Rádió készülék

további kategóriái

Zenét hallgatni ma már rengeteg eszközön tudunk, mégis a rádió, mint médium, sokadik reneszánszát éli a 21. században. Persze nem gyűlik össze a család este egy kis közös zenehallgatásra a rádió készülék előtt, sokkal inkább rugalmas mivoltáért kedvelik a hallgatók. Akár vezetés, akár főzés, vagy irodai munka mellé kiváló választás, hiszen az emberi hangok és a zene nyugtatóan hatnak, mégsem vonják el figyelmünket a fontosabb dolgokról. Hírforrásnak is tökéletes, hiszen minden órában tájékozódhatunk a legfrissebb információkról akár útközben is. Rádió választáskor két fő típus, a nagyobb szabadságot adó Internet rádió készülék és a több extrával is felvértezett, modern FM rádió készülék közül választhatunk.

Internet rádió készülék

Remek ötvözete az internet előnyeinek, és a rádiózás klasszikus értékeinek. Ha ugyanis szeretnénk a kedvenc rádióműsorainkat a legjobb minőségben élvezni, szó szerint bárhol a világon, akkor az internetes rádió lesz a tökéletes választás. Ez a készülék nem csak az fm, dab, dab+ rendszerű digitális jeleket képes venni, hanem lehetővé teszi, hogy az összes internetes rádióadást elérjük a világon. Az internet rádió egyik legnagyobb előnye ez a határtalanság, mellyel bárhol magyar szót és magyar zenét varázsolhatunk környezetünkbe, ráadásul kristálytiszta minőségben.

Változatos zenék, reklám nélkül

Az internetes rádiók egyszerre képesek kezelni a rádiózással szembeni leggyakoribb ellenérzést. A világon elérhető, több mint 60000 online rádióállomás sosem tapasztalt változatosságot hoz a zenére vágyó hallgatóknak, melyek között akár kategóriánként is szűrhetünk. Ha csak pop, rock, klasszikus vagy épp hip-hop dallamokra vagyunk kíváncsiak, egy internet rádió készülék tálcán kínálja nekünk a lehetőségeket. Mindezt ráadásul állandó megszakítások és folyamatos reklámok nélkül. Ezek az adók ugyanis minimális költségből üzemeltethetőek, nincsen stúdió, nincsenek műsorvezetők, csak a zene, így reklámokra sincs szükségük.

A streaming és az okostelefon is barát?

A fenti fogalmak nem hogy veszélyt jelentenének a rádiózásra, sokkal inkább új kapukat nyitottak meg előtte. Egy telefon hangzása ugyanis sosem lesz olyan tiszta és változatos, mint amilyenre egy rádió készülék képes. Vezérlőeszköznek azonban kiválóan alkalmas, éppen ezért a legtöbb digitális rádió esetében elérhető funkció, hogy okostelefonunkkal tudjuk irányítani azt. És ha a több ezer online adó közül sem sikerült választanunk, még mindig ott a Spotify, a Deezer, és a többi népszerű streaming szolgáltató, melyeket szintén elérhetünk egy internet rádióval.

Zavartalan minőség

Az internet rádiók megjelenésével elmúltak azok az idők, amikor a gyenge jel, vagy a kihúzható antenna rossz minőségével kellett beérni. A jelek internet alapú továbbításának hála akár a világ másik feléről is szólhat az adás, még csak hasonlót sem tapasztalunk majd. Kellően gyors internetkapcsolat esetén nem ugrál a csatorna, nem mosódnak össze a zajok, és csak a magas minőségű zene marad.

FM rádió készülék

Az internet rádiók után azt gondolhatnánk, egy FM rádió már képtelen bármi olyat is nyújtani, ami érdekessé tudná tenni digitális nagytestvére mellett. A Midland am fm rádió azonban alaposan rácáfol erre a vélekedésre, hiszen számtalan olyan extrával szerelték fel, melyre még egy vezeték nélküli, hordozható fm rádiótól se számítanánk.

Töltés bárhol, bármikor

A Midland utazó rádiójának egyik legnagyobb előnye, hogy lényegében lemeríthetetlen. Beépített, napelemes töltőjének köszönhetően szinte állandóan visszatölti az elhasznált energiát, ha pedig már nem támaszkodhatunk a Nap erejére, kurblis töltéssel tarthatjuk még órákig működésben. Egyedülálló funkciója továbbá, hogy nem csak magát képes tölteni, 2000 mah-os akkumulátorként funkcionálva, usb csatlakozóval powerbankként is működik, okoseszközeink töltésére.

Szabadnak született

Hordozhatósága és változatos töltési funkciói miatt garantáltan a kerti sütögetések és pecázások sztárja lehet, viszont számos hasznos funkcióval bír a kirándulni vágyók számára is. Beépített LED lámpája a sötétben, SOS morze kód funkciója egy esetleges szorult helyzetben lesz óriási segítség.


A DND Telecom rádió kínálatában az internet rádió készülékek széles választéka biztosítja a tökéletes választást az egészen apró, könnyen kezelhető fajtáktól a több kilós, multifunkciós darabokig. Svájci bicskának is beillő FM rádiója pedig egy nem éppen hagyományos eszköz, a hagyományosabb megoldást keresőknek.