Lakókocsi tetőablak

A lakókocsin lévő tetőablakok több okból is nagy jelentőséggel bírnak. Első és legfontosabb, hogy lehetővé teszik a belső tér hatékony szellőzését. Mivel hosszabb ideig használjuk lakókocsinkat, a levegő gyorsan elhasználódik. A tetőablakok kinyitásával friss levegő juthat a lakókocsi belsejébe, és ez kellemes belső hőmérsékletet is biztosít. Tovább olvasom...

Termék nézet váltás Termékek rendezése:
Termékszűrés
Elérhetőség szerint
Raktáron ()
Rendelésre (4)
Márkák szerint
Dometic (4)
Ár szerint
Ft - Ft
Összesen 4 termék, 1. oldal: 1 - 4 / 41

• Könnyen beépíthető beszerelőkészlet a Micro Heki tetőablakhoz
• 24–25 mm vastagságú tetőkhöz megfelelő
• Illesztőkerettel 43 mm vastagságú tetőkhöz is alkalmazható
• Minden szükségeset tartalmaz, beleértve a konzolokat és a csavarokat is

Bruttó ár: 5.080,- Ft (Nettó ár: 4.000,- Ft)

• Belső szúnyoghálós típus (külön-külön állítható), valamint opcionális sötétítő is elérhető
• Kényszerszellőzéses vagy anélküli típus is elérhető
• 280 x 280 mm-es tetőnyílásban helyezhető el
• 23–42 mm-es tetővastagsághoz
• Kézikaros rendszerrel nyitható és zárható
• Rögzíthető szellőzőállás
• Max. nyílási szög: 50°
• Dupla akril üvegezés, külső oldala színezett
• Lakóautókhoz és lakókocsikhoz kifejezetten a fürdőhelyiség számára

Bruttó ár: 49.784,- Ft (Nettó ár: 39.200,- Ft)

• Micro Heki tetőablakokhoz tervezve
• 280 x 280 mm-es nyíláshoz
• Gondtalan beszerelés
• Méretek: 282 mm (nyílás szélesség) x 282 mm (nyílás magasság)
• Nettó tömeg: 0,35 kg

Bruttó ár: 27.178,- Ft (Nettó ár: 21.400,- Ft)

• Fehér, kényszerszellőzés nélküli tetőablak
• Külön állítható sötétítő és szúnyogháló
• A javított aerodinamika a zajt akár 20%-kal csökkenti
• Keretbe épített zsanér és zár a jobb biztonságért és mechanikus megbízhatóságért
• Jól szigetelt kupola dupla akril üvegezéssel
• Modern formatervezés a stílusos beltéri és kültéri megjelenésért
• Méretek: 617 mm (mélység) x 617 mm (magasság) x 846 mm (szélesség)
• Tömeg: 8,40 kg

Bruttó ár: 267.335,- Ft (Nettó ár: 210.500,- Ft)
Összesen 4 termék, 1. oldal: 1 - 4 / 41

Másodsorban, a lakókocsi tetőablakok segítenek eltávolítani a nedvességet. Hiszen lakóautónkban főzünk, tusolunk, kávét főzünk. Ezáltal gyorsan felmelegedhet és párás lehet a levegő, különösen a nyári időszakban.

Milyen típusú lakókocsikhoz alkalmasak ezek a tetőablakok?

Rendkívül fontos, hogy a tetőablaknak kompatibilisnek kell lennie a lakókocsi tetejének vastagságával. A DND Telecom webáruházban megtalálható lakókocsi tetőablakokat 24–25 mm-es, valamint illesztőkerettel 43 mm vastagságú lakóautó tetőkbe építhetjük be.

Lakókocsik esetében mi a különbség a fix és a nyitható tetőablakok között?

A fix tetőablakokon keresztül nem tudunk friss levegőt beengedni lakóautónk belterébe, és onnan a nedvesség sem tud az ablakon keresztül távozni. Ezért, ha lehet válasszunk olyan tetőablakot, amely rögzíthető szellőzőállással rendelkezik. Az ilyen típusú lakóautó tetőablakok maximum 50 fokos szögben nyithatók. Ez pont elegendő ahhoz, hogy a szellőztetést hatékony megoldjuk. Ezek a tetőablakok kézikaros rendszerrel nyithatók vagy zárhatók.

Hogyan válasszuk ki lakókocsinkhoz a megfelelő méretű tetőablakot?

