Telefon

további kategóriái

A telefonok egyik nagy előnye, hogy segítségükkel bármikor elérhetnek bennünket családtagjaink vagy üzleti partnereink, illetve vészhelyzetben bármikor és bárhonnan hívhatunk segítséget. Ez nagy előny, különösen azok számára, akik egyedül élnek. Nagy biztonságot nyújt egy ilyen készülék. A nyomógombos mobiltelefonok akár gyermekünk, akár idősebb családtagjaink számára tökéletes választás, viszont minden esetben alaposan meg kell néznünk, hogy melyik modell az, amely pontosan azokkal a funkciókkal rendelkezik, és nem többel, amelyre szükségünk van. A gyártók pontosan ezért fejlesztették ki ezeket a telefonokat. Például ne lehessen rajtuk internetezni, de a nagy gomboknak köszönhetően könnyen kezelhetők legyenek.

Mikor érdemes nyomógombos telefont vásárolnunk?

Sokunk visszariad az okostelefon vásárlásától. Mert napjainkban nem biztos, hogy csak olyan eszközöket, készülékeket vásárlunk, amelynek minden funkcióját használni szeretnénk. Nem feltétlenül van mindenkinek szüksége okostelefonra. Vannak embertársaink, akik nem a mobilkommunikáció korában nőttek fel, de attól függetlenül részt szeretnének venni benne. Sok gyártó felismerte ezt az igényt, és olyan nyomógombos telefonokat dobtak a piacra, amelyek pontosan erre az igényekre vannak szabva. Ha megnézünk egy okostelefont, hatalmas kijelzője van és számos olyan funkciója, alkalmazása, amiről sokunk azt sem tudjuk, hogy mire való.

A nyomógombos telefonok esetén elegendő, ha arra figyelünk, hogy a gombok mérete megfelelő legyen, a képernyőn pontosan azok az információk jelenjenek meg amire szükségünk van, könnyen tudjunk keresni a telefonszámok között, és a csengőhang nagyságát is hamar be tudjuk állítani. De természetesen vannak már olyan készülékek, amelyek ujjlenyomat-, QR-kód leolvasóval, TeamViewer- vagy arcfelismerő alkalmazással rendelkeznek.

Nyomógombos telefon vásárlásakor mire ügyeljünk?

Ezeket a telefonokat azoknak tervezték, akik nem tulajdonítanak nagy jelentőséget a különféle funkcióknak és alkalmazásoknak. A modellek gyermek mobiltelefonként is használhatók. Mikor ilyen telefont szeretnénk vásárolni, akkor talán az egyik legfontosabb részlet, hogy a telefon kijelzője nagyon jó minőségű, főleg, ha szemüveget viselünk.

A nagy gombok minimalizálják a félregépelés és a véletlenül nem szándékolt hívások kockázatát, valamint megkönnyíti a menüben való navigálást is. De arra is ügyeljünk, hogy esetleg gumírozottak legyenek, mert akkor annak sem adunk esélyt, hogy az ujjaink lecsúsznak róluk. Annak is nézzük utána, hogy az általunk kiválasztott nyomógombos telefon rendelkezik gyorstárcsázó gombbal. Ebben az esetben egy gyakran használt telefonszám felhívásához mindössze egyetlen gombot kell megnyomnunk.

Természetesen választhatunk olyan telefont is, amellyel könnyedén küldhetünk szöveges üzeneteket. Használhatjuk ébresztőóraként, navigációs eszközként is.

Melyik operációs rendszert futtatja a telefon, és milyen verzióról van szó?

Ez nagyban függ a készülék fajtájától, de szinte mindegyik Android operációs rendszert használ. Van olyan nyomógombos telefon, amely az Android 9-es és van olyan, amely már a 13-as változatot használja.

Milyen processzorral rendelkezik a telefon, és milyen RAM-mal van ellátva?

Ezekben a telefonokban Dual-Core, Quad-Core vagy esetleg Octa-Core processzor dolgozik. A RAM nagysága készülékenként szintén változik. A RAM az angol Random Access Memory megnevezés rövidítése, és a közvetlen hozzáférésű memóriát takarja. Van olyan telefonkészülék amelyik csak 2 GB RAM-mal, de van olyan, amely 6 GB-os kapacitással rendelkezik.

Milyen tárhely opciók állnak rendelkezésre, és van-e lehetőség a bővítésre?

Az ilyen típusú telefonok 200 és 600 közötti telefonszám tárolására képesek. A nyomógombos telefonok belső tárhelye 8, 32 vagy 64 GB kapacitással rendelkezik. Amennyiben ez számunkra nem elegendő, akkor többnyire van lehetőség SD kártya használatára is, amely segítségével könnyen bővíthető a készülék belső tárhelye.

Egy feltöltéssel milyen a telefon akkumulátorának az élettartama?

Ez is nagyon széles spektrumban változik. Az ilyen típusú nyomógombos mobiltelefonok akkumulátorának élettartama készenléti állapotban minimum 150 óra. Ez valamivel több mint hatnapos időszaknak felel meg, de van, hogy ez akár 18 nap is lehet.

Milyen típusú kijelzőt használ a nyomógombos telefon?

Az ilyen típusú nyomógombos telefonok többnyire 2,4 colos színes kijelzővel rendelkeznek.

Milyen csatlakozási lehetőségek állnak a nyomógombos telefonok rendelkezésére?

Természetesen ezekhez a telefonokhoz is csatlakoztathatunk 3,5 mm-es fejhallgató csatlakozót, USB-C portot, de van olyan készülék is, amelyet már vezeték nélkül is tudunk tölteni. Sőt van olyan telefon, amely hallókészülékkel is kompatibilis.


Tekintse meg széles telefon kínálatunkat a DND webáruházában!