Gyerek hallásvédő

Mivel a gyermekek hallása nagyon érzékeny ezért megfelelően kell védenünk. Ügyelnünk kell arra, hogy ne érje túlzott hangerő és ez ne okozzon helyrehozhatatlan halláskárosodást. Hogyan tudjuk megvédeni gyermekeink hallását? Egyrészt nem engedjük, hogy fülbe helyezhető fejhallgatót használjanak, mert ezek az eszközök közvetlenül a hallójáratba továbbítják a hangot. Tovább olvasom...

Termék nézet váltás Termékek rendezése:
Termékszűrés
Elérhetőség szerint
Raktáron (1)
Rendelésre (0)
Márkák szerint
3M Peltor (1)
Ár szerint
Ft - Ft
Összesen 1 termék, 1. oldal: 1 - 1 / 11

• Kényelmes és hatékony hallásvédelem, amelyet 5 év feletti fiatalabb viselők számára terveztek.
• A neon rózsaszín jól látható és növeli a biztonságot
• Javított kényelem és viselhetőség a puha, széles párnákkal, amelyek segítenek csökkenteni a nyomást és a hőképződést.
• Alacsony profilú csésze és egyedülállóan alacsony profilú fejpánt kialakítással
• Könnyű és alacsony nyomású illeszkedés
• Újrafelhasználható és könnyen tisztán tartható a cserélhető párnák és betétek révén
• Akár 27dB-vel csökkenti a zajszintet

Bruttó ár: 16.129,- Ft (Nettó ár: 12.700,- Ft)
Összesen 1 termék, 1. oldal: 1 - 1 / 11

A másik fontos dolog, hogy olyan helyen, ahol a zajterhelés nagyobb, ott hallásvédő fülvédőt teszünk gyermekünk fülére. De amennyiben a gyerkőc fejhallgatót visel, akkor ne engedjük, hogy 85 dB-nél hangosabban hallgassa a benne szóló zenét.

Milyen korosztálynak ajánljuk a gyerek hallásvédőket?

Vannak gyártók, akik már 1 éves korban lévő gyermekek számára is készítenek gyermek hallásvédőt, de kisgyermekek esetén inkább hároméves kortól javasolt a fültok használata.

A DND webáruház javaslata még is az, hogy legkorábban 5 vagy 6 éves gyereknek vásároljunk fülvédőt. Hiszen a cél az egészségmegőrzés.

Milyen zajok ellen nyújtanak védelmet a gyermek hallásvédők?

Amennyiben gyermekünket szeretnénk elvinni egy autóversenyre, vagy más olyan rendezvényre, ahol hangos a zene, akkor mindenképp tegyünk a fülükre hallásvédő fülvédőt. Mert egy-egy koncert hangereje sokszor már 115 dB körül mozog. Ezért az ilyen fesztiválokon a gyermekeknek mindig hallásvédőt kell viselniük. Ha huzamosabb ideig körülbelül 85 decibeles vagy annál nagyobb hangerőnek van a gyermek füle kitéve, akkor gyermekünk hallása károsodhat.

De nemcsak rendezvények esetén kell figyelnünk arra, hogy a gyermekünk hallását nagyobb zajterhelés éri, hanem ez akár otthon is előfordulhat. Mert például a fűnyíró motorzaja is káros lehet, ha sokáig hallgatják azt. De arra is érdemes odafigyelnünk, hogy ha például a lakásban a fejhallgatóján hangos zenét hallgat gyermekünk, amelynek a decibel értéke akár 120 is lehet, akkor akár az is már jelentősen károsítja gyermekünk hallását.

Hogyan történik a gyerek fültok tisztítása és karbantartása?

Fülpiszkálót nem csak a fül tisztításánál alkalmazhatjuk, hanem a hallásvédő fülvédők belsejét is célszerű vele rendszeren megtisztítani. Hiszen gyermekünk füle is izzad. Azonban a tisztítás során ne használjunk sok vizet vagy tisztítószereket. Ha szükséges, a fültok kábelét nedves ruhával tisztítsuk meg, csakúgy, mint a Jack-csatlakozót, valamint a fülvédők párnáját is. Hagyjuk azonban teljesen megszáradni a párnákat, mielőtt ismét a hallásvédő fülvédőhöz rögzítjük őket. Milyen zajszintnél ajánlott használni a gyerek hallásvédőket?

Ne feledjük, nem a fejhallgató viselési időtartama a fontos, hanem a hangerő. A szakértők szerint a gyermekeknél a 80 decibel alatti hangerő nem okoz maradandó károsodást. Viszont ahol, ennél nagyobb zajterhelés éri gyerkőceinket, ott mindenképp javasolt a fültok használata. De viszont feleslegesen ne adjunk a gyermekünkre hallásvédőt, mivel ezek kizárják a környezeti zajokat. Ez azt jelentheti, hogy gyermekünk már nem hallja a veszélyforrásokat, és például nem veszi észre a forgalomban lévő autókat és kerékpárcsnegőt.

Hogyan lehet beállítani a fülvédők méretét a gyermek fejéhez?

A gyerekeknek készült kényelmes fülvédő puha, állítható fülpárnával, fejpánttal rendelkezik, amelyeket csúszópánttal tudunk gyermekünk fejére igazítani. Így a fültokot minden probléma nélkül a gyerkőc fejméretéhez tudjuk állítani. Ráadásul a pihe-puha párnázás segít enyhíteni a fejre vagy a fülekre nehezedő nyomást, valamint a méret beállításának köszönhetően a hallásvédő együtt tud nőni gyermekünkkel. Mielőtt megvásároljuk a fültokot, nincs más teendőnk, mint, hogy meggyőződjünk arról, hogy a fülvédő a legkisebb méretben is jól illeszkedik a gyerkőc fejére, fülére, hogy majd az idő előrehaladtával gond nélkül nagyobbra állíthassuk.

Szülőként mire ügyeljünk még a gyerek hallásvédők vásárlásakor?

Válasszunk alacsony profilú csésze és egyedülállóan alacsony profilú fejpánt kialakítással rendelkező hallásvédőt gyermekeinknek. Sőt, ha esetleg színben például olyan fültokot választunk, amely a kedvenc színe, akkor még boldogabban viseli ezt a hasznos eszközt.

A DND Telecom webáruházban kapható fültokok cserélhető párnákkal rendelkeznek, amelynek köszönhetően könnyebben tudjuk tisztítani gyermekünk fülvédőit. Sőt, amennyiben tönkre ment a párna, akkor nem kell az egész eszközt kidobnunk, hanem csak a párnát kell cserélnünk.