CB antenna

CB antennát keres kézi adó-vevőhöz, gépkocsiba épített CB rádióhoz vagy asztalra telepített készülékhez? Webáruházunk kínálatában Sirio, Albrecht és Midland CB antennákat egyaránt talál, így többé semmi nem állhat a kristálytiszta adás-vétel útjába. Szerezzen be a kommunikációs céljaihoz tökéletesen illő, minőségi CB antennát, és növelje nagymértékben készüléke teljesítményét!

Milyen eszközökhöz használatos a CB antenna?

Kézi CB rádióhoz

Az amatőr rádiósok és a fuvarozók által használatos kézi adó-vevők vagy walkie talkie-k többsége CB antennával működik, 27 megahertzes sávban. Ugyan a korszerűbb, ipari- és biztonságtechnikai célokra alkalmazott adó-vevők már elsősorban UHF vagy VHF antennával vannak felszerelve, a Citizens Band technológia a mai napig kifejezetten megbízható választás. Legyen szó lelkes rádióamatőrökről vagy éppen a naponta több száz kilométert teljesítő kamionsofőrökről, a tiszta kommunikációhoz és a gördülékeny munkához elengedhetetlen a megfelelő CB antenna kiválasztása.

Mire érdemes figyelni?

  • Kézi CB antennánál figyelni kell, hogy a kézi rádióhoz való megfelelő csatlakozással legyen ellátva, ellenkező esetben adapterre lesz szükség, amely növeli a rádiófrekvenciás kimenő teljesítmény veszteségét.

Gépkocsiba épített CB rádióhoz

A gépjárműbe épített CB rádiók a hihetetlenül izgalmas offroad rally versenyeken és a kevésbé érdekfeszítő, de annál fontosabb ipari munkáknál is remekül jönnek. Ugyanis az autóba épített CB adó-vevő rádiók még a mai, mobiltelefonos kommunikációra épülő világban is számos ágazatban fontos szerepet játszanak. A CB-rádiózás pedig csak akkor hatékony, ha a gépkocsiba épített készülék tulajdonosa minőségi CB antennával, megfelelő teljesítményt nyújtó tápkábellel és szükség esetén CB erősítővel is gondoskodik a kifogástalan kommunikációról.

Mire érdemes figyelni?

  • A választásnál alapvető kérdés, hogy befúrható vagy mágnestalpas típus szükséges-e. Vagy inkább egy antenna tartó konzollal szeretné rögzíteni az antennát, például a tükörszáron? Utóbbi esetben ugyanis kábel és csatlakozó beszerzése is indokolttá válhat.

Asztalra telepített rádióhoz

Ha kifejezetten asztali CB rádióállomáshoz vásárolna bázis antennát, böngésszen bátran a fenti termékeink között.

Háztetőre is kapható CB antenna?

Igen. Ha háztetőre keres antennát, először is érdemes utánajárnia, hogy mekkora antenna fér el a tetőn, amit még biztonságosan lehet rögzíteni. Villámvédelmi szempontból pedig az sem mindegy, hogy mennyi kábel szükséges a rádióhoz, és azt milyen nyomvonalon kell bevezetni.

Mi a különbség az antennák között?

  • Alapvetően a nyereségesség és a sugárzási karakterisztika jelenti a két legjelentősebb különbséget.

Hogyan működnek a CB antennák?

Amikor az adó áramot vezet a CB antennába, arra az antenna mágneses mező létrehozásával reagál - ez a mágneses mező képezi magát a jelet. Amikor ez a mágneses hullám elér egy másik antennát, áramot indukál a vevőantenna felületén. Ezután ezt az áramot alakítja át a vevőegység, hogy megszólaljon, azaz hangot adjon ki a készülék és a másik fél megkapja az üzenetet.


A CB rádiók és antennák forgalmazása cégünk szinte alaptevékenysége, a kezdetek óta jelen van. CB antenna kínálatunkban megtalálható a háztetőre szerelhető antenna, a befúrható illetve mágnestalpas gépjármű antenna valamint a kézi CB rádiókhoz illeszthető kézi CB antenna. Az egyes típusok csomagban (kábellel és talppal) vagy önállóan is megvásárolhatók. Ha tiszta adás-vételt szeretne, válasszon minőségi CB antennát. Kínálatunkban garantáltan megtalálja a kommunikációs céljaihoz illő típust!