​Nem olyan egyszerű megtalálni a megfelelő tetőablakot. Különböző méretek széles választéka áll rendelkezésünkre. Választhatunk kisméretű, 280 mm x 280 mm-es, valamint nagyobb 617 mm x 617 mm-es változatok között. Azt, hogy melyiket választjuk, nagyban függ attól, hogy hova szeretnénk elhelyezni. Fürdőszoba fölé inkább a kisebbet válasszuk. De az is mérvadó, hogy mekkora mérettel rendelkezik lakókocsink.

Azt is számításba kell vennünk, hogy az ablaknak a jó szellőzés és az elegendő fény érdekében megfelelő méretűnek kell lennie. Válasszunk olyan tetőablakot, amely kellően robusztus és időjárásálló, mindeközben azért könnyű is. Mert az akrilból vagy polikarbonátból készült változatok nem befolyásolják túlságosan a jármű össztömegét. Választhatunk sima-, dupla- vagy speciális üvegezés között, hogy maximalizáljuk a szigetelést és a káros UV-sugárzás elleni védelmet.

A könnyű kezelhetőség és hozzáférhetőség érdelében vásároljunk elektromos nyitással rendelkező lakóautó tetőablakot.

Mennyire könnyű a lakókocsi tetőablakok telepítése, szükség van szakember segítségére?

​ Talán az egyik legfontosabb, hogy gondoljuk át alaposan, hova is szeretnénk elhelyezni az ablakot. A sima felületű részek kiválóan alkalmasak a nyílások kivágására. A lakókocsik vagy lakóautók fala és mennyezete szigetelt. A karosszéria vékony fémlemeze pedig nem elég a tetőnyílás rögzítéséhez, kell egy keret, amivel a fémlemezhez az ablak felső és alsó részét rögzíthetjük. A telepítés viszonylag egyszerű, és még kezdőként is könnyen elvégezhetjük a beépítést.

A tetőablak beszerelése azonban némi kézügyességet igényel. Egy nyílást kell vágnunk a karosszérián, vigyázva, hogy véletlenül se vágjunk nagyobb méretű részt, mint a tetőablak. Ennek érdekében az ablak helyét jelöljük meg sablonnal, majd a területet fedjük le fóliával. A visszamaradt forgács rozsdát okozhat, ezért azt össze kell gyűjtenünk. Ahogy a szakemberek mondják, inkább kétszer mérjünk, mint egyszer túl nagyot vágjunk. Ügyeljünk a megfelelő szigetelésre is, hogy a tetőablak a végén vízálló legyen.

A lakókocsi tetőablakok milyen biztonsági funkciókkal vannak ellátva?

A nyitható lakókocsi tetőablakok a szellőztetést támogatják. Friss levegőt engednek be, és lehetővé teszik a nedvesség vagy a hő távozását. Az ilyen típusú tetőablakokat mindenképp érdemes esőérzékelővel vagy rovarhálóval ellátnunk. Az esőérzékelő egy nagyon hasznos funkció, hiszen, ha elmegyünk túrázni és magára hagyjuk a járművet, segítségével akkor sem esik be az eső, ha nem vagyunk a lakóautóban.

Vannak olyan tetőablakok is, amelyeket vészhelyzeti menekülésre terveztek. Ezek gyakran nagyobbak, és vészhelyzet esetén kijáratként is használhatók. Amennyiben olyan országba utazunk, ahol a közbiztonság gyerekcipőben jár, akkor érdemes olyan tetőablakot választanunk, amely biztonsági üvegből vagy törésbiztos anyagból készült.

A lakókocsi tetőablakoknak van-e speciális karbantartási igényük, hogyan lehet hosszú élettartamukat megőrizni?

​A lakókocsi tetőablak karbantartása magában foglalja a rendszeres tisztítást, a szivárgás ellenőrzését és a mozgó alkatrészek időnkénti ápolását. Ha repedések vagy szivárgás jeleit tapasztaljuk, a tetőablakot meg kell javítani vagy ki kell cserélni.


Az ablakok kinyitásával csökkenthető a nedvesség. Ez különösen fontos a penészképződés elkerülése érdekében. De nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy a tetőn elhelyezett ablakok további fényt biztosítanak. Ez a belső teret világosabbá és barátságosabbá teszi. A DND webáruház kínálatában biztosan megtalálja az Önhöz legjobban megfelelő lakókocsi tetőablakot.