Icom LTE adó-vevő rádió – Gyakori kérdések

  • Mi az az LTE ? Az LTE (mozaikszó az angol Long Term Evolution kifejezésből, tükörfordításban „hosszútávú fejlődés”) egy negyedik generációs vezeték nélküli adatátviteli szabvány. A technológia kereskedelmi szolgáltatása Magyarországon 2012. január 1-jén indult.
  • Mi az LTE rendszer lefedettsége? Az LTE rendszer lefedettségét a GSM szolgáltatók biztosítják. Az aktuális LTE lefedettségről a GSM szolgáltató tud bővebb tájékoztatást nyújtani. 
  • Mi a kapcsolat az LTE rendszer, a PTT és a PoC mozaikszavak között? PoC egy specifikus protokoll, amely lehetővé teszi a Push to Talk (PTT) kommunikációt LTE mobilhálózaton keresztül. Az Icom IP501H nem PoC eszköz, hanem dedikált SIM kártyával és szerverrel rendelkező adatátviteli eszköz amelyet beszédkommunikációhoz használunk. 
  • Hogyan működik az LTE rendszer? A forgalmat az Icom által biztosított központi szerver vezérli. Helyileg ez a szerver Svédországban üzemel. A rádió a SIM-kártyán keresztül hozzáférést biztosít a szerverhez LTE / 3G hálózati kapcsolatokon keresztül.
  • Használhatom saját SIM-kártyámat a rádióban? Nem, az Icom egyedi SIM-kártyát biztosít. Minden SIM-nak saját azonosítója és jelszava van, és csak az Icom által szállított eszközzel működik. A SIM kártya szolgáltatást a svéd Telia szolgáltató biztosítja. https://www.teliacompany.com/en

Megnézem itt az Icom LTE rádióit!

  • Hogyan tudom Magyarországon használni a svéd Telia szolgáltató SIM kártyáját? Ez a megoldás a rendszer műszaki háttere. Technikailag a Telia szolgáltató SIM kártyája itthon, Magyarországon és az EU országain belül roamingol. Ön ebből tulajdonképen semmit nem vesz észre, plusz roaming és bármilyen egyéb díj Önt a havi fix előfizetési díjon felül nem terheli. 
  • Az LTE rendszer biztonságos? Igen, ez egy privát rendszer, amelynek dedikált MPLS kapcsolata van az LTE / 3G rádiós hozzáférési hálózattól a felhő szervereinkig. Nincs nyilvános internet használata a hívásvezérléshez.
  • Használhatom az Icom Data SIM-kártyáját az internethez való csatlakozáshoz? Nem. A rádióba integrált SIM teszi lehetővé a kapcsolatot közvetlenül az Icom biztonságos felhőszerverére, és az IP501H csak az Icom által szállított SIM kártyával használható. 
  • A rádiókészülékek hallgathatják a hívásaimat? Nem, ez egy adatkészülék, csak a privát biztonságos felhőmezőn keresztül csatlakozó eszközök képesek kommunikálni egymással. (Későbbi fejlesztés lehetővé fogja tenni IP telefon, IP100H wifi rendszer, analóg és digitális URH rendszer integrálását egy rendszerbe.)Icom IP501H kézi LTE rádió
  • Szükségem van rádióengedélyre az eszköz használatához? Nem, az IP501H használatához nem szükséges külön rádióengedély. 
  • Az IP501H képes kommunikálni LTE / 3G lefedettség nélkül? Nem, az IP501H működéséhez LTE vagy 3G lefedettség szükséges. 
  • Milyen típusú hívásokat tehetek az IP501H készülékkel? Az IP501H pontosan ugyanúgy működik, mint egy hagyományos rádió. Az ALL, a GROUP és INDIVIDUAL hívások elérhetők. 
  • Kivel beszélhetek a rádióvan? Ez egy privát rádiórendszer. A felhasználók csak olyan rendszerrel kommunikálhatnak, akik a rendszert használják és az Ön saját csoportjába felvételre kerültek. Összesen 500 felhasználó hívószáma programozható az egyes készülékekre, és 2000+ felhasználó lehet egy privát rendszer része. 
  • Mi az a Full Duplex? Az IP501H Full-Duplexre alkalmas. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyszerre beszéljenek és hallgassanak – hasonlóan a mobiltelefonhoz. A hagyományos kétirányú rádiók egyszerűsítettek, ahol minden embernek várnia kell, amíg a másik fél befejezi a beszélgetést. 
  • Az IP501H rendelkezik biztonsági funkciókkal? Igen, az IP501H rendelkezik elsőbbségi hívással, man down és lone worker funkcióval valamint vészhívással. 
  • Milyen egyéb jellemzők vannak beépítve az IP501H-be?
    Ezek a rádiók vízállóak, beépített GPS és Bluetooth®, vibráló hívásjelzés, hangüzenet rögzítés és előre definiált szöveges üzenetek küldése is elérhetőek rajtuk. 
  • Jobb a IP501H hangminősége, mint egy hagyományos rádióé? A hagyományos rádiók, analóg vagy digitális, szűk sávszélességet használnak az audio átvitelhez. Ez korlátozza a továbbítandó információk mennyiségét. Tekintettel arra, hogy az IP501H egy LTE-n keresztül működő adatátviteli eszköz, sokkal nagyobb sávszélesség érhető el, így a hangminőség is jobb.

 

A különböző rendszerek közötti kapcsolat Gateway segítségével érhető el

« Icom IP501H LTE adóvevő rádió GSM hálózatra – Icom IP501H GSM alapú LTE adó-vevő rádió »

Szerző:
DND Telecom Center Kft.
Dátum:
2018. október 30. kedd 16:39
Kategória:
PoC és LTE adó-vevő rádió
Címkék:
, ,