TV antenna közösítő

A Tv-antenna közösítő a földfelszíni televíziós műsorszolgáltatást a műholdról érkező jellel egyesíti, vagyis két különböző antennából származó jel egy végpontba történő bevezetését teszi lehetővé. A Tv közösítőnek köszönhetően a két jel felhasználása egy vevőkészüléken, vagyis egy televízión minden további nélkül megvalósítható. Ennek során nem lesz szükség kettő tévére, ha a különböző antennák más és más csatornáit szeretnénk nézni. Az antenna közösítő a kettő antennából származó Tv-jeleket egy koaxiális kábelen keresztül vezeti be a televízióba. Tovább olvasom...

Termék nézet váltás Termékek rendezése:
Termékszűrés
Elérhetőség szerint
Raktáron ()
Rendelésre (2)
Márkák szerint
Emos (2)
Ár szerint
Ft - Ft
Összesen 2 termék, 1. oldal: 1 - 2 / 21

• Típus: univerzális ferrites
• Bemenetek száma: 2
• Kimenetek száma: 1
• Csatlakozó típusa: IEC
• IP20 védelem
• Frekvenciatartomány: 0,1–1 000 MHz
• Lámpatest: cink öntvény
• Használat: TV + R
• Beiktatási csillapítás: 3,5 dB
• Méretek: 17 × 32 × 23 mm

Bruttó ár: 762,- Ft (Nettó ár: 600,- Ft)

• Típus: univerzális ferrites
• Bemenetek száma 2; kimenetek száma 1
• Csatlakozó típusa: F csatlakozó
• IP53 védelem
• Frekvenciatartomány: 5–2 400 MHz
• Lámpatest: cink öntvény
• Alkalmas műholdas jelek egyesítéséhez
• Használat: TV + R + SAT
• Közvetlen (DC) feszültségen keresztül (power pass)
• Beiktatási csillapítás: 3,5 dB
• Méretek: 25 × 35 × 20 mm

Bruttó ár: 1.016,- Ft (Nettó ár: 800,- Ft)
Összesen 2 termék, 1. oldal: 1 - 2 / 21

A TV antenna közösítő, amelyet diplexernek is neveznek

Vannak olyan diplexerek, amelyeket külső térben is elhelyezhetünk, de ebben az esetben óvnunk kell a rossz időjárási viszonyoktól. Ezért egy erre kialakított úgynevezett csepálló dobozban kell elhelyeznünk. Ennek előnye, hogy ebben az esetben a Tv antenna közösítő a telepített antennák közelében helyezhető el, vagyis a parabola és a földi tetőantenna közelében. De a Tv közösítővel a jelek szétválasztása is lehetséges, csak fordított módon. Az ideális egyesítés érdekében ügyeljünk arra, hogy mindkét jel a bemenetnél megközelítőleg azonos legyen.


Milyen műszaki adatokkal rendelkezik a Tv antenna közösítő? A csatlakozó fajtája amire szükségünk lesz az a F aljzat, a Tv frekvenciatartománya 5-860 MHz, a SAT frekvenciatartománya 950 - 2150 MHz, a sávelválasztási csillapítás pedig >20dB és a csillapítás <3 dB.

A Tv antenna közösítő nem antenna elosztó

Biztosan már sokunkkal megtörtént, hogy a digitális földi antennáról beérkező Tv jelet több televízió között szerettük volna elosztani, hiszen napjainkban a lakásokban, családi házakban, több szobában is van tévé. Technikailag hogyan lehetséges ez? A kábeltévé szolgáltatók a szerződés szerint olyan erősségű jelet biztosítanak, ami két-három, de akár még négy vevőkészülék között is minden probléma nélkül megosztható. Amennyiben ennél több végpontra szeretnénk szétosztani a földi digitális műsorszolgáltatás jelét, akkor szükségünk lesz egy, vagy esetleg több antenna elosztó beépítésére, vagy esetleg kábeltévés erősítőre is.


A beérkező Tv jel megosztása nagyon egyszerű folyamat, azonban arra mindenképp ügyelnünk kell, hogy milyen műsorszórási típust használunk. Nem mindegy ugyanis, hogy digitális földfelszíni (DVB-T/T2) vagy műholdas (DVB-S/S2) jelet szeretnénk-e megosztani. Digitális földfelszíni jel esetén egy sima két utas antenna elosztó segítségével oldhatjuk meg a problémát. Ezzel ellentétben a TV antenna közösítő nem a végpontok között osztja el a bejövő jeleket, hanem kényelmet biztosít azáltal, hogy a két különböző antenna jelét egy bemeneti kábelbe tereli. Ezáltal egy televízión tudjuk élvezni mind a kábeltévé, mind a parabola antenna által biztosított csatornákat.

Földi és SAT antennák, vagy csak földi sugárzás vételére alkalmas az antennák közösítése?

A diplexer a földi és SAT antennák jeleit egyesíti egy közös bemeneti kábelbe, vagyis a Tv közösítő segítségével egy televízión nézhetjük a MinDig TV és a műholdas adások mindegyikét. Tehát nemcsak a földi digitális műsorok egyesítésére alkalmas egy TV antenna közösítő.

Aktív és passzív TV antenna közösítő

Az aktív és passzív TV antenna közösítők közötti alapvető különbség az, hogy az aktív közösítők beépített erősítővel rendelkeznek, míg a passzív közösítők nem.

Passzív TV antenna közösítők

Ezek az eszközök nem tartalmaznak elektronikai alkatrészeket az antennajel erősítésére. Mivel nincs szükségük tápellátásra, telepítésük egyszerűbb, és nem függnek a közelben lévő elektromos aljzattól. A passzív közösítők csak egyszerűen kombinálják a különböző antennák jelét és egy kimenetre teszik azt. Fontos tudni, hogy amennyiben az antennák jele eleve gyenge, akkor a passzív TV antenna közösítő nem lesz ideális megoldás, mivel egy-egy ilyen közösítő 2-3dB-el csökkenti a jelszintet. Többnyire kisebb rendszerekben vagy ott, ahol erős a vétel, előnyösek.

Aktív TV antenna közösítők (erősítőkkel)

Ezek az eszközök az antennajel erősítésére szolgálnak, így javítva a televíziós vétel minőségét, különösen hosszabb kábeltávolságok és több antenna esetén. Szükségük van tápellátásra, amit általában egy külön adapter biztosít, vagy néhány eszköz esetében a koaxiális kábel keresztül is kaphatnak energiát. Az aktív közösítők segíthetnek a képminőség javításában, ha a jel gyenge vagy a kiinduló jel nem elég erős. Azonban ha a bejövő jel már magas szintű, akkor ezek az erősítők torzítást vagy túlerősítést okozhatnak, ami negatív hatással lehet a vétel minőségére.


Amikor eldönti, hogy aktív vagy passzív közösítőt használjon, fontos megfontolni az antenna által fogott jel erősségét, a kábel hosszát, és azt, hogy hány eszközre kell elosztani a jelet. Ha bizonytalan a helyes típus kiválasztásában, úgy cégünk készséggel áll az Ön rendelkezésére!