Internet rádió készülék

Az internetes rádió készülékek nagyban megkönnyítik a rádió hallgatást, hiszen - típustól függően - mind az FM, mind az online frekvenciákat tudják fogni. Ezek a készülékek a világ bármely pontjáról hallgathatóvá teszik kedvenc adóinkat, a hangminőség sokkal jobb, és akár képi információkat is tudnak továbbítani a képernyőiken.

Az online rádiózás aranykora

A kilencvenes évek végén még csak kísérleti adások voltak, manapság azonban már teljesen megszokottak az internet alapú rádióadók. Ezekhez még stúdiót sem kell fenntartani, a teljes műsort számítógépes szoftverrel állítják elő. Az összeállított hangjelet számítógépen, vagy külön erre szolgáló eszközzel digitalizálják, hangtömörítési eljárásnak vetik alá, és interneten továbbítják egy szerver felé. Ezután a szerver továbbítja a hallgatók felé az online műsort, akik az internetes rádió készülékekkel hallgathatják.


Ezeknek a berendezéseknek az is nagy előnye, hogy mind az FM, mind az említett DAB+ rendszerű digitális rádiók vételére alkalmasak. Amennyiben kedvenc rádióadónk sem FM, sem DAB rendszerben nem érhető a körzetünkben, akkor ezeken az internet rádiókon csak át kell váltani az internet/wifi alapú módra. A wifi és LAN kapcsolat zavartalan rádiózást tesz lehetővé, nincsenek beszűrődő zajok, nem ugrál a csatorna, kivételes a hangminőség.


Az internetes vagy wifis rádiók sok esetben kompatibilisek más eszközökkel, csatlakoztatni tudjuk hozzájuk okostelefonunkat bluetooth-szal, vagy a különböző bemeneteken egyéb eszközökkel is összehangolhatóak.

Miért érdemes beszerezni egy internet rádiót?

Nézzük, miért is olyan közkedveltek ezek a rádiók!

Változatos zenehallgatás

Mindannyian ismerjük azt az érzést, amikor bekapcsoljuk a rádiót, és már megint ugyanazokat az unalomig ismételt zenéket halljuk. Az internet rádiókon viszont akár műfajok szerint is böngészhetünk a különböző állomások között. Szűrhetünk popra, rockra vagy éppen hip-hop-ra is, de ezeken a műfajokon belül is számos altípust kiválaszthatunk. Így minden nap olyan újdonságokat fedezhetünk fel, amelyek akár örök kedvenceinkké is válhatnak.

Kiváló hangminőség

Régen egy rossz antenna vagy a túl távoli sugárzás okozta gyenge jel teljesen tönkretette a rádiózás élményét. Azonban az online rádiók esetében szó sincs ilyen jellegű problémákról. Csupán stabil és kellően gyors internetkapcsolatra van szükségünk, minden másról pedig a rádió gondoskodik. Ennek köszönhetően az amerikai és európai, illetve a további online rádióállomásokat is kristálytisztán hallhatjuk. A rádió hangzását természetesen beépített equalizer segítségével szabályozhatjuk részletesen.


Tipp:
Egy stúdió fejhallgatóval még tovább növelhetjük a hangzás minőségét, hiszen egyes internet rádiók jack csatlakozási lehetőséget is biztosítanak.

Kevesebb reklám

A hagyományos rádióállomásokkal ellentétben az online rádiók közel sem tartalmaznak annyi reklámot a zenék és műsorok között. Sőt, számos internetes rádió egyáltalán nem játszik le reklámokat, ami sokkal színvonalasabb zenehallgatást jelent a hallgatók számára. Akár közvetítői vagy hallgatói oldalról vizsgáljuk, a reklámok elkerülése a saját döntésünk kell, hogy legyen. Egy biztos: minél kevesebb esemény szakítja meg a zseniális zenéket vagy az érdekfeszítő podcastokat, a rádió annál nagyobb élményt nyújt.

Bluetooth vezérlés

Napjaink zenehallgatási szokásai jelentősen eltérnek az akár csak 10-15 évvel ezelőtti trendektől is. Már tértől és időtől függetlenül hallgathatjuk azt, amit csak szeretnénk. A Bluetooth csatlakozási lehetőséget nyújtó internet rádiókat egyszerűen vezérelhetjük az okostelefonunkkal. Állíthatjuk a hangerőt, válogathatunk a különböző rádióállomások között, kedvencekhez adhatjuk a nekünk tetsző műsorokat, mindezt kényelmesen, a rádiótól akár 10-15 méteres távolságra.

Spotify Connect és egyéb streaming platform csatlakozási lehetőségek

Szerencsére a korszerű internet rádiók már kompatibilisek a Spotify, Deezer és további népszerű zene streaming applikációkkal. A Bluetooth csatlakozásnak köszönhetően pedig bármikor kedvünkre hallgathatjuk kedvenc lejátszási listáinkat, és szabadon váltogathatunk a számok között.


A DND Telecom kínálatában a legkiválóbb minőségű internetes rádió készülékeket találja meg, válasszon online kínálatunkból! Kérdés esetén pedig állunk rendelkezésére!