Csak kézibeszélő nélküli CB rádiókat lehet használni vezetés közben Németországban

Egészen pontosan a Német Szövetségi Tanács (Bundesrat) ismét meghosszabbította 2021. június 30.-ig azt az átmeneti időszakot amely időpontig még lehet használni a kézibeszélővel ellátott rádióeszközöket vezetés közben. Ez praktikusan azt jelenti, hogy ezen dátumtól csak olyan CB rádió használható a kamionban, amely kéz nélküli adásindítási lehetőséggel bír, vagy VOX funkcióval van ellátva. A VOX funkcióról korábban írtunk egy cikket amelyet a következő linken tekinthet meg: https://www.dnd.hu/blog/vox-funkcio-a-kez-nelkuli-adasinditashoz

Eredetileg 2017. októberében Németországban szigorították a közúti közlekedés rendjéről szóló törvényt, amikor is bevezették az olyan berendezések használatának a tilalmát a volán mögött, mint a mobiltelefonok, okostelefonok, okos karórák, mp3-lejátszók, tabletek, laptopok, diktafonok és discmanek. A rendelkezés ugyan a CB-rádiókra is vonatkozik, azonban ebben az esetben átmeneti időszak volt érvényben, amely 2020. július 1.-én lejárt. Az szállítmányozási ágazat ellenkezése valamint amiatt, hogy akkoriban még nem volt hozzáférhető elegendő technológiailag fejlett CB-rádiókészülék (értsd: VOX funkcióval ellátott rádió valamint VOX funkciós tartozékok amelyek a CB rádióhoz csatlakoztathatók) amelyek lehetővé tették volna a kéz nélküli használatot, a Bundesrat úgy döntött, hogy újabb átmeneti időszakot határoznak meg. 

https://www.facebook.com/bundesverbandgueterkraftverkehr/photos/a.404557343688871/830947831049818/

CB rádió és tartozék kínálatunk alapján kétféleképen tehet eleget a törvényi előírásnak. Egyrészt eleve olyan CB rádiót használ, amely beépített VOX funkcióval bír. Vagy amennyiben Önnek már van CB rádiója amely nem tudja alapból a VOX funkciót, úgy VOX képes tartozék csatlakoztatásával tudja biztosítani a kéz nélküli használatot. Termékkínálatunk a teljesség igénye nélkül:

– Beépített VOX funkcióval rendelkező CB rádiók:
Albrecht AE6199 AM/FM VOX CB rádió

– VOX funkcióval rendelkező tartozék meglévő CB rádióhoz:
Albrecht VOX mikrofon 4 pólusú csatlakozóval
Albrecht VOX mikrofon 6 pólusú csatlakozóval

A fentieken túlmenően lehetőség van CB rádióhoz való komplett kihangosító szett vásárlására is. A WP-24 kihangosító rendszer lehetővé teszi az Albrecht CB AE 6490 CT vagy AE 6491 CT rádiók használatát anélkül, hogy le kellene vennie a kezét a kormányról. A távirányító egyszerűen felszerelhető a kormánykerékre, vezeték nélküli hatótávolsága akár 7 méter. Csatlakoztassa a mikrofont a CB rádió mikrofon csatlakozójába bedugott Bluetooth adapterbe. A távirányítóról kiválaszthatja a csatornákat és az ASQ be- és kikapcsolását. A mikrofon érzékenysége fokozatmentesen állítható a távolságnak megfelelően.

Csak kéz nélküli funkcióval használható a CB rádió vezetés közben Németországban

« DSC hívás MMSI kóddal a kézi hajórádióknál – Hogyan válassz walkie-talkie rádiót? »

Szerző:
DND Telecom Center Kft.
Dátum:
2021. január 5. kedd 11:51
Kategória:
CB rádió
Címkék: