Törésgátló

Biztos mindegyikünkkel előfordult már, hogy az egyik kedvenc szórakoztató elektronikai eszközünk, háztartási gépünk kábele megtört. Ugye, mennyire idegesítő! A kábelek szakadását általában a vezetékek feltekerésével és tárolásával érjük el. Ezért kerülnünk kell a kábelek gyakori és szoros feltekerését. Ráadásul a HDMI-kábelek különösen érzékenyek. Az ilyen típusú kábelt semmi esetre sem szabad szorosan feltekernünk. De van egy apró műanyag eszköz, amivel elkerülhetjük mindezt. A törésgátlóval. Tovább olvasom...

Termék nézet váltás Termékek rendezése:
Termékszűrés
Elérhetőség szerint
Raktáron (1)
Rendelésre (1)
Márkák szerint
Márka nélküli (1)
Telegartner (1)
Ár szerint
Ft - Ft
Összesen 2 termék, 1. oldal: 1 - 2 / 21
-5%

• Törésgátló RG-58/H-155 koax kábelre

Bruttó ár: 76,- Ft (Nettó ár: 60,- Ft)
Akciós bruttó ár: 72,- Ft (Nettó ár: 57,- Ft)
5,26% kedvezmény

• Törésgátló RG-58 koax kábelre, BNC és TNC csatlakozóra

• Csomagolási egység:  100 darab
Bruttó ár: 175,- Ft (Nettó ár: 138,- Ft)
Összesen 2 termék, 1. oldal: 1 - 2 / 21

De miért olyan fontos a kábeltörés védőnek a használata? Mert a kábelszakadás életveszélyes is lehet! A sérült szigetelés és a szabaddá vált vezetékek érintése a készülék használata közben égési- illetve más súlyos sérüléseket vagy akár halált is okozhat. Különösen gyerekeinknél vagy háziállatainknál, akik nem ismerik a veszélyt. Ezenfelül a kábelszakadások lakástüzet is okozhatnak. A sérült vezetékek esetében szikra keletkezhet, amely a lakástüzek egyik leggyakoribb okozója.

Hogyan kell használni egy törésgátlót?

A törésgátló használatával nemcsak a törött kábeltől kíméljük meg magunkat, hanem az új készülék, telefontöltő, fejhallgató, vásárlásától is. Egyszerűen húzzuk fel a törésgátlót a kábel végére, ahol az eszközhöz csatlakozik. De például az UTP és FTP kábelek esetén nem rá kell húzni, hanem a két részt alulról és felülről rá kell pattintani a kábelre. Az egyszerű kivitelezésnek köszönhetően a kábel védelmének rögzítése szinte gyerekjáték. Győződjünk meg arról, hogy a törésgátló a kritikus területet teljesen véd. Ellenkező esetben a vezeték megtörése a törésgátló felett vagy alatt történik.

Mekkora a törésgátló hatás ereje?

A törésgátló szerepe, hogy megvédje a vezetékeket a kábeltöréstől. Mivel minden esetben kemény műanyagból készülnek, amelyek nem hajlékonyak, ezért a törésgátló hatékonyan megvédi a kábelt. Egyszerűen megvédi a vezetékeket attól, hogy kábelszakadás történjen. Ennek következében nem kell új készüléket vásárolnunk, és esélyt sem adunk annak, hogy lakásunkban kábeltörés miatt tűz legyen.

Milyen típusú készülékeknél alkalmazzunk törésgátlót?

Szinte bármelyik készülékünkhöz alkalmazhatunk kábeltörés védőt. Mivel a HDMI-kábeleket, amely a High Definition Multimedia Interface rövidítése, és elsősorban az audio-video jelfolyam átvitelére használjuk, a leginkább érzékenyek a kábeltörés jelenségére, ezért legfőképpen azoknál a készülékeknél kell a törésgátlót használnunk, amelyek ilyen kábel segítségével kapják az adatokat. De természetesen a koaxális kábelek, vagy más vezetékek, főleg a vékonyabb típusok esetén javasolt a törésgátló használata.

Van-e különbség a különböző törésgátló termékek között?

Alapjában véve nincsen különbség a különböző kábeltörést védő eszközök között, de van például, amely egybe van építve a tömszelencével és van amelyik henger alakú, de van amelyik téglalap formájú. Ez minden esetben attól függ, hogy milyen vezetékhez szeretnénk a törésgátlót használni.

Milyen típusú törésgátlók vannak?

A törésgátlót használhatjuk például RG-58-as koax kábelhez, BNC és TNC csatlakozóra is, de ahogy már említettük UTP és FTP kábelhez is és 8P8C moduláris dugókhoz is tökéletesen alkalmazható.

Mennyire hatékonyak a törésgátló funkciói a mindennapi használat során?

A törésgátló az irodában és a háztartásban használatos berendezésekhez tökéletesen illeszkedik, legyen az okostelefon, táblagép vagy bármely más készülék. Ezenkívül biztonságos, tartós, kicsi, könnyű és hordozható. A használata pedig szinte gyerekjáték, alkalmazásához még kézügyességre sem lesz szükségünk. Vannak olyan változatok, amelyek szemet gyönyörködtető dekorációval rendelkeznek, ezzel is feldobva lakásunk belső megjelenését.

Hogyan befolyásolja a törésgátló a készülékek használatát?

A kábeltörést gátló pici eszköz semmilyen formában sem befolyásolja a készülék használatát, hiszen maximum annyit tapasztalunk, hogy a kábel és az eszköz találkozásánál egy vastagabb műanyag rész található. Vannak olyan készülékek, amelyeket a gyártók már eleve ellátnak törésgátlóval.

Mi a teendő, ha a törésgátló réteg megsérül?

Amennyiben a törésgátló megsérül, akkor azonnal ki kell cserélnünk azt. Ez a művelet körülbelül ugyanannyi időbe telik, mind a kábelt védő törésgátló felhelyezése. Ezért szánjuk rá ezt a rövid időt, és cseréljük le, mert amennyiben megsérült, már nem látja el tökéletesen funkcióját, ezért alatta a kábel szintén megsérülhet, ami akár tüzet is okozhat, de gyermekeink egészségét is veszélyeztetheti.


Kevés hellyel rendelkező területen lévő kábeltelepítésnél fontos, hogy a kábelek megfelelő védelemmel legyenek ellátva a kábeltörés ellen. Ebben segít a DND webáruházában kapható törésgátlók széles választéke.