Elemteszter

Napjainkban, amikor egyik helyről a másikra rohanunk, divat lett eldobható tárgyakkal körül venni magunkat. A régi dolgokat kidobjuk, és gyorsan újakra cseréljük. Ezzel nem csak a minket körülvevő környezetet károsítjuk, hanem a pénztárcánkra is súlyos csapást mérünk. Amennyiben szeretnénk ezen változtatni, és a jövőben kicsit környezettudatosabban élni, akkor ennek első lépése, hogy beszerzünk egy elemtesztert. Miért olyan fontos ez? Mert segítségével ellenőrizni tudjuk, hogy mennyi energia található még elemeinkben. Az elemtesztelők olyan kompakt eszközök, amelyek mérik az elem feszültségét és töltöttségi állapotát, így hasznos egyértelműséget nyújtanak arról, hogy a háztartásunkban lévő számos elem használható-e még, vagy már kidobható. Tovább olvasom...

Termék nézet váltás Termékek rendezése:
Termékszűrés
Elérhetőség szerint
Raktáron ()
Rendelésre (1)
Márkák szerint
Emos (1)
Ár szerint
Ft - Ft
Összesen 1 termék, 1. oldal: 1 - 1 / 11

• Kompatibilis akkumulátor és elem típusok: AAA, AA, C, D, 9 V és 1,5 V, 3 V gomb
• Típus: UNI D3
• LCD kijelző
• Terhelési ellenállás érték az AA, AAA, C, D, 9 V esetében univerzális
• Gombelemek terhelési ellenállásának értéke: univerzális
• Méretek: 110 × 60 × 25 mm

Bruttó ár: 2.096,- Ft (Nettó ár: 1.650,- Ft)
Összesen 1 termék, 1. oldal: 1 - 1 / 11

Az elemteszter a takarékos emberek kedvenc eszköze!

Számos elektromos készülék állandó és fix tápellátást igényel, ezért csak nagyon korlátozott mértékben mozgatható. Ezzel szemben évtizedek óta kipróbált alternatíva a ceruzaelem, amely segítségével magunkkal vihetjük az energiát. Viszont számos elemmel működő készülék nem mutatja annak töltöttségi szintjét. Ez gyakran okoz kellemetlen meglepetéseket, például, ha futás közben lemerül a zsebtelep, és nem tudjuk hallgatni MP3 lejátszónkat vagy amennyiben ugyanebből az okból kifolyólag otthon gyermekünk kedvenc játéka mondja fel a szolgálatot. Ekkor többnyire elkezdődik a nagy találgatás. A lakásban található elemek közül melyik az amelyik még működteti a zenélő méhecskét? Ekkor nagy segítség egy elemteszter. Segítségével garantáljuk, hogy csak a valóban lemerült elemeket dobjuk ki, és nem pazarolunk feleslegesen pénzt arra, hogy idejekorán új elemet vásárlunk helyettük.

Hogyan lehet még takarékoskodni az elemteszterrel?

Amennyiben egy ceruza- vagy tartós elemben az eredeti töltési kapacitásának csak a fele vagy harmada maradt meg, akkor az elég gyorsan elhasználódhat abban az esetben, ha egy nagy teljesítményt igénylő készülékbe helyezzük. Vannak azonban otthonunkban, irodánkban, műhelyünkben olyan eszközök, mint például a falióra, amelyek a megfelelő elemmel tovább üzemeltethetők, mert nem igényelnek annyi energiát. Tehát mielőtt kidobnánk az adott elemet, javasoljuk, hogy az elemteszter használatával mérjük meg kapacitását, és ennek fényében helyezzük az adott eszközbe. Ha odafigyelünk az ilyen apró részletekre, további kiadásoktól kíméljük meg magunk és családunk.

Mire ügyeljünk az elemteszter használata közben?

Idővel számos elem halmozódhat fel otthonunkban, vagy irodánk íróasztalának fiókjában vagy a hosszabb ideig nem használt eszközökben. Gyakran már azt sem tudjuk mikor vásároltuk, ezért nem is világos, hogy használhatjuk-e tovább őket. Mielőtt azonban az elemteszterrel megmérnénk például a ceruzaelemek feszültségét, először alaposan meg kell vizsgálnunk ezeket a miniatűr energiacellákat. Ha rozsdásodtak, deformáltak vagy már sav szivárog belőlük, azonnal a gyűjtőhelyen le kell adni őket, hogy megfelelően ártalmatlanítva legyenek, ezzel is óvjuk környezetünk. Amennyiben nem így teszünk, és a sérült elemet beletesszük az elemteszterbe, a készülék nem fog használható eredményt adni, sőt azt is kockáztatjuk, hogy maga a teszter is meghibásodhat.

Az elemteszter számos elemtípushoz megfelelő

A gyártók gyakran használják azt a megfogalmazást, hogy az elemteszter a kereskedelemben kapható elemek teljesítményét tudja mérni. Az azonban, hogy melyek ezek, az a készüléktől függ. Például, ha számunkra fontos, hogy az elemteszterünk mérni tudja a gombelemek kapacitását, javasoljuk, hogy vegyük figyelembe a termékleírásban található információkat. Amennyiben a termékleírásban csak kódokkal vannak az elemek megjelölve, kérjük az eladó segítségét. De mielőtt megvásároljuk a legdrágább készüléket, amely szinte mindegyik elemhez megfelelő, nézzünk körbe otthonunkban, irodánkban, hogy milyen elemeket is használunk.


Az AA, AAA elemek minden esetben ceruzaelemeket takarnak. a C megjelölés a kicsit ducibb 26,2 mm átmérővel rendelkező tartós elemet, a D pedig az úgynevezett góliát elemet takarja, amelynek átmérője 34,2 mm. A 9V pedig a téglalap alakú tartós elem. Ez alapján már könnyedén eligazodunk, hogy milyen típusú elemeink is vannak. Ez nagyban megkönnyíti a megfelelő készülék kiválasztását.


A DND Telecom Center kínálatában nem csak elemtesztereket, de számos elemet, akkumultárot is találhat. Válogasson termékeink közül és kérdés esetén keressen minket bizalommal!