TOURGUIDE BÉRLÉS

Tourguide rendszerek: bérlés vagy vásárlás?

A tourguide rendszerek bérbeadása vagy vásárlása választásánál több tényezőt érdemes mérlegelni. Mindkét megoldásnak megvannak az előnyei, és a választás gyakran függ a rendezvény típusától, a szükséges készülékek mennyiségétől és a használat gyakoriságától. Cégünk az Albrecht idegenvezetői rendszerek bérlésében és értékesítésében egyaránt tud Önnek segíteni.

Tourguide rendszer bérlése

Az általunk bérlős kínálatban megtalálható termék az Albrecht ATR400, amelyben megtalálható 1 db adó rádió mikrofonnal, 9 darab vevő rádió fülhallgatóval, valamint 230V-os AC fali töltő, mindez egy praktikus hordtáskában. 

A tourguide rendszer bérlésének előnyeit az alábbiakban foglaltuk össze:

 • Költséghatékonyság: Rövid távú eseményekhez vagy alkalmi használatra a bérlés költséghatékonyabb, mint a rendszer megvásárlása.
 • Könyvviteli előny: A bérlés költsége egy az egyben elszámolható és azonnal leírható, míg vásárlás során a cég belső pénzügypolitikája alapján tárgyi eszköz nyilvántartásba kerülhet és értékcsökkenési leírást kell rá alkalmazni.
 • Karbantartás: Bérlés esetén a készülékek karbantartásáért és szervizeléséért mi felelünk, így Önnek nem kell aggódnia a hosszú távú karbantartási költségek miatt.
 • Technológiai frissesség: A legújabb technológiájú készülékeket kínáljuk, így a bérléssel mindig naprakész technológiát kap.
 • Rugalmas mennyiségek: Ha a látogatók száma változik, könnyen módosíthatja a bérelt eszközök számát.
 • Nincs raktározási probléma: Bérlés esetén az eszközök tárolása üzemen kívül a mi feladatunk, így Önnek nincs szüksége külön tárolóhelyre valamint nem szükséges biztosítani a szakszerű hosszútávú tárolást (pl.: akkuk mélykisülés elleni védelme, stb.)


Az általunk nyújtott bérlős készletben az Albrecht ATR 400 típusú 10-es szettje szerepel. Tekintse meg róla a teljes technikai specifikációt az alábbi linken.

Az ATR 400-as bérlős szettről forgatott rövid ismertető videónk megtekintéséhez kattintson az alábbi videóra:

Albrecht_ATR400_TouristGuide_szettek

Nagy hangsúlyt fordítunk rádiós eszközparkunk folyamatos karbantartására valamint higiéniájára. A tourgudie rádiókat, fejszettek és kézi mikrofonok minőségét rendszeres időközönként ellenőrizzük csak úgy, mint a készülék akkumulátorait. Meghatározott időnkénti teszteléssel és regenerálással biztosítjuk a telepek hosszú élettartamát és kapacitását. A készülékeket rendszeres időközönként tisztítjuk. 

Tourguide bérlés áraink


HétköznapraHétvégére
(péntektől hétfő délelőttig)
1 hétre
(7 napra)
1 hónapra
(30 napra)
1 db 10-es szett (1 db adó rádió mikrofonnal, 9 db vevő rádió fejhallgatóval, töltő, koffer)
https://www.dnd.hu/albrecht-atr400-tourist-guide-ado-vevo-szett-9-1db-hordtaska
4000,-6000,-
(2000,- /nap)
25.000,-
(3.571,- /nap)
100.000,-
(3.333,- /nap)
1 db tartalék fejszett az alapcsomagon felül
https://www.dnd.hu/albrecht-ep-1-d-hurkos-fulhallgato
500,-700,-
(233,- /nap)
1.600,-
(229,- /nap)
vásárlást javaslunk
1 db kölcsönző szett szállítási díja Magyarországon belül irányonként (A DND telephelyén történő átvétel ingyenes)6000,-


Fenti összegek nettó forint árak és a kölcsönzős készletünk erejéig értendők.

Egyedi igény és kérdés esetén is készséggel állunk rendelkezésére! Tekintse meg és próbálja ki a készüléket irodánkban. Keressen minket a +36-1-459-8050-es telefonszámon vagy a dndATdndDOThu e-mail címen.

Gyakori kérdések a bérletre kínált tourgguide rendszerrel kapcsolatban:

 • Milyen frekvencián működik a rádió? Nem fog zavart okozni a helyszínen egyéb berendezésekben? A készülékek 2,4Ghz-es ISM frekvencián működnek, amely egy szabad on használható frekvencia tartomány.
 • Mekkora hatótávolságuk van a készülékeknek? A rádiók hatótávolsága akár a 200 méter is elérheti nyílt terepen. Irodában, zárt helyen ez jellemzően 50-100 méter távolságra is csökkenhet.
 • Ha a helyszínen már használunk tourguide rádiót, akkor nem fog összeakadni a többi készülékkel? A zavartalan kommunikációt a választható 50 db különböző csatorna teszi lehetővé.
 • A tourguide rendszer lehetővé teszi a kétirányú kommunikációt? Nem. A tourguide rendszerben alap esetben csak egy adó rádió van. Ehhez a készülékhez jár egy mikrofon, amely például a csoport vezetőjénél vagy az idegenvezetőnél van. A többiek, a hallgatóság csak vételre alkalmas rádiót kap, amelyhez fülhallgató jár.
 • A készülékbe épített akkumulátoroknak mennyi az üzemideje? Mind a vevő, mind az adó rádió beépített 1500mAh Li-ion akkumlátorral rendelkezik, amely kb. 3-4 óra tölthető fel teljesen a tartozék töltővel. Az adó rádió (ATT400) működési ideje 8-10 óra, a vevő rádió (ATR400) működési ideje 18-20 óra.*
  * Tipikus használat mellett, amely a működési idő 90%-ban készenléti állapotot, 5%-ban vételt és 5%-ban adást feltételez.
 • Kérhető házhozszállítás a kölcsönzős tourguide szett átvételénél? Amennyiben nincs lehetősége élni a budapesti telephelyünkön tértnő díjmentes átvétellel, úgy természetesen igény esetén Magyarország területére futárszolgálattal is eltudjuk küldeni a kölcsönzős szettet. Kérjük vegye figyelembe, hogy a futárszolgálat 1-2 munkanapos kiszállítással dolgozik. 

Tourguide rendszer vásárlása

Termékeinket nem csak bérletre, hanem megvásárlásra is ajánljuk. Az elmúlt években vásárlóink között múzeumok, gyárak, konferencia helyszínek egyaránt megtalálhatók. Tourguide szettjeink 10, 20, 30, 40, 60 darabos szettek formájában érhetők el. Ezek mindegyike kofferes kivitel, amelyekhez 1 db adó rádió tartozik mikrofonnal és a szettnek megfelelő darabszámú vevő rádió fülhallgatóval.
 

Tekintse meg a nálunk kapható tourguide kínálatunk az alábbi linken.

Az idegenvezetői rendszer vásárlásának előnyei:

 • Hosszú távú megtérülés: Ha a rendszert gyakran és hosszú távon használják, a vásárlás hosszú távon költséghatékonyabb lehet.
 • Teljes ellenőrzés: Saját rendszer esetén teljes kontrollja van a termékek és tartozékok felett.
 • Testreszabhatóság: Megvásárolt rendszerekkel gyakran több lehetőség van az egyéni igényeknek megfelelő testreszabásra.
 • Elérhetőség: Saját készülékkel mindig rendelkezésre áll az eszköz, nem kell időpontot egyeztetni a bérbeadóval.

Mikor érdemes tourguide rendszert bérelni és mikor vásárolni?

Bérlés: Ideális rövid távú eseményekhez, szezonális használathoz vagy ha nincs szükség folyamatos hozzáférésre. Ha csak néhány alkalommal van szükség a rendszerre vagy nem akar a karbantartási és javítási költségekkel foglalkozni, a bérlés lehet a legjobb választás.

Vásárlás: Hosszú távú és rendszeres használat esetén a vásárlás lehet gazdaságosabb. Ha a rendszer állandóan használatban van és fontos az eszközökön való teljes kontroll, akkor érdemes befektetni saját készülékbe. További előny még, hogy a megvásárolandó szettek és termékek rugalmasan bővíthetők további trádiók és tartozékok vásárlásával. Bármelyik szetthez vásárolhatók további egyes töltők, 10-es töltők, adó rádiók, vevő rádiók, fülhallgatók és mikrofonok.

A választás mindig az ön specifikus igényein és körülményein alapul. Mérlegelje az előnyöket és hátrányokat, és döntsön a cégének legmegfelelőbb megoldás mellett!

Az idegenvezetői rendszerek felhasználási helye

A tourguide rendszerek modern technológiájuknak köszönhetően széleskörű alkalmazásra találnak. Ezek az eszközök lehetővé teszik a látogatók számára, hogy mélyebben megértsék és élvezzék a látottakat anélkül, hogy mások vagy a környezet zavarná őket. Az alábbiakban bemutatjuk a leggyakoribb felhasználási területeiket:

 • Múzeumok és galériák: Az idegenvezetői rendszerek lehetővé teszik a látogatók számára, hogy részletes információkat kapjanak a kiállított tárgyakról és műalkotásokról.
 • Történelmi és kulturális helyszínek: Várak, templomok, emlékhelyek és más történelmi helyszínek esetében a vezetett csoport alkalmat adhat az időutazásra, bemutatva a helyszín történelmét és kulturális jelentőségét.
 • Városnéző túrák: A tourguide rendszerek lehetővé teszik a csoportos túrák szervezését nagyvárosokban anélkül, hogy a város zajától kellene tartani. A vezetők könnyedén kommunikálhatnak a csoporttal, még forgalmas környezetben is.
 • Természetjáró és környezeti túrák: Nemzeti parkok, botanikus kertek és természetvédelmi területek esetében a helyi látgotató csoport vezetője információt nyújthat a természeti jelenségekről, élőlényekről és környezetvédelmi kérdésekről.
 • Konferenciák és kiállítások: A tourguide rendszerek kiválóak csoportos hallgatóság számára, ahol a résztvevőknek egy adott területen vagy standon kell követniük a bemutatót.
 • Gyárlátogatások: A tourguide rendszerek segítenek az információk továbbításában zajos ipari környezetben, lehetővé téve a látogatók számára, hogy érthetően hallják a vezetőt.
 • Sportesemények és fesztiválok: Nagyobb eseményeken a látogatók információt kaphatnak az aktuális eseményekről, versenyzőkről vagy programokról.
 • Edukatív programok és műhelymunkák: Iskolák, egyetemek vagy képzési központok használhatják a rendszert az oktatásban, hogy a hallgatók jobban koncentrálhassanak és interaktívan vegyenek részt.
 • Többnyelvű bemutatások: Többnyelvű környezetben a tourguide lehetőséget nyújthat arra, hogy a látogatók kiválaszthassák a preferált nyelvet, így jobban megérthetik az információt.
 • Színházak és előadói művészetek: Néhány helyszínen tourguide rendszert használnak tolmácsoláshoz vagy a hallássérültek támogatására.


Összefoglalva, a tourguide idegenvezetői rendszerek sokféle helyszínen és körülmények között hasznosak lehetnek, lehetővé téve a hatékony és zökkenőmentes információátadást a látogatók és a vezetők között.

Egyedi igény és kérdés esetén is készséggel állunk rendelkezésére! Tekintse meg és próbálja ki a készüléket irodánkban. Keressen minket a +36-1-459-8050-es telefonszámon vagy a dndATdndDOThu e-mail címen. 

Cégünk rádiók és egyéb vezeték nélküli távközlési eszközök bérbeadása területén ISO 9001:2015 és AQAP 2110 minőségbiztosítási rendszerrel rendelkezik.

iso-certificateiso-certificate