Antenna tartozék

további kategóriái

Az antenna tartozékok minden antennarendszer alapvető részét képezik, segítik a teljesítmény fokozását, növelik a funkcionalitást és védik a károsodástól. Az antenna pálcáktól és sugárzókon át az antenna rögzítő konzolokig számos típusú antenna tartozék áll rendelkezésre, amelyek javítják az antennarendszer funkcionalitását és teljesítményét.

Antennapálca és sugárzó

Az antennapálca vagy sugárzó az antenna fő eleme, amely a rádióhullámok vételéért vagy továbbításáért felelős. Általában fémből, például acélból készül és az antenna kialakításától függően különböző formájú és méretű. A pálca hossza határozza meg, hogy milyen frekvencián képes fogadni vagy sugározni, így az antennarendszer kritikus része.

Mágnestalp

Az egyik legnépszerűbb antenna tartozék a mágnesetalp. A mágneses talp stabil és biztonságos rögzítést biztosít az antenna számára, ha fémfelületre szerelik. Könnyen felszerelhető és eltávolítható, így a mobil antennák kényelmes tartozéka. Kínálatunkban a mágnestalphoz való cserélhető gumi takarót is talál, amelyet időnként cserélni szükséges.

Fúrható antennatalp

Az antennatalp másik típusa a fúrható antennatalp. Amint a neve is mutatja, ez a fajta talp a felületbe fúrható, így tartósabb és stabilabb rögzítést biztosít az antenna számára. Általában kültéri antennákhoz használják, és ellenáll a zord időjárási körülményeknek.

Antenna rögzítő konzol

Az antennatartó konzolok egy másik alapvető tartozék, amelyet az antenna szerkezethez vagy árbochoz való rögzítéséhez használnak. Az antenna kialakításától és a rögzítési felülettől függően különböző méretű és alakúak. A konzol biztonságos és stabil rögzítést biztosít az antenna számára, megakadályozva, hogy a szél vagy más környezeti tényezők miatt leessen vagy elmozduljon.

Antenna árboc

Az antenna árboc és a rögzítőkonzol kéz a kézben dolgoznak, hogy stabil és biztonságos alapot biztosítsanak az antenna számára. Az árboc az antennát tartó magas szerkezet, amelyet általában a tetőn vagy egy magas oszlopon helyeznek el. A rögzítőkonzol rögzíti az antennát az árbochoz, stabil és biztonságos kapcsolatot biztosítva.

Antenna kapcsoló és koax kapcsoló

Az antennakapcsolók és a koaxkapcsolók olyan tartozékok, amelyeket több antenna vagy eszköz közötti váltásra használnak. Lehetővé teszik, hogy több antennát csatlakoztasson egyetlen rádióhoz, vagy hogy ugyanazt az antennát használó különböző rádiók között váltson. A koaxkapcsoló lehetővé teszi a több koaxiális kábel közötti váltást.

SWR-mérő és antennahangoló

Az SWR-mérő és az antennahangoló nélkülözhetetlen tartozékok, amelyeket az antenna teljesítményének beállításához használnak. Az SWR-mérő az antenna állóhullám-arányát méri, míg az antennahangoló segít az antenna impedanciáját az adó kimenetéhez igazítani, javítva annak hatékonyságát és teljesítményét.

Antenna villámvédő

Az antenna villámvédő egy olyan antenna tartozék, amely az adó-vevő berendezést védi a villámcsapásoktól. Biztonságos utat biztosít az elektromos áram elvezetéséhez, megakadályozva az antenna és a hozzá csatlakoztatott berendezések károsodását.

Földelő bilincs

A koax antennakábelhez való földelő bilincs a koaxiális kábel földelésére használt alapvető tartozék, amely biztonságos utat biztosít az elektromos áram elvezetéséhez. Különösen fontos kültéri antennák használatakor, mivel segít megelőzni az áramütést és más veszélyeket.

Antennaforgató

Az antennaforgató és az antennaemelő az antenna irányának és magasságának beállítására szolgáló tartozék. A rotátor lehetővé teszi az antenna elforgatását, míg az emelő segítségével az antennát magasabb pozícióba emelheti, javítva annak hatótávolságát és teljesítményét.

Antenán műterhelés

Az antenna műterhelés egy olyan tartozék, amelyet az antenna helyett az RF-vezeték lezárásaként használnak. Általában mérésekhez használják.

Wifi antennaelosztó és csatoló

A WiFi antennaosztó és csatoló olyan tartozék, amelyet egyetlen WiFi antennáról érkező jel több eszközre történő felosztására használnak. Lehetővé teszik több eszköz csatlakoztatását egyetlen antennához, javítva a jel erősségét és minőségét.

Szárnyas csavar

A szárnycsavar egy alapvető tartozék, amelyet az antenna biztonságos rögzítéséhez használnak az antenna talphoz vagy a tartókonzolhoz. Könnyen felszerelhető és eltávolítható, így kényelmes tartozék a kültéri antennákhoz.

Antenna mérő műszer

Az antennabeállító műszer az antenna helyzetének és irányának beállítására szolgál, így biztosítva az optimális teljesítményt és vételt. Az antenna-beállító műszer praktikus eszköz a kültéri antennákhoz, amelyeket olyan környezeti tényezők befolyásolhatnak, mint a szél, az eső és a hőmérséklet.

TV antenna elosztó

A TV antennák másik népszerű tartozéka a TV antenna elosztó. Az elosztó lehetővé teszi, hogy több televíziót csatlakoztasson egyetlen antennához, így kényelmes megoldás olyan otthonok számára, ahol több televízió van. A TV antenna elosztó költséghatékony módja a vétel javításának és a további antennák szükségességének csökkentésének.

TV antenna erősítő

A TV antenna erősítő egy másik népszerű tartozék, amelyet a jelerősség és a vétel javítására használnak. Az erősítőt úgy tervezték, hogy növelje a TV jel teljesítményét, így megbízhatóbb opciót jelent a távoli vagy gyenge jelű területeken. A TV antenna erősítő hasznos kiegészítő azok számára, akik vidéki területeken vagy gyenge TV jelekkel rendelkező régiókban élnek.

Műholdvevő LNB fej

Azok számára, akik műholdas TV-t használnak, a műholdvevő LNB-feje alapvető tartozék, amelyet a műholdról érkező jel vételéhez használnak. Az LNB-fej a parabolaantenna karjának végére van felszerelve, ahol összegyűjti és felerősíti a jelet, amelyet aztán továbbít a műholdvevőhöz. Az LNB-fej kritikus fontosságú a tiszta és stabil jel vételéhez, ezért a műholdas TV-rendszerek elengedhetetlen tartozéka.


Összefoglalva, az antenna tartozékok minden antennarendszer alapvető alkotóelemei, amelyeket a teljesítmény fokozására, a vétel javítására és a berendezés károsodás elleni védelmére használnak. Akár TV-antennát, akár műholdas TV-rendszert használ, számos olyan tartozék áll rendelkezésre, amely segít a lehető legjobb jel és vétel elérésében. Az antennabeállító műszerektől az LNB-fejekig ezek a tartozékok elengedhetetlenek ahhoz, hogy antennarendszerének optimális teljesítményét és megbízhatóságát elérje. Tehát akár profi telepítő, akár barkácsoló, mindenképpen fektessen be a megfelelő antennatartozékokba, hogy a lehető legtöbbet hozhassa ki rendszeréből. Nálunk mindezt megtalálja!