RF antenna csatlakozó részegység

A rádiófrekvenciás csatlakozókat két kategóriába soroljuk. Vannak, amelyeket a berendezésekre kívülről is fel tudunk szerelni, és vannak azok, amelyeket a burkolaton belül alkalmazunk. Az összeillesztéshez használt RF csatlakozók többnyire vastagabb koaxiális kábelek befogadására képesek, és ez valamilyen szinten tehermentesítést biztosít, valamint dugaszok és aljzatok egymáshoz való összekapcsolását biztosítja. Tovább olvasom...

Termék nézet váltás Termékek rendezése:
Termékszűrés
Elérhetőség szerint
Raktáron (2)
Rendelésre (0)
Márkák szerint
Telegartner (2)
Ár szerint
Ft - Ft
Összesen 2 termék, 1. oldal: 1 - 2 / 21
Összesen 2 termék, 1. oldal: 1 - 2 / 21

Milyen alkalmazásokhoz használhatók az RF antenna csatlakozó részegységek?

Használjuk őket tesztelés és mérés során, kommunikációs rendszerekhez, GPS-berendezésekhez, valamint antennák csatlakoztatásához. A kommunikációs rendszerek esetén meg kell említeni a Wi-Fi, a Bluetooth, a mobilkommunikáció vagy az ISM-alkalmazásokat, amelyek 400 MHz és 3,4 GHz közötti frekvenciákat használnak.

Mi a különbség az egyes RF antenna csatlakozó típusok között, és ezek hogyan befolyásolhatják a teljesítményt?

Mint a legtöbb csatlakozót, az RF antenna csatlakozó részegységeket, vagy a krimp érintkezőket is nemenként határozzuk meg, és ezek többnyire korlátozott számú koaxiális kábel típussal kapcsolhatók össze. Fontos tudnunk, hogy a csatlakozó maximális működési frekvenciája több tíz GHz. A csatlakozók kiválasztásakor viszont ügyelnünk kell az illesztési veszteséggel kapcsolatos tulajdonságokra és a teherbíró képességre is.

Milyen frekvenciájú és jellemzőkkel rendelkező eszközökhöz ajánljuk a különböző RF antenna csatlakozó részegységeket?

A klasszikus csatlakozók, mint például a BNC, amely a Bayonet Neil-Concelman rövidítése, 50 és 75 Ω-os változatban kaphatók. Az utóbbi videózáshoz és televízióhoz ajánlott. De ezenkívül számos más modern csatlakozó közül is választhatunk, amelyek nagyobb frekvenciájú, kompaktabb alkalmazásokhoz valók. Melyek ezek? A legnépszerűbbek az SMA, SMB, SMP, MMX és MMCX csatlakozók családok, amelyek mindegyike szabványos 50 Ω RF impedanciával rendelkezik.

Mindegyik az elektromos és mechanikai jellemzők számos kombinációját kínálja. Például az SMA sorozatú szubminiatűr koaxiális csatlakozók menetes tengelykapcsoló technológiával vannak felszerelve. Az SMB változatokat az egyenáramtól egészen 4 GHz-ig terjedő szélessávú csatlakoztatásra fejlesztették ki.

Az SMP rögzíthető csatlakozók akár 40 GHz-es alkalmazásokban is használhatók. Az MCX felületre szerelhető kártyaszél-aljzatok legfeljebb 1,6 mm vastagságú eszközökhöz alkalmasak. De nem feledkezhetünk meg az MMCX csatlakozókról sem, amelyek kisebbek, mint az előtte említett változatok, ráadásul bepattanó mechanizmussal rendelkeznek.

Van-e olyan lista, amely segít abban, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy az RF antenna csatlakozónk illeszkedik eszközünkhöz?

Igen, a gyártók megadják, hogy a csatlakozó, krimp hüvely milyen tulajdonságokkal rendelkezik, és mivel tudjuk összekapcsolni.

Az RF antenna csatlakozók anyaga és annak minősége

Az RF antenna csatlakozó helyes kialakítása, és annak megfelelő bekötése, alkalmazása határozza meg az antenna minőségét. Használat előtt azonban nézzük meg, hogy az adott krimp hüvely rendelkezik-e RoHS megfelelőségi tanúsítvánnyal. Miért van erre szükség? Meghatározott típusú elektromos eszközök gyártása során az EU 2011/65/EU és 2015/863 irányelvei korlátozzák bizonyos alapanyag használatát.

Bár ez a korlátozás jogilag nem vonatkozik például a csatlakozókra, de tény, hogy az összetevők „megfelelősége sokunk számára fontos. Ezenfelül is érdemes odafigyelni arra, hogy milyen alapanyagokból készül az RF csatlakozó. Például az érintkező anyaga készülhet sárgarézből, rozsdamentes acélból, annak borítása pedig aranyból, a csatlakozó háza nikkelből, ezek a részletek minden esetben nagyban meghatározzák, hogy milyen minőségű a krimp hüvely.

Hogyan lehet optimalizálni az RF antenna csatlakozó részegység teljesítményét az adott környezeti feltételek mellett?

A környezeti feltételek szempontjából fontos figyelembe vennünk, hogy az antenna milyen körülmények között fog működni. Ha a szabadban szereljük fel, akkor az antennának és az csatlakozó részegységnek is vízállónak és UV-állónak kell lennie, hogy elkerüljük az eső vagy a napfény által okozott károkat. Hasonlóképpen, ipari környezetben előfordulhat, hogy az antenna csatlakozónak ellen kell állnia pornak, zsírnak vagy vibrációnak. Ezért a megfelelő RF antenna csatlakozó, vagyis krimp hüvely kiválasztása kulcsfontosságú az antenna hosszú élettartama és megbízhatósága érdekében.

Szükséges-e speciális szerszám az RF antenna csatlakozó részegység helyes telepítésekor?

A krimp hüvellyel, az Aircell 5 csatlakozó kábellel vagy másnéven az RF-adapterrel való munkavégzéshez kézi vagy mechanikus présfogókra van szükségünk. Nagyobb keresztmetszetű csatlakozókhoz olyan eszköz szükséges, amelyet hidraulikus hajtás hajt meg. De ahhoz, hogy munkavégzésünk rugalmas legyen, a kábelhez szükségünk lesz még kábelvágóra, krimpelő-, érvéghüvely- esetleg kábelcsupaszító fogóra is.


Webáruházunkban különböző kábelekhez alkalmazható RF antenna részegységekek közül tud választani, a profi kábelkészítés érdekében.