Rövidhullámú antenna

Ha tartós minőségű, kiváló funkcionalitású rövidhullámú antenna beszerzése a cél, a DND Telecom oldalán minden feltétel adott, hogy valóban a célokhoz illeszkedő terméket tudja kiválasztani. Igazodva a használat várható jellegéhez, többféle kategóriában, változatban és típusban forgalmazzuk a HF antennákat.


Ezek az antennák 3-30 MHz közötti tartományban sugároznak. Közvetlenül a HF alatti frekvenciákat közepes frekvenciának (MF), míg a magasabb frekvenciák következő sávját nagyon magas frekvenciájú (VHF) sávnak hívjuk.

A rövidhullámú antennák története

Az 1920-30-as években felismerték a rövidhullámok nagy távolságra történô sugárzásának lehetőségeit. A rádiós műsorsugárzásban és a rádiós kommunikációban új távlatok nyíltak. Megépültek az első rövidhullámú állomások, és megindult meghatározott frekvenciasávokban a rövidhullámú műsorszórás. Gyors, egyszerű és kitűnő lehetőséget nyújtott – és nyújt ma is – a rövidhullámú rádiózás más nemzetiségekkel való kapcsolattartásra is.

Előnyei

A rövidhullámú adások előnyei a hosszúhullámmal szemben, hogy kisebb teljesítményű adók alkalmazása is elegendő, a rövid hullám kevésbé érzékeny a légköri zavarokra, és a berendezési költség is kevesebb.


A kormányzati és magánszervezetek folyamatosan keresik a legrugalmasabb, legmegbízhatóbb és költséghatékonyabb megoldásokat távoli, vészhelyzeti és biztonsági kommunikációs igényeikre. A HF rádió soha nem fogja felváltani a vezetékes vagy mobiltelefont, ugyanakkor a vészhelyzeti, távoli és katonai kommunikációval foglalkozó szervezetek számára pótolhatatlan vezeték nélküli kommunikációs eszközök.


A HF képes 3000 km-es vagy annál nagyobb távolságra kommunikálni. Rádióhálózata minimális infrastruktúrát igényel. Mint ilyen, gyakran ez az egyetlen megbízható kommunikációs eszköz katasztrófa esetén.


A HF rádió egyszerűen és gyorsan telepíthető. A rögzített bázisállomások használhatók más bázisokkal való kommunikációra, vagy a terepen tartózkodó mobil (járműre szerelt) és hordozható (manpack) felhasználók vezérlésére.

A HF antennák felhasználási területei:

  • Amatőr rádiózás (HAM antennák)
  • Rövidhullámú műsorszórás
  • Repülési kommunikáció
  • Tengeri, hajózási kommunikáció
  • Katonai, diplomáciai kommunikáció

A webáruházunkban elérhető rövidhullámú antenna típusokról

Alapvetően kétféle kategóriában érhetők el rövidhullámú antenna típusok kínálatunkban. Az egyik a rövidhullámú gépkocsi antennák csoportja, a másik pedig a rövidhullámú bázis antennák kategóriája. Utóbbiaknál a Sirio, vagy a Diamond eszközök között lehet tetszőlegesen választani.


Első körben nincs is más teendő, mint a háromféle kategória közül annak a nevére kattintani, amelyiknek a beszerzésre reális opció. Ezt követően, az egyes kategória oldalakon belül már tetszőlegesen kiválasztható, hogy melyik rövidhullámú antenna típus szolgálhatja ki leginkább az igényeket.


Extra segítségként mindegyik típusnál megadtuk azokat a lényeges paramétereket, amelyek fontosak lehetnek a választásnál. Ennek köszönhetően egyetlen kattintás nélkül is könnyen összehasonlíthatók a szóba jöhető antennák.


A leginkább célravezető az, ha a HAM antenna várható használatához mérten szemügyre vesszük a szóba jöhető típusok legfontosabb paramétereit. Például a frekvencia tartomány értékét, a sugárzó, vagy az erősítés specifikus tényezőit, és a maximális teljesítményt.

Kapcsolódó szolgáltatások a rövidhullámú antenna beszerzéséhez

Fontos, hogy a DND webáruházon keresztül nemcsak kifogástalanul funkcionáló eszközök beszerzésére van lehetőség, hanem igény szerint kiegészítő szolgáltatások is választhatók. Így a rövidhullámú bázis antennák mellé kérhető a villámvédelmi rendszer szabványossági felülvizsgálata vagy a villámvédelmi tervdokumentáció készítése is, beleértve a villámvédelmi rendszer kiépítését, javítását, vagy pedig a bázis tetőantenna telepítést. Ezek a kiegészítő opciók plusz előnyt jelenthetnek a rövidhullámú antenna beszerzésén túl.