AudioGuide és TourGuide rendszer

A Tourguide rádió készülékek különféle korszerű típusai a kommunikáció kiemelkedően hatékony és felhasználóbarát eszközeiként hasznosíthatók. Méghozzá főként audioguide, vagy pedig idegenvezetői rendszerként.


A hagyományos PMR446 adó-vevő készülékekkel szemben a tourguide vagy audioguide készülékek jellemzője, hogy kifejezetten csak adó és csak vevő rádiókból épülnek fel a szettek. Ez a megoldás az egyirányú kommunikáció mellett lehetőséget biztosít, hogy a csoportvezető egy adó készülékbe (vagy annak mikrofonjába/fejszettjébe) beszélve a csapat összes többi tagjának azonnal továbbítani tudja az információt.

PMR446, illetve 2,4 Ghz-es készülékek tourguide rádióként

Akár a PMR446, akár a 2,4 Ghz-es tourguide rádió készülékek beszerzése van tervben, webáruházunkban könnyen megtalálhatók a keresett darabok. Az egyirányú beszédátvitelt biztosító modern eszközök felhasználóbarát változatai széles spektrumban állnak rendelkezésre.


A PMR446 és a 2,4Ghz-es tourguide rádiók esetében egyaránt előnyös sajátosság, hogy mindkét típus díjmentes használatot biztosít. Sőt, bejelentési kötelezettség vagy bármilyen speciális engedély sem szükséges ahhoz, hogy használni lehessen őket az Európai Unió teljes területén.


Nem hátrány az sem, hogy az oldalon elérhető készülékek hatótávolság szempontjából is megfelelnek a követelményeknek. Vagyis néhány métertől kezdve akár a néhány százméteres hatótávon is zavartalanul funkcionálnak.

A tourguide rádiók komplett szettként is beszerezhetők

Ahhoz, hogy a hangátvitel kellőképpen problémamentes legyen, a nálunk elérhető tourguide rádiók vevőegységeihez fülhallgató is rendelkezésre áll. Bemeneti oldalról pedig gallérra csíptethető mikrofonnal együtt kaphatók a praktikus készülékek.


A vevő egységekhez tartozó hasznos kiegészítők között a fülhallgató mellett a nyakpántot, valamint a beépített akkumulátort érdemes megemlíteni. Természetesen az akkumulátorral kompatibilis töltővel együtt. A tourguide rádiók adó egységeit mikrofonnal, nyakpánttal, övcsipesszel és beépített akkumulátorral javasolt beszerezni.


Nagy előny, hogy akár komplett szett formájában is rendelkezésre állnak a hangátvitel modern eszközei. Érdemes hordozó táskával együtt megoldani a beszerzésüket, amiben a készülékek mellett minden fontos kiegészítő is helyet kaphat.

Milyen célokhoz használhatóak a tourguide rádiók?

A tourguide rádió készülékek és szettek a kétirányú vagy egyirányú hangátvitel praktikus eszközeiként múzeumok és kiállítások bejárásakor, gyárlátogatások alkalmával, túravezetések keretei között vagy buszos kirándulások alkalmával egyaránt remekül hasznosíthatók.


Könnyen kezelhető, hordozható és nyomógombos eszközként segítve abban, hogy az aktuális látványossághoz és látnivalóhoz köthető információ átadása és meghallgatása tárlatvezető segítsége nélkül is megoldható legyen.


A nálunk elérhető termékek mindezt kristálytiszta vétel mellett teszik lehetővé akár 200 méteres hatótávolságban, könnyen elsajátítható és felhasználóbarát kezelés mellett. Sok órán át tartó működési idővel, tehát nem kell folyton a készülékek lemerülése és töltése miatt aggódni.


Javasoljuk a kiszemelt audioguide termékek és idegenvezetői rendszer változatok részletes műszaki adatlapjának megtekintését, ahol a gyártó által elérhető tartozékokról valamint a komplett szettek tartalmáról is egyaránt tájékozódhat a rendelést megelőzően.