Védősisak

Bizonyos munkaterületeken a védősisak viselése kötelező. De a sisak nem csak a veszélyes fejsérüléseket akadályozza meg. Megkönnyíti a közvetlen napfényben vagy rossz időben történő munkavégzést is. De védősisakot nem csak az építőiparban dolgozók viselnek, hanem az erdészek, a favágók, az ipari alpinisták vagy az öntödében dolgozók is. Tovább olvasom...

Termék nézet váltás Termékek rendezése:
Termékszűrés
Elérhetőség szerint
Raktáron ()
Rendelésre (2)
Márkák szerint
3M (2)
Ár szerint
Ft - Ft
Összesen 2 termék, 1. oldal: 1 - 2 / 21

• 6 pontos racsnis felfüggesztés lehetővé teszi a viselő számára a magasság és az illeszkedés testre szabását
• Számos 3M fülvédővel és egyéb tartozékkal együtt párosítható
• A hegymászósisakok által inspirált, perem nélküli kialakítással, amely tiszta kilátást biztosít felfelé
• A 3M Uvicator érzékelő korong jelzi, ha a védősisakot túlzottan kitette az UV-sugárzás, és ideje kicserélni azt
• Testre szabhatja az illeszkedést többféle függőleges beállítási szintekkel
• Opcionális szellőzőnyílások

• Csomagolási egység:  4 darab
Bruttó ár: 43.561,- Ft (Nettó ár: 34.300,- Ft)

• Rracsnis felfüggesztés lehetővé teszi a viselő számára a magasság és az illeszkedés testre szabását
• Számos 3M fülvédővel és egyéb tartozékkal együtt párosítható
• Szellőzőnyílásokat tartalmaz, melyek egy nagy területen vannak elosztva és maximális légátszivárgást biztosítanak, amivel megnövelik a viselő komfortérzetét
• A 3M Uvicator érzékelő korong jelzi, ha a védősisakot túlzottan kitette az UV-sugárzás, és ideje kicserélni azt
• Testre szabhatja az illeszkedést többféle függőleges beállítási szintekkel
• A rövid szemellenző jobb, szélesebb felső látóteret biztosít
• A fejhámot 180°-ban el lehet fordítani a jobb láthatóság érdekében, amikor beszállásos munkavégzés történik

• Csomagolási egység:  10 darab
Bruttó ár: 10.414,- Ft (Nettó ár: 8.200,- Ft)
Összesen 2 termék, 1. oldal: 1 - 2 / 21

A védősisakoknak milyen szabványoknak kell megfelelniük?

Az építkezéseken és az ipari feladatok ellátása során viselt védősisakoknak meg kell felelniük bizonyos biztonsági előírásoknak. Hiszen az ilyen jellegű munkavégzés során jelentősen megnő a sérülések kockázata, például leeső tárgyak vagy elektromos vezetékekkel való érintkezés következtében. Az igényeinknek leginkább megfelelő védősisaknak az alkalmazástól függően eltérő tanúsítvánnyal kell rendelkezniük. A biztonsági sisakokra vonatkozó két legfontosabb szabvány az EN 397 és az EN 50365. A második azokra a változatokra vonatkozik, amelyeket elektromos hálózatokon végzett munkák közben kell viselnünk, mert megvédenek minket az 1000 V-os nagyfeszültségű kisülésektől is. Az EN 397 szabvány szerinti biztonsági fejfedők további minősítéssel is tanúsíthatók. Ezek közé tartozik a nagyon alacsony, -30 Celsius-fok vagy nagyon magas, +150 fokos hőmérséklet vagy az olvadt fém fröccsenése elleni védelem is.

Hogyan tisztíthatók és karbantarthatók a biztonsági sisakok?

Karbantartáshoz vagy tisztításához csak olyan tisztítószert szabad használnunk, amelyek nem károsítják a sisak anyagát. Ezért minden esetben érdemes elolvasnunk a használati útmutatót. Általában ezeket a védősisakokat enyhe szappanos mosószerrel kell tisztítanunk. Más szerves oldószert tartalmazó anyagokkal való tisztítás esetén csökkenthetjük a biztonsági fejfedő héjának ellenállóképességét. Amikor a védősisakot nem használjuk, tartsuk azt száraz, hűvös helyen, fénytől, hőforrástól, fagytól védve, illetve olyan helyen, ahol nem érhetik vegyi behatások. A munkavédelmi fejfedőt javasolt szobahőmérsékleten tárolni.

Milyen szellőzési rendszerrel rendelkeznek az ipari sisakok?

A munkavégzéstől függően választhatunk olyan védősisakot amely nem rendelkezik szellőző nyílással. De amennyiben olyan modellre van szükségünk, amelynek kell, hogy legyen ilyen eleme, akkor válasszunk olyat, amely az egyénileg állítható szellőztető nyílásokon keresztül hatékony légmozgást tesz lehetővé. Vannak olyan védősisakok, amelynek akár több állítható szellőzőzónája is van. Ezek ráadásul tetszés szerint nyithatók és zárhatók. Miért érdemes ilyen biztonsági fejfedőt viselnünk? Mert ezeknek az apró nyílásoknak köszönhetően a meleg levegő könnyen tud távozni, így a védősisakban kellemes marad a fejünk hőmérséklete.

A biztonságos és kényelmes viselés érdekében hogyan lehet beállítani az ipari védősisak pántját?

Sokunk azt gondolja, hogy az ilyen típusú fejfedő egy kényelmetlen munkavédelmi felszerelés, de ez egy tévhit. A mai modern ipari védősisakok kényelmesen ülnek a fejünkön. De ehhez az szükséges, hogy a megfelelő méretű biztonsági sisakot válasszuk. Ezenkívül ügyelnünk kell arra is, hogy a sisak belsejében sok rögzítési pont legyen. Lehetőleg kényelmes, nedvszívó anyagból készült pánttal rendelkező biztonsági sisakokat válasszunk. Általában 4 pontos hevederes belső szerkezettel rendelkeznek, de vannak ipari védősisakok, amelyek hatpontos racsnis rögzítéssel vannak ellátva.

Milyen ütésállóság jellemzi ezeket a védősisakokat?

Ez modellekként változik. Általában az építőiparban használatos klasszikus biztonsági ipari sisakoknak képesnek kell lenniük megállítani egy tompa vagy hegyes, leeső tárgyat anélkül, hogy annak héjazata betörne és az vagy a tárgy a fejünkkel érintkezne. A munkavégzéstől függően olyan védősisakot kell választanunk, amely minél kisebb erőt ad át a fejünknek. De válasszunk olyat, amely ezenkívül védi fejünket az alacsony és/vagy a magas hőmérséklettől, valamint a fémolvadék fröccsenése ellen is hathatós védelmet nyújt.

Az optimális biztonság érdekében milyen gyakran kell cserélni a védősisakot?

A védősisakok esetében anyag szempontjából két különböző változatot különböztetünk meg. A hőre lágyuló műanyagokat, másrészt a hőre keményedő műanyagokat. Az építőipari- és ipari védősisakok nagy része hőre lágyuló műanyagból készül. Ezeket a modelleket többnyire négyévente cserélni kell.


Azonban vannak gyártók, akik akár hétéves élettartamú sisakokat is kínálnak, amennyiben a biztonsági fejfedő nincs külső környezeti hatásoknak kitéve. A hőre keményedő sisakokat elsősorban melegüzemi munkahelyeken vagy vegyi hatásoknak kitett vállalatoknál használjuk. Ezekben az esetekben a különösen hosszú élettartam az alapvető elvárás.


Mit jelent ez? Ezeknek az ipari védősisakoknak nagyon jó az öregedés- és UV-állóságuk, ezért többnyire 8-10 évig használhatók.Ügyeljünk arra, hogy az élelmiszerekkel ellentétben a védősisak belső részében lévő dátum soha nem a lejárati időt, hanem minden esetben a gyártás dátumát jelzi.


Reméljük, hogy a védősisak fontosságáról szóló cikkünk rávilágított arra, mennyire kritikus szerepet tölt be ez az egyszerűnek tűnő, de életmentő eszköz a mindennapi tevékenységek során. A fejünk védelme nem csupán kötelező előírásoknak való megfelelést jelent, hanem a saját biztonságunk iránti felelősségteljes hozzáállást is kifejezi.