Multidetektor

A multidetektor vagy másnéven falszkenner, ahogy a nevében is szerepel, egy olyan eszköz, amellyel a falban lévő elektromos vezetékeket, vízvezetékeket, fémet is meg találhatjuk. De a fából készült szerkezeteket is megmutatja a készülék. Miért van szükségünk egy ilyen eszközre? Sajnos az otthoni javítások, felújítások során számos baleset történik. Tovább olvasom...

Termék nézet váltás Termékek rendezése:
Termékszűrés
Elérhetőség szerint
Raktáron ()
Rendelésre (1)
Márkák szerint
Emos (1)
Ár szerint
Ft - Ft
Összesen 1 termék, 1. oldal: 1 - 1 / 11

• Használatával elkerülhető, hogy véletlenül a falban futó vezetékekbe fúrjunk
• Jelzés: optikai + akusztikus
• Érzékelés: fa, fém, AC-vezeték
• Automatikus kikapcsolás
• Méretek: 28 × 72 × 155 mm
• Táplálás: 1× 9 V (tartozék)

Bruttó ár: 8.661,- Ft (Nettó ár: 6.820,- Ft)
Összesen 1 termék, 1. oldal: 1 - 1 / 11

A rejtett vezetékek, oszlopok, vasalatok mindenki számára veszélyforrást jelentenek. A multidetektor segítségével megtalálhatjuk a falban megbúvó, szabad szemmel nem látható vezetékeket, csöveket, gipszkarton mögötti vázszerkezetet vagy akár a földben található szennyvízvezetéket is. Ha tehát felújítást tervezünk, vagy csak néhány tiplit szeretnénk a falba beütni, akkor, mint a profik, használjunk mi is kézi falszkennert.

Milyen további hasznos funkciókkal rendelkezik egy multidetektor?

A multidetektorok kínálata igen széles. Az ipari felhasználásra tervezett kézi multidektorok az alaptevékenységen felül további hasznos funkciókkal rendelkeznek. Ez azt jelenti, hogy a készüléket például feszültség- vagy folytonosság ellenőrként is használhatjuk. Ez megkönnyíti a sérült kábelek megtalálását és javítását. De a lézerszintező és a beépített vízmérték is segíti a munkavégzést.

De nemcsak a falak detektálására alkalmas a profi digitális multidetektor, hanem a föld alatt 2 méterre található vezetékeket is megtalálhatjuk vele. Profi multidetektorok alkalmazásakor kiválaszthatjuk az érzékelési módot is. Beállíthatjuk, hogy milyen anyagon keresztül kell a falszkennernek megmutatnia azt, amit keresünk, így még hatékonyabbá tehetjük a munkavégzést.

De azt is szabályozhatjuk, hogy milyen módon jelezzen számunkra a készülék. A multidetektorok esetén két általános jeltípus honosodott meg: az akusztikus és a vizuális jelzés. Válasszuk azt amelyik nekünk a legkényelmesebb, de használhatjuk mindkettőt is, ha az a megfelelő számunkra.

Hogyan működik a multidetektor?

Ahogy a neve is sugallja, digitális multifunkciós detektort használunk a rejtett vezetékek megkeresésére. Ez az eszköz képes érzékelni a falak mögött húzódó elektromos vezetékekben lévő váltakozó áramot.

A legtöbb multidetektor gyorsan megtalálja a fémet is, viszont a fát vagy a műanyag tárgyakat sokkal nehezebben észleli. Ahhoz, hogy ez rugalmasan működjön profi digitális multidetektort kell választanunk. A működési elv detektoronként változik, de az olyan anyagok észlelése, mint a fém vagy a rézkábel, alapvetően a következőképpen működik.

Mikor a falszkennert bekapcsoljuk, elektromágneses hullámokat bocsát ki. Ezek a sugarak áthaladnak a falon és akár 12 centiméteres mélységig képesek megmutatni nekünk, hogy hol található az adott vezeték. Hogy lehetséges ez? Amikor egy hullám elér egy bizonyos felületet, az elektromágneses tér változása mérhetővé válik. A detektor regisztrálja ezeket a változásokat, és megjeleníti számunkra. Mindez nagyon gyorsan és egyszerűen működik. A legtöbb multidetektor nagyon egyszerű készülék. Néhány gombbal rendelkeznek, és nagyon könnyen alkalmazhatók.

Mire kell figyelni a multidetektor használatánál?

A modern multidetektor még a fal mögött lévő fagerendákat is megtalálhatja. Válasszunk olyan falszkennert, amely könnyen kezünkre áll, és ezért kényelmesen használható. Mert például egy elektromos vezeték megtalálása és nyomvonalának feltérképezése megkövetelheti, hogy kényelmetlen pozíciókban vagy nehezen hozzáférhető helyeken dolgozzunk.

Az észlelt anyagok pozícióját a modernebb típusok többnyire nagyméretű kijelzőn jelenítik meg. Az otthoni használatra kifejlesztett olcsóbb multidetektorok formájukban egy zseblámpához hasonlíthatók, és átlagosan csak 200 gramm körüli tömeggel rendelkeznek. A nagyobb tudású, professzionális multidetektorok nagyban hasonlítanak a digitális távolságmérőkre, és csak valamivel nagyobb tömegűek, körülbelül 400 grammot nyomnak.

Ezek a készülékek szinte ugyanolyan jól a kézünkre állnak, mint a kistestvéreik. Működés egyetlen gombnyomással történik. Ne aggódjunk, amennyiben nem rendelkezünk komolyabb kézügyességgel, ez az eszköz nem követel nagyobb technikai tudást. A vezetékkeresők általában intuitív módon működtethetők.

Legyen szó otthoni vagy ipari felhasználásról, kínálatunkkal az Ön igényeinek megfelelő multidetektort tudja kiválasztani webáruházunkból.