Akkumulátor töltő

további kategóriái

Valamennyi akkumulátor rendelkezik egy gyártó által becsült várható élettartammal. Azonban minden esetben figyelembe kell venni azt is, hogy ennek az időtartamnak az eléréséhez az akkumulátor megfelelő használata és karbantartása is szükséges.


Ebben nemcsak a különböző akkumulátor regenerálók, kondicionálók lehetnek hatékonyak, hanem nagyban segíti a megfelelő használatot egy minőségi akkumulátor töltő is olyan hasznos funkciókkal, mint túltöltés vagy a kimeneti rövidzárlat elleni védelem.

Általánosságban az akkumulátor töltőkről

Az akkutöltő az élet minden területén használatos, a mindennapi háztartási feladatok mellett a legkomolyabb ipari munkálatok ellátásában szintén elengedhetetlen kellék. Amíg otthonunkban főleg egyszerűbb elektronikai eszközeink áramforrásának töltésére használjuk, addig ipari körülmények között sokszor, mint munkaakkumulátor töltő funkcionálnak, sokkal nagyobb feszültség és teljesítmény mellett.

Cella akkumulátor töltők

A kínálatunkban elérhető elemtöltők jellemzően 2 vagy 4 darab, AA vagy AAA NiMH (nikkel-metálhidrid) akkumulátor töltésére használhatók. Ezek az akkutöltők rendelkeznek az olyan hasznos és alapvető funkciókkal, mint a túltöltés elleni védelem, amely hosszú távú használat során jelentősen képes növelni az akkumulátor élettartamát.


A profibb darabok saját LCD kijelzőjükkel olyan hasznos információk megjelenítésére is képesek, mint a kapacitás, a töltésből eltelt idő, illetve képes észlelni és kijelezni a hibás akkumulátort is. Egyes típusok pedig használhatók tesztelésre, valamint a tápegységek regenerálására is.

Zselés akkumulátor töltők

A zselés akkumulátor olyan zárt akkumulátor, amely egy biztonsági szeleppel rendelkezik és benne egy zselés állagú anyag teszi ki a cellák közötti elektrolitot. Kapacitása és élettartama is hosszabb a hagyományos típusoknál. Emellett kevesebb gondozást és karbantartást igényelnek, valamint nincs szükségük víz hozzáadására sem.


A zselés akkumulátor komolyabb berendezések működtetéséhez használatos, így a töltésükre használt készülék is bonyolultabb elektronikával és olyan biztonsági funkciókkal rendelkeznek, mint a kimeneti rövidzárlat és túlmelegedés elleni védelem. A zselés akkumulátor töltők fejlett töltési technológiával rendelkeznek, egy munkaakkumulátor töltő pedig lehetővé teheti a vezetés közben töltést is.

Röviden az akkumulátor karbantartásáról

Az akkumulátor rendszeres karbantartása ugyanolyan fontos, mint a megfelelő használat. Egy áramforrás élettartamára a legnagyobb veszélyt az úgynevezett szulfátosodás jelenti, amely az idő előtti elöregedést és állagromlást idéz elő. Különösen veszélyes ez a jelenség ritkábban használt gépjárművek esetében, például egy téli pihenő alatt. Erre a célra speciális akkumulátor regenerálók és akkumulátor őr berendezések használatosak, amelyek ennek a szulfátréteg lerakódásának megakadályozására és a lerakódott réteg eltávolítására is jó megoldást jelentenek.

Az akkumulátor regenerálók jelentősen meghosszabbítják az akkumulátor élettartamát

Az akkumulátor regenerálók különösen ritkábban használt áramforrások esetében tehetnek hasznos szolgálatot, ugyanis egy kíméletes vezetés szimulálásával képesek őket karbantartani egy hosszabb üzemszünet ideje alatt is. Egyes típusok emellett töltő funkciót is elláthatnak és kisebb teljesítményű akkuk esetében.

Az akkumulátor őr berendezések

Az akkumulátor őr berendezések legfontosabb funkciója, hogy meggátolják a mélykisülést és az akkumulátor lemerülését. Működésük során automatikusan leválasztják a berendezést az akkumulátorról, ha annak feszültsége egy megadott szint alá csökken. Biztosítják, hogy mindig legyen elegendő feszültség a motor beindításához és védenek a teljes lemerüléssel szemben, amellyel megakadályozható többek között a cellák károsodása is.


Fontos tehát, hogy mindig megbízható, minőségi terméket válasszunk, legyen szó akár az akkumulátor használatáról vagy karbantartásáról. A különböző karbantartó berendezésekkel és a megfelelő akkumulátor töltőkkel sokat tehetünk azért, hogy akár megsokszorozzuk a tápegységeink élettartamát. Ha önnek is minőségi és tartós megoldásra van szüksége, nézzen körül webshopunk kínálatában!