URH RÁDIÓ BÉRLÉS

A kommunikációs eszközök, mint az adó-vevő rádiók, URH rádiók és walkie-talkie rádiók elengedhetetlenek sok iparágban és tevékenységnél. Azonban sokszor felmerül a kérdés, hogy érdemes-e ezeket az eszközöket vásárolni vagy bérelni. Mindkét opció előnyökkel és hátrányokkal rendelkezik, így fontos átgondolni, hogy melyik megoldás a legmegfelelőbb az Ön számára.

URH rádiók bérbeadása

Bizonyos esetekben az URH rádió bérlése költséghatékonyabb megoldást tesz lehetővé a vásárlással szemben. Ilyen esetek a következők:

Mikor érdemes URH rádiót bérelni?

 • Amikor rövid távú projekthez vagy eseményhez keresünk kommunikációs eszközt
 • Ha megbízható készülékekre van szükség, de nincs elegendő költségvetés a vásárláshoz vagy kisebb válalkozások számára amelyeknek nincs elegendő tőkéjük nagyobb beruházáshoz
 • Meglévő URH rendszer ideiglenes kibővítése néhány naptól néhány hónapig terjedő időszakra
 • Rendezvényeknél és szezonális eseményeknél, ahol meglévő készülékparkunkat tudjuk dinamikusan bővíteni adó-vevő bérléssel

Mikor érdemes URH rádiót vásárolni?

 • Ha hosszú távú használatra van szükség az eszközre.
 • Amikor a vállalkozásnak elegendő tőkéje van az eszközök vásárlásához és karbantartásához.
 • Ha az eszközöket testreszabottan szeretné használni vagy módosítani.


Összességében a döntés az Ön igényeitől és költségvetésétől függ. Minden esetben érdemes mérlegelni a bérlés és a vásárlás előnyeit és hátrányait, hogy a legjobb döntést hozhassa meg.


Amennyiben URH rádió vásárlás mellett dönt, úgy készséggel állunk rendelkezésre az alábbi linken található URH adó-vevő kínálatunkkal.

Az URH rádió kölcsönzés előnyei a vásárlással szemben

 • A URH rádió bérlési díja a vállalkozás számára költségként teljes egészében elszámolható
 • Nincs éves amortizációs költség és nem szükséges az eszközöket a vállalkozás tárgyi eszközébe venni
 • Költség szintjén rugalmasan tervezhető, csak a tényleges használat idejére szükséges kalkulálni
 • Nincs készülék szervizelési és karbantartási költség, hiszen ezt a bérbe adó biztosítja
 • Mindig korszerű professzionális URH rádiókat és tartozékokat használhat
 • Nem szükséges külön rádióengedély és frekvenciahasználati díj, mivel ezt a bérbeadó biztosítja és ezen díjat cégünk fizeti meg közvetlenül az NMHH felé


Készülékparkunkban több mint 100 darab kézi Icom VHF és UHF sávos professzionális URH rádióval rendelkezünk. Az Ön igényeinek megfelelően felprogramozva használhatja az URH rádiókat akár a meglévő rendszere kibővítéseként, akár önálló rendszerként.

Nagy hangsúlyt fordítunk rádiós eszközparkunk folyamatos karbantartására illetve fejlesztésére. A kölcsönzős URH rádiós fejszettek és kézi mikrofonok minőségét rendszeres időközönként ellenőrizzük csak úgy, mint az URH rádiók akkumulátorait. Meghatározott időnkénti teszteléssel és regenerálással biztosítjuk a telepek hosszú élettartamát és kapacitását.

Az Icom IC-F4002-as bérlős rádióról forgatott rövid ismertető videónk megtekintéséhez kattintson az alábbi videóra:

Icom IC-F4002 UHF kézi URH adóvevő rádió

URH rádió és tartozék bérlés áraink


HétköznapraHétvégére
(péntektől hétfő délelőttig)
1 hétre
(7 napra)
1 hónapra
(30 napra)
URH rádiókészülék
(akkumulátorral, antennával, övcsipesszel, töltővel)
900,-1200,-
(400,- /nap)
4.000,-
(571,- /nap)
8.000,-
(266,- /nap)
Tartalék akkumulátor300,-500,-
(167,- /nap)
2.000,-
(286,- /nap)
6.000,
(200,- /nap)
Fejszett300,-500,-
(167,- /nap)
2.000,-
(286,- /nap)
6.000,
(200,- /nap)
1 db 10-es URH koffer szett szállítási díja Magyarországon belül irányonként (A DND telephelyén történő átvétel ingyenes)9450,-


Fenti árak forint nettó árak és eszközönként értendők a kölcsönzős készletünk erejéig.

A készülékekben alapból 4 darab csatorna van. Amennyiben ennél több csatornára van szüksége vagy a készülékeket a saját frekvenciájára kívánja programoztatni, hogy meglévő rádiórendszerével kompatibilis legyen, úgy 1000,- Ft + Áfa / készülék programozási díjat számolunk fel.

Egyedi URH kölcsönzési igény és kérdés esetén is készséggel állunk rendelkezésére! Tekintse meg és próbálja ki a készüléket irodánkban. Keressen minket a +36-1-459-8050-es telefonszámon vagy a dndATdndDOThu e-mail címen.

Gyakori kérdések a walkie-talkie rádió bérlésével kapcsolatban

 • Milyen frekvenián működnek a bérelhető walkie-talkie rádiók? A VHF rádiók 136-174Mhz, az UHF rádiók 400-470 Mhz között programozhatók. Alap esetben 4 db, úgynevezett közös felhasználású csatorna van a rádiókban, amelyeket lehet használni a kölcsönzés során. Amennyiben meglévő rádióflottát kíván kibővíteni a kölcsönzős adó-vevőkkel, úgy nekünk az Ön frekvenciájára kell hangolnunk a bérbe adott rádióinkat, ezért ezt kérjük minden esetben előre jelezze bérlési igény esetén. 
 • Milyen akkumulátor kapacitással bírnak a rádiók? A kézi adó-vevők 2250mAh vagy 3150mAh Li-ion akkumulátorral rendelkeznek, amelyek alkalmasak egy 8 órás műszakot ellátni tipikus használat mellett.* Amennyiben ez az akkumulátor kapacitás várhatóan nem lenne elég, úgy lehetőség van pótakkumulátor bérlésére.
  * A tipikus használat a működési idő 90%-ban készenléti állapotot, 5%-ban vételt és 5%-ban adást feltételez.
 • Van lehetőség fejszett bérlésére? Icom kölcsönzős rádióinkhoz JDI JD-130XEH5/IC-F3032/B/C típusú fejszettet tudunk biztosítani. 
 • Hogyan történik a hétvégi bérlés elszámolása? A hétvégére történő bérlés esetén nálunk péntek délutáni átvétellel és hétfő délelőtti visszahozatallal kalkulálva a fenti táblázatban megjelölt kedvezményes, egