Bemutatjuk a DND Telecom Center POC szolgáltatását, Hytera alapon

Saját Hytera POC szerver szolgáltatást indított a DND, amellyel azonnali, csoportos kommunikáció érhető el területi korlátozás nélkül.

Ahogyan azt láthattuk az elmúlt években, az összes nagy márka kínálatában elérhető a gyártó saját készülékével üzemelő POC szolgáltatása, így a DND Telecom Center Kft. kínálatában is megtalálható az Icom, Motorola és Entel által üzemeltetett POC szolgáltatásai.

Mi az a POC rádió?

A P-O-C rövidítés a Push-To-Talk Over Cellular szavakból áll össze és olyan készülékeket takar, amely hagyományos GSM SIM kártyával működik. Ezeknek a kifejezetten erre a célra tervezett készülék oldalán egy, az URH rádiókból jól ismert PTT gomb található. Ahogyan azt a későbbiekben bemutatjuk, megjelenésüket tekintve léteznek az adó-vevőknél megszokott hasáb formájúak, érintőképernyős mobiltelefon stílusúak, illetve asztali vagy gépkocsiba építhető kivitelek is.  

Ha bővebben szeretne olvasni a POC rádiókról, úgy tekintse meg kifejezetten erről szóló cikkünket!

POC szolgáltatás Hytera alapokon

Cégünk a Hytera-val való együttműködésben találta meg azt a szakmai kapcsolatot, amely támogatásával biztosnak érezzük a magas minőségű szolgáltatás nyújtását. Hytera disztribútorként pedig kedvező árú végkészülékeket és széleskörű szerviz támogatást nyújtunk ügyfeleinknek, amely mellett a gyártó teljes támogatását is élvezzük. Ezek alapján döntöttünk úgy, hogy 2024 első negyedévétől a DND Telecom Center saját POC szolgáltatást indít.

Azonnali csoportos kommunikáció, helytől függetlenül? POC rádióval ez lehetséges!Azonnali csoportos kommunikáció, helytől függetlenül? POC rádióval ez lehetséges!

A POC szolgáltatás alapját képező hardware környezetet redundás kialakítású Dell szerverek biztosítják, így garantálható a szolgáltatás magas rendelkezésre állása. A szervereken a Hytera gyári Hytalk Pro POC szerver szoftvere fut, amellyel pedig a hosszú távú szoftver támogatás biztosított.

Mivel a DND POC szolgáltatása Hytera rendszeren fut, ezért Hytera márkájú készülékekkel lehet ezt igénybe venni. A készülékeket tekintve jelenleg  az alábbi típusok érhetők el:

  • PNC360S: belépő szintű kézi készülék billentyűzet és kamera nélkül, 4000mAh akkumulátorral
  • PNC380D: billentyűzettel és kamerával rendelkező kézi készülék, 4000mAh akkumulátorral
  • PNC460: android rendszerű okostelefon és POC rádió egyben, IP68 strapabíró kialakítás, dupla SIM kártyával és 4500mAh akkumulátorral
  • MNC360: mobil rádió asztali és gépkocsi telepítéshez kijelzővel és beépített bluetoothal

A fentebb felsorolt készülékek mindegyike 4G kompatibilis, beépített GPS vevővel és grafikus kijelzővel rendelkeznek. Kártyafüggetlen készülékek, így bármely GSM szolgáltató SIM kártyáját használhatjuk hozzá.

A készülékek WIFI képesek, amely azért is fontos, mert ahol van wifi lefedettség és felcsatlakoztunk a hálózatra, ott azt priorizálja a 4G-vel szemben. Ilyen esetben nem a GSM adatforgalmat fogja gyarapítani az eszköz, hanem a wifi hálózaton fog működni.

A DND POC rendszerben van mód arra, hogy a POC szolgáltatás együttműködjön a hagyományos URH készülékekkel egy rendszerben. Ezt a gyártói megoldást későbbi leírásunkban illetve videóinkban fogjuk bemutatni.

A Hytera POC rádiók szolgáltatásai

Mivel kifejezetten POC rádiókról van szó, ezért mindegyik eszköznél bekapcsolásnál automatikusan elindul a Hytera Hytalk applikáció, amely a POC szolgáltatáshoz szükséges. Csak úgy mint egy hagyományos URH rádiónál a PTT gomb lezárt készülék esetén is működik.

A készülékek egyedi, csoport és összes tagállomás hívására alkalmasak. Az arra alkalmas készülékeknél szöveges/hang és videó üzenetet is lehet küldeni. A készülékek alkalmasak továbbá hívás priorizálásra, amelyet a szolgáltatás adminisztrációs részénél van lehetőség beállítani.

A rádiókban az ügyfél felhasználói fiókjában lévő összes regisztrált felhasználó látható és azon belül is az aktívan bekapcsolt készülékek.

A kamerával ellátott típusok videóhívásra és videó hívás megjelenítésére is alkalmasak. Azon készülékeknél, amelyek nem képesek videó közvetítésre, ott képet nem látunk, azonban hang továbbítás ott is van.

Más gyártók készülékeivel szemben cégünk már a készülék megvásárlásának pillanatában vállalja, hogy amennyiben későbbiekben az ügyfélnek a POC szolgáltatásra nincs szüksége, úgy a készüléket bizományosi értékesítés keretében visszavesszük és felújított termékként ajánljuk új ügyfeleinknek.

Tekintse meg az alábbi linken Hytera POC rádió kínálatunk!

Bemutatjuk a DND POC szolgáltatását Hytera rádiós alapokon

A DND POC szolgáltatás igénybevételéhez 3 összetevő szükséges

 

A „DND POC éves előfizetési díj (Hytalk Pro hang + GPS licensz)” megvásárlásával az előfizető hozzáférést kap a saját fiókjának adminisztrációs felületéhez, így saját maga képes menedzselni a saját ügyfél fiókjában lévő beállításokat, úgy mint csoportok létrehozása és összeállítása, az egyes készülék és csoportok elnevezése, módosítása, új készülék hozzáadása, törlése a csoporthoz.

Természetesen a kezdeti beállításokat a DND Telecom Center az Ön igénye szerint elvégzi, így nem is feltétlen kell ezzel Önnek foglalkoznia. De a lehetőség meg van arra, hogy akár a DND, akár Ön, igény szerint változtasson a beállításokon.

További szolgáltatásként a DND POC szolgáltatás keretében lehetőség van

  • Hangrögzítésre, amely  a forgalmazás visszahallgathatóságát teszi lehetővé.
  • Videóhívásra és fogadásra, amely a készülékek közötti, illetve a diszpécser szoftveren történő videó hívást tesz elérhetővé. Ezt a funkciót azon ügyfeleinknek ajánljuk, akik a hanghívás mellett videóhívásban is szeretnének bejelentkezni vagy bemutatni egy adott helyszínt, helyzetet a csoport többi tagjának.
  • Diszpécser hozzáférés, amely licenszet a felhasználói fiókhoz rendeljük és korlátlan ideig történő hozzáférést biztosít. Ez a diszpécser felület használható mint egy önálló rádió, tehát egyedi, csoport és összes tagállomás hívásra, vételre. Térképes megjelenítésen követhetők a készülékek illetve geofencing funkcióval rendelkezik. Megtekinthető továbbá a rendszerben létrejött híváslista és alkalmas még szöveges üzenetek küldésére, videóhívás indítására és fogadására.

A készülékek megtekinthetők szaküzletünkben és irodánkban. Érdeklődés esetén teszt jelleggel kipróbálásra rádiókat is tudunk biztosítani Önnek. Forduljon hozzánk bizalommal!

« URH rendszer telepítése és bővítése, avagy hogyan történik nálunk a rádiós felmérés? – 

Szerző:
DND Telecom Center Kft.
Dátum:
2024. április 8. hétfő 16:31
Kategória:
PoC és LTE adó-vevő rádió
Címkék:
,