor a mért eredmény pontossága attól függően fog negatív irányba változni, ahogy növeljük ezt a távolságot. De nemcsak erre kell ügyelnünk. Mielőtt megmérjük homlokunkon a hőmérsékletet, kerüljük a fizikai erőfeszítést, valamint arra is ügyeljünk, hogy a kérdéses bőrfelület izzadság-, szőr- és szennyeződésmentes legyen.

Van-e az ilyen típusú lázmérő kijelzőjén háttérvilágítás?

Természetesen van. Ez nagyban megkönnyíti az LCD kijelzőn megjelenített adatok leolvasását, főleg sötétben nagy segítség, ha a kijelző háttérvilágítással ellátott.

Mire ügyeljünk még az infravörös lázmérő vásárlásakor?

Mielőtt megvásároljuk a kiszemelt homlok lázmérőt azt is vizsgáljuk meg, hogy a kijelzője és a kezelőszervei ergonómiai szempontból megfelelők-e számunkra. De figyeljünk készülék mechanikai biztonságára és a tisztítási lehetőségekre is. Amennyiben szeretnénk a mért adatokat tárolni, akkor a készülék maga is képes bizonyos mennyiségű adat memorizálására, de annak is érdemes utánanéznünk, hogy az infravörös lázmérő képes-e a mért adatokat továbbküldeni. Ez akkor nagyon hasznos funkció, ha nemcsak egy ember vagy kisállat hőmérsékletét mérjük az adott eszközzel, hanem többnek.

Az infravörös lázmérő milyen energiaforrást használ?

Az ilyen típusú lázmérők AAA elemekkel működnek. Többnyire 4 darab ilyen méretű elemre lesz szükségünk.

Milyen jelzéseket használ az érintésmentes lázmérő, hogy észlelje a magas hőmérsékletet?

A láz nem betegség, hanem a szervezetünk egészséges védekező reakciója, amit a kórokozók okoznak. Ezért nagyon fontos, hogy amennyiben 39 Celsius fok feletti testhőmérsékletet mérünk, azonnal forduljunk orvoshoz. A készülék ezt hangjelzéssel és megváltozott színű kijelzővel is nyomatékosítja. Ebben az esetben piros lesz a készülék LCD kijelzője.

Milyen könnyen tisztítható és sterilizálható az infravörös homlok lázmérő?

Az ergonomikus kialakításnak köszönhetően a DND Telecom webáruházban kapható infravörös lázmérők mindegyike könnyen tisztítható. Mivel az ilyen típusú készülékek érintésmentesen használhatók, ezért bizonyos időközönként egyszerűen csak egy nedves ruhadarabbal töröljük át őket.


Tekintse meg infravörös lázmérők széles kínálatát a DND webáruházában!