Kereső lámpa

A kereső lámpák, vagy más néven kézi reflektorok jellemzője az egyenletesen, de széles szögben (általában 90-150 fokban) szórt, nagy erejű fényforrás. Ezt leggyakrabban egyetlen erős LED szolgáltatja, melynek fénykibocsátása az átlagosnál sokkal nagyobb, akár 5000 fölötti is lehet. Hatótávolságuk viszont kevésbé nagy, csupán pár száz méteres, ezért fő felhasználási területük azok a tevékenységek, ahol sok fényre van szükségünk, de nem nagy hatótávolságra. Ezekkel a modern kézi reflektorokkal az éjszakai munkavégzés könnyebb, gyorsabb és biztonságosabb, gyakorlati megoldást jelentenek a sötétben felmerülő problémákra. Ideális felszerelése lehet túrázóknak, vadászoknak, horgászoknak, hajózóknak, kereső csapatoknak, biztonsági őröknek vagy akár a hatóság embereinek is. Tovább olvasom...

Termék nézet váltás Termékek rendezése:
Termékszűrés
Elérhetőség szerint
Raktáron (1)
Rendelésre (0)
Márkák szerint
Márka nélküli (1)
Ár szerint
Ft - Ft
Összesen 1 termék, 1. oldal: 1 - 1 / 11

• Fényforrás: 4 magos XHP90 LED
• LED színhőmérséklet: 6500 kelvin
• Teljesítmény: 10 W
• Fényerő: max. 2000 lumen
• Energiaforrás: 5000 mAh - 3,7 V 18650 akkumulátor
• Töltési idő: 6 - 8 óra
• Üzemidő (max/min fényerőn): 2 - 6 óra
• Csatlakozók: USB, microUSB
• Védelem: IP55
• Lámpa teljes mérete: 31 x 16 x 28 cm
• Lámpa súlya: ~785 g

Bruttó ár: 13.907,- Ft (Nettó ár: 10.950,- Ft)
Összesen 1 termék, 1. oldal: 1 - 1 / 11

Milyen az ideális kereső lámpa?

Az ideális kereső lámpa kiválasztásánál kulcsfontosságú követelmény a megfelelő fényerő, a minél nagyobb hatótávolság, valamint a megbízható működés és a hosszú akkumulátor-élettartam:

  • Egy átlagos munka lámpához szükséges lumen mennyisége általában 100 és 2000 közötti. A kereső lámpa kategóriához szükséges lumen pontos mennyisége függ a projekt méretétől, a helyszíntől és a munka környezettől is, jellemzően 2000 és 10000 lumen közötti fényerőt érthetünk alatta. Hatótávolságukat tekintve már a 200 méter fölötti fénycsóva is jónak számít.
  • A kereső lámpánál a kiszámítható működés és a biztos fogás kiemelten fontos szempont, Ideális esetben egy kereső lámpának ütés-, és vízállónak is kell lennie. Nem víz alatti használathoz, de legalább esőben vagy permetezésben való használatra és alkalmankénti lemerítésre. Ezzel párhuzamosan a markolatnak csúszásmentesnek kell lennie, ajánlott, ha van egy kampó vagy fogantyú rajta, amivel szükség esetén felakaszthatjuk, rögzíthetjük a lámpát. Szintén hasznos, ha van rajta valamilyen akkumulátor mérő vagy figyelmeztető jelzés, amely mutatja, hogy az akkumulátor lemerült, és vagy újra kell tölteni vagy cserélni kell.
  • Energia ellátást tekintve érdemes az eldobható elemes változatok helyett egy újratölthető akkumulátorral rendelkező kereső lámpát választani. Ezek ugyanis a melléjük kapható töltők segítségével akár fali hálózatról, akár szivargyújtóról, vagy hordozható akkumulátorról is feltölthetőek.

Kereső lámpa a DND kínálatában

A DND kínálatában található Big Gun kereső lámpa egy termékben testesíti meg a fent leírtakat. Nagyteljesítményű fényerővel rendelkezik, 4 magos LED fényforrása 2000 lumenes, mely akár 300 méter szúrófényt is képes magából kibocsátani. Strapabíró kialakításának hála változatos helyzetekben is használható, a ház IP55 védelemmel ellátott. Vagyis mind a porral, mind az alacsony nyomású vízsugárral szemben védi a lámpát, így esős időben is kiválóan használható. Az eszközbe épített 5000 mAh-s akkumulátor több órás folyamatos üzemidőt tesz lehetővé még maximális teljesítmény alatt is, miközben USB, és micro USB porton keresztül képes tölteni okoseszközeinket. A Big Gun kereső lámpa kényelmes használatát csúszásmentes fogantyúk garantálják, közülük az egyik háromlábú tripoddá is alakítható. Így bárhová lehelyezhetjük, hogy stabil fényforrásként világítsa meg a kívánt területet.