Adatátviteli rádió

Az adatátviteli rádió korszerű és megbízhatóan teljesítő készülékeinek hozzáadott értéke abban rejlik, hogy egy-egy gép között képesek elősegíteni a zavartalan kommunikációt. Méghozzá analóg vagy digitális eszközök esetében, vezeték nélkül, akár nagyobb távolságban is.


Webshopunkban többféle technikai paraméterrel, ugyanakkor egytől egyig kifogástalan minőségben szerezhetők be a különféle adatátviteli adó-vevő készülék típusok.

Mire szolgál az adatátviteli rádió?

Az adatátviteli rádió a gépek közötti zavartalan és kellően hatékony kommunikációt vezeték nélkül, rádiófrekvencián keresztül elősegítő eszköz. Alapvetően a hagyományos, analóg ipari eszközök közötti nagy távolságokat hatékonyan áthidaló kommunikációs típus.


A használata akkor lehet célravezető, ha nem feltétlenül van szükség komolyabb adatátviteli sebességre. Nagy előnye a készülék típusnak a sokoldalúság, ugyanis meglehetősen sokféle feladathoz alkalmazható a célok függvényében.


Gyakorlati szempontból a csatlakoztatásának a kérdése merülhet fel. Ennek a megvalósítása egyrészt IP hálózathoz történhet, illetve alternatív lehetőségként az RS-232 kínálhat ehhez hathatós megoldás.

Milyen célra hasznosíthatók az adatátviteli rádiók korszerű változatai?

A hagyományos, analóg ipari eszközök egymás közötti, akár nagyobb távolságot áthidaló kommunikációját elősegítő eszközként főként mezőgazdasági, valamint ipari környezetben jellemző az adatátviteli rádió alkalmazása.


Például a mezőgazdasági öntöző berendezések és gépek vezérlésének céljából, a vízzel és elektromossággal összefüggő közműszolgáltatásoknál, vagy a reptereken közreműködő földi járművek irányításához.


Szintén a közlekedés területéhez köthető, hogy utak és autópályák építésének idején a forgalom irányításához, vagy egyéb helyezekben a forgalmi adatok továbbításához szintén eredményesen alkalmazható eszközökről van szó.


De ugyanúgy megoldható adatátviteli rádiók segítségével a különféle ipari és egyéb kapuk vezérlése, az olajcső hálózatok kezelésével kapcsolatos feladatok többsége, vagy az időjárási adatok közvetítése is.

Kapcsolódó szolgáltatások, amelyek remekül hasznosíthatók az adatátviteli rádió mellett

Az alább összegzett szolgáltatások igénybevételével akár még több is kihozható az adatátviteli rádió alkalmazásából:

  • URH rádió helyszíni tesztelés – a szolgáltatás a helyszínen segít döntést hozni róla, hogy PMR rádióval, professzionális adatátviteli URH rádióval vagy URH átjátszóval célszerűbb-e megoldani egy terület vagy épület berádiózását.
  • Frekvenciakijelölési határozat ügyintézés – teljeskörű ügyintézés és minden adminisztrációs feladat átvállalása a hatóságokkal.
  • URH rendszertechnikai tervezés – az URH rendszertechnikai terv készítésén túl a sikeres engedélyeztetés garantálásával.
  • Rádióengedély ügyintézés – a nálunk megvásárolt adatátviteli URH rádióknál díjmentesen átvállaljuk.
  • URH és PMR rádióprogramozás - alapszintű frekvencia programozás, valamint a funkciók beállítása a vásárlás idején.
  • URH rádiótelepítés - asztali kivitelben, illetve gépkocsiba, igény szerint URH átjátszók kiépítésével és antenna rendszer kialakításával.
  • URH rádiószerviz – akár az adatrádiók, akár a tartozékok professzionális javítása.
  • URH rádiókarbantartás - helyszíni, műszeres ellenőrzés formájában.
  • URH rádiókölcsönzés – a kézi, mobil és átjátszó eszközök kölcsönzésére is adott a lehetőség.