Antenna

további kategóriái

Az antenna olyan elektrotechnikai eszköz, mely az elektromágneses hullámok egy tartományának, a rádióhullámoknak a sugárzására vagy vételére (adó és vevő) alkalmazható. A zavartalan vételhez jó antennára van szükségünk, vagyis a kedvező áron túl fontos figyelembe venni a minőséget, az összeszerelhetőséget és, hogy az antenna maradéktalanul betöltse adóvevő szerepét. Kínálatunkban megtalálja a legprofibb antennákat, tartozékokat és a felszerelésben, beüzemelésben is segítünk!

Antennák széles választékban

Az antenna egy nyitott rezgőkör, amely a venni kívánt jel vivőfrekvenciájára van hangolva. Az adáskor betáplált rádiófrekvenciás teljesítmény a rezgőkörből kisugárzódik, vételkor pedig a külső elektromágneses térnek a rezonanciafrekvenciával megegyező frekvenciájú komponense fogja a legnagyobb feszültséget létrehozni az antennában. Így működnek az antennák, melyek vásárlása laikusként okozhat némi fejtörést.


Ebben a termékkategóriában az általunk forgalmazott rövidhullámú, CB, VHF, UHF, 2,4GHz és 5Ghz WIFI, WiMax, GSM, Tetra és többsávos antennák teljes kínálatát megtalálja. Alan, Midland, Diamond, Sirio és Carant márkák között megtalálhatók a háztetőre telepíthető bázis antennák, a befúrható és mágnestalppal ellátott gépkocsi antennák valamint kézi rádió antennák, repülősávos antennák és hajóantennák.


Portfóliónkban megtalálhatók az úgynevezett szkenner antennák, amelyek kifejezett szélessávú vételre készültek.

Népszerű antenna típusok

  • Rövidhullámú antenna: Fontos leszögezni, hogy legyen bármilyen korszerű és csúcsminőségű is egy rövidhullámú vevőkészülék, a teljesítménye csakis olyan mértékű lehet, amilyet a hozzá választott antenna biztosít. Kínálatunkban rövidhullámú bázis antennákat és gépkocsi antennákat egyaránt megtalál.
  • CB antenna: CB rádió vásárlásakor az ideális antenna kiválasztása nélkülözhetetlen a tiszta adás-vételhez. Legyen szó akár belépő szintű kézi CB rádióról vagy professzionális adó-vevő rádióállomásról, a készülék teljesítménye nagymértékben függ a kiválasztott antenna típusától és minőségétől.
  • VHF antenna: A VHF antennák üvegszálból vagy rozsdamentes acélból készülnek. A rozsdamentes antennák kisebb szélterhelést eredményeznek, és kisebb motorcsónakok számára is ajánlott a használatuk.
  • WiFi antenna: A WiFi antennák az EH hullámokat elektromos jelekké alakítják, de fordítva is funkcionálnak. A vezeték nélküli hálózati eszközök - mobilok, tabletek, laptopok - csak akkor kapnak stabil és gyors internetkapcsolatot, ha a WiFi antenna hatótávolsága és adatátviteli sebessége egyaránt megfelel az igényeknek.
  • Repülősávos antenna: A civilek repülőforgalma által igénybevett repsáv a 108,000 MHz-től a 136,975 MHz-ig terjed. A rádióamatőrök körében pedig közkedvelt szórakozás, hogy az ország felett éppen áthaladó repülőgépek közötti kommunikációt hallgatják.
  • Autó antenna: Egy univerzális FM autórádió antenna segítségével azonnal hallgathatók a kívánt rádióállomások. A webáruházunk kínálatában kapható M6-os furatos antenna egyszerűen rögzíthető, és 3 féle adapter jár hozzá M5-, M6-, és M7-es csavarra.
  • GPS antenna: Könnyen felszerelhető a csomagtérre vagy a tetőre a GPS-jelek vételéhez és dekódolásához. Ha a műholdas vételt illetően például toronyházak zavarják a kommunikációt, a megfelelő vételhez célszerű a gépjármű tetején rögzíteni az antennát.

Antenna tartozékok egy helyen

Az egyes antennákhoz szintén megtalálhatók nálunk a telepítéshez szükséges eszközök, tartozékok, úgy mint kábelek, csatlakozók, antenna eltartók és árbocok, szerszámok, SWR mérők, villámvédők, befúrható antenna talpak és mágnestalpak. Érdemes továbbá kiemelni az RF-erősítőket és a koax antenna kábelekhez tartozó földelő bilincseket, illetve a WiFi antenna elosztókat is. A berendezésekhez használt tartozékok legalább ugyanolyan fontosak az adás-vétel tisztaságát illetően, mint maga az antenna, hiszen akár egyetlen hibás alkatrész is jelentős minőségromlást eredményezhet.


Így az antenna szakszerű bekötéséhez minden tartozékot egyetlen webáruházból megrendelhet, aminek köszönhetően a tartó konzolok és az erősítők, illetve a csavarok és egyéb kiegészítők is egyszerre, rövid időn belül megérkeznek.

Profikra bízná az antenna telepítését?

Szakembereinkkel az antennákhoz plusz szolgáltatásként vállaljuk azok épületre vagy gépjárműbe történő telepítését. Háztetőkön igény esetén villámvédelmi kiépítést és bekötést valamint villámvédelmi jegyzőkönyvet is tudunk biztosítani. Antenna vásárlás előtt tájékozódjon cikkünkből vagy érdeklődjön elérhetőségeinken!


Válasszon antennát vagy antenna kiegészítőt és szerelést a DND Telecom kínálatából, keresse szakembereinket bizalommal!