Set-top box

A set-top box, más néven beltéri egység vagy dekóder, nélkülözhetetlen kelléke minden olyan televíziónak, amely nem képes digitális műsorszórás vételére, legyen szó földfelszíni digitális, kábeles vagy műholdas sugárzásról, adott esetben MindigTV, MindigTV Prémium, Digi Kábel TV vagy T-home Kábel TV fogadására.


Kínálatunk között DVB-T, DVB-T2, DVB-C, DVB-S és DVB-S2 vételére alkalmas, tunerrel rendelkező készülékek is elérhetők, valamint olyan media player-rel egybeépített verziók, amellyel Youtube videók is megtekinthetők, illetve külső tárolón (HDD, pen drive) lévő filmek is lejátszhatók.

A megfelelő set-top box kiválasztása

A set-top box lényegében egy olyan jelátalakító, amely összeköti a TV készüléket a vételi eszközzel és a kódolt adásokat és jeleket a készülék számára megfelelő formátumúvá alakítja. A számunkra megfelelő TV beltéri egység kiválasztásához tudnunk kell, hogy melyik, milyen adás vételére és jel átalakítására alkalmas.

Földfelszíni műsorszórás, földi sugárzás (DVB-T, DVB-T2)

Többnyire a szabadon fogható TV adások vételére alkalmasak a DVB-T és DVB-T2 set-top box-ok. A földfelszíni, digitális, ingyenesen fogható adások esetében ez a szabvány került bevezetésre Magyarországon. Többek között a MindigTV és MindigTV Prémium szolgáltatása is ebbe a kategóriába sorolható. A DVB-T2, a DVB-T szabvány fejlettebb változata, amelyre Magyarországon 2020-ban történt meg az átállás. A DVB-T és DVB-T2 szabványt támogató eszközökön a támogatást külön logóval is jelzik.


A földfelszíni, digitális TV műsorok vételére alkalmas kültéri és beltéri antennáink a TV antenna kategóriában találhatók.

Műholdas közvetítés (DVB-S, DVB-S2)

A műholdvevő beltéri egységek a DVB-S és DVB-S2 szabványt használják, melyek a többnyire fizetős vagy más néven kódolt adások dekódolására alkalmasak. Magyarországon a DVB-S szabvány került bevezetésre a műholdas műsorszórás esetében, melynek továbbfejlesztett változata a DVB-S2.

Kábeles közvetítés (DVB-C)

Kábeles közvetítés esetén a jel általában TV antenna koax kábel segítségével jut el a DVB-C tunerrel rendelkező set-top box-hoz vagy TV készülékhez.

Több tunerrel rendelkező set-top box

Számos beltéri egység több tunerrel is rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy például egy DVB-S2 és DVB-T2/C tunerrel rendelkező set-top box alkalmas mind műholdas, földi és kábeles adások vételére is.

A set-top box előnyei

A set-top boxok legnagyobb előnye a műholdas, földi vagy kábeles adások vétele mellett, hogy számos funkcióval elérhetők, így akár az egyszerű televíziót is képesek Smart TV-re jellemző tulajdonságokkal felruházni, többek között:

  • YouTube videók támogatása
  • Akár több csatorna felvétele, külső tárolóeszközökre (például USB)
  • Videó, audió és kép lejátszása számos formátumban (például AVI, MPEG, MP3, JPEG)
  • Szülői zár csatornákra és eseményekre
  • Automatikus kikapcsolás időzítő
  • TV- és rádió csatornalista
  • Program és csatorna információ átvitel két készülék között
  • Feliratozás
  • stb.

Böngéssze végig set-top box kínálatunkat, és ne habozzon felvenni velünk a kapcsolatot, ha szakértői segítségre van szüksége!