Üléshűtés

Amikor bármilyen jármű kényelmi szempontjai szóba jönnek, gyakran hallhatunk az ülésfűtésről – az üléshűtésről viszont alig. Pedig sokan ismerik azt a kellemetlen érzést, amikor egy hosszabb út során az ember elkezd belemelegedni, majd egészen beletapadni az ülésbe. Ez elsősorban a melegebb hónapokban jelentkező probléma, a helyzeten pedig tovább ront, ha bőrülések vannak az autóban. llyen esetekre jelenthet tökéletes megoldást az üléshűtés. Tovább olvasom...

Termék nézet váltás: Termékek rendezése:
Termékszűrés
Összesen 1 termék, 1. oldal: 1 - 1 / 11

• Üzemi feszültség: 12 V
• Funkció: Hűtés
• 2 hűtőfokozat
• Hossz: 440 mm
• Magasság: 15 mm
• Szélesség: 568 mm
• Szín: Fekete
• Súly: 1660 g
• További műszaki adatok: I. fokozat: 6 W · II fokozat: 12 W
• Lélegző pamut-poliészter keverék
• Üzemi feszültség: 12 V

Bruttó ár: 45.593,- Ft (Nettó ár: 35.900,- Ft)
Összesen 1 termék, 1. oldal: 1 - 1 / 11

Üléshűtés, a könnyen elérhető extra

Az ülésfűtésről ismert, hogy egykor a luxusautók alapkelléke volt, ma már azonban a legtöbb új autó rendelkezik vele. Az üléshűtés esetében viszont nem ilyen jók az arányok: kevesebb járműben találhatja meg ezt a kényelmi funkciót mint alapfelszereltséget, ráadásul igen kevesen ismerik ezt a praktikus megoldást. Pedig számtalan említésre méltó előnnyel bír.


A legegyértelműbb természetesen az, hogy a nyári hónapok harminc-harmincöt fokos hőségében hamar enyhülést ad a sofőrnek és az utasoknak. Ez különösen hosszabb utaknál ütközik ki, illetve akkor, ha ön is gyakran ül belvárosi dugókban. Az üléshűtésnek köszönhetően nem kell maximumon járatnia a klímát, így az autó kevesebbet fogyaszt, de még a bolygónak is jót tesz vele. Szintén egy nagy pozitívuma, hogy ha egy autó vagy kamion nem rendelkezik vele alapvetően, ön bármikor egyszerűen beépíttetheti, de hasonló hatást érhet el egy hűtő üléskárpittal is.

Hogyan működik?

Alapvetően tehát többféle üléshűtési technika létezik. Az univerzális szellőztethető ülőkárpit, ami hűtési funkcióval rendelkezik, egész egyszerűen behelyezhető az ülésekre. Itt csak áram alá kell helyeznie, és máris kiválaszthatja, hogy melyik hűtőfokozatra van szüksége.


A beépített típusok között megkülönböztethetünk hűtött és szellőző üléseket. Mindkettőre igaz, hogy az ülések belsejében kamrákat helyeztek el. A szellőző ülések levegőt juttatnak ezekbe a kamrákba, ez által hűtik le a kárpit felületét. A hűtött ülések ugyanakkor először egy hűtött felületre jutattják el a levegőt, és csak onnan fújják az ülésre. Az legfőbb különbség köztük elsősorban párás környezetben érzékelhető – ezekben ugyanis jobb szolgálatot tesznek a hűtött ülések. A pontos típusok működési elvei egyébként gyártónként változhatnak, de a leggyakrabban e két módszert szokták használni.

Kinek ajánljuk az üléshűtést?

Alapvetően azt mondhatjuk, hogy aki egyszer kipróbálta már, hogy milyen egy meleg nyári napon egy fűtött ülésű járműbe beülni, annak nem igazán kell tovább magyarázni, hogy miért van szüksége erre az extrára. Így tehát azt mondhatjuk, hogy bárki örömmel használhatja majd.


De vannak persze olyanok, akik különösen nagyra értékelhetik a funkcióit, ilyenek például a kamionsofőrök, akik több száz, illetve ezer kilométert vezetnek le mindössze néhány rövid megállóval. A nyári szállítások során egészen megváltoztatja majd a vezetés élményét egy hűs ülés. Ahogyan fentebb már említettük, a belvárosban gyakran ingázóknak is előnyére válhat, ha a nyári dugókban nem a légkondicionálót kell a legmagasabb fokozatra állítani. A különbség tankolásnál is feltűnhet!

Érezze a különbséget!

A nyári hónapokban – illetve még előttük – ajánlottkörbenézni az üléshűtési megoldások között. Ilyenkoraz egyes modelleknél érdemes megfigyelnie a teljesítményt, a kényelmet, a könnyű használhatóságotés a könnyű tisztíthatóságot is.


Ha nem bízná a véletlenre, nézze meg kínálatunkat! Garantáltan jó minőségű és megbízható megoldásokat biztosítunk üléshűtésre. Oldalunkon ráadásul részletes technikai paraméterek alapján ismerheti meg a termékeinket. Ennek köszönhetően összehasonlíthatja őket, ez által pedig megtalálhatja az ön számára legoptimálisabb darabot.