GSM antenna

A GSM antenna sokaknak először a mobiltelefonok jutnak eszükbe, nem is ok nélkül, hiszen ezek tekinthetők ezen típusok elsődleges felhasználási területének. Azonban nemcsak mobilos kommunikációra, hanem más vezeték nélküli megoldásra egyaránt használhatják, így találkozhatunk pénztárgép GSM antennával éppúgy, mint gépkocsikhoz készült típusokkal.

Mit jelent a GSM antenna kifejezés?

A GSM (Global System for Mobile) antennák a 850, 900, 1800, 1900 MHz frekvencián történő jelátvitelre szolgálnak. A legfontosabb szerepet kétségkívül a mobilos kommunikációban töltik be, nemcsak magukban a mobilkészülékekben, hanem a mobiltornyokban is ezek az típusú antennákat találjuk, biztosítva a szükséges kapcsolatot két mobilkészülék között. Adigitális alapú GSM technológia az 1990-es években jelent meg, amelyet sokáig csak 2G-nek neveztek. Napjainkra a folyamatos fejlődést követően már 3G, 4G és 5G formájában is elérhető, egyre több szolgáltatási lehetőséget lehetővé téve.

Hol használnak GSM antennákat?

A GSM antenna a fentieken túl megtalálható a laptopokban, a netbookokban vagy más USB eszközökben egyaránt, mely esetekben nem kommunikációra, hanem kizárólag adatátvitelre szolgálnak. Emellett a gyenge lefedettséggel rendelkező területeken, hegyes – völgyes vidékeken a mobiltelefon jelének növelésére alkalmas megoldások is léteznek. Ezekkel a berendezésekkel képesek lehetünk csatlakozni a távoli cellatornyokhoz és erősíteni annak jeleit, mobiltelefonunk jobb használata érdekében. Ugyanígy, vezeték nélküli modemek esetében is alkalmazott technológia, a modem által vett és továbbított jelerősség növelésére.


Passzív eszközök, ami annyit jelent, hogy működéséhez nincs szükség áramra, mindösszesen csatlakoztatni kell ahhoz az eszközhöz, amelynek teljesítményét kívánjuk javítani.

Pénztárgép GSM antenna

A pénztárgép GSM antenna mágnestalpas, valamint rögzíthető, befúrható kivitelben egyaránt elérhető és használható nemcsak pénztárgépekhez, de más GSM eszközökhöz egyaránt. A mágnestalpas modell 5 méteres, a befúrható változat 4,2 méter RG-58 kábellal érhető el, egyaránt 50 Ohm kimenő RF impedanciával. BNC dugó csatlakozóval szerelten érhetők el, amelyek igény szerint, felár ellenében más csatlakozóval is megvásárolható

GSM bázis antenna

A Wi-fi rendszerekhez használható, tetőre szerelhető Carant GSM bázis antenna stabil és megbízható megoldást jelent a jelerősítésre, továbbításra, különösen nagyobb alapterületű épületek esetében. Lehetnek körsugárzó antennák, amelyek vízszintesen minden irányban egyenletesen képesek sugározni. Az irányított típusok pedig egy meghatározott irányba képes továbbítani a jelet.

Gépkocsi antenna

A gépkocsi antennák szintén elérhetők mágnestalpas és befúrható kivitelben. Utóbbi esetében a rögzítéshez és a kábel behúzásához szükséges egy lyukat fúrni az gépjármű tetején, esetleg ajtaján. Alapvetően kétfajta anyagból készülhetnek: az acél típusok rugalmasak és jobban ellenállnak a külső hatásoknak, míg az üvegszálból készült darabok lényegesen törékenyebbek.

Mire érdemes figyelni vásárlásnál?

Ahhoz, hogya GSM antennát használni tudjuk, támogatnia kell azt a frekvenciát, amit a szolgáltató vagy másik eszköz használ. A modern típusok jellemzően több frekvencián is használhatóak, többsávos típusok, melyekkel kapcsolatban az adott termékleírásban találhatunk releváns információkat. Ezen túl fontos paraméter a decibelben (dBi) kifejezett nyereség mértéke, amely az antenna által nyújtott jelerősítésre utal - magasabb dBi nagyobb jelerősséget jelent.


Kínálatunkban stabil teljesítményre képes, minőségi darabok között válogathat, legyen szó bármilyen célból szükséges beszerzésük. Igényeinek és a szükséges technikai paramétereknek az ismeretében könnyedén megtalálhatja a céljainak leginkább megfelelő GSM antenna típust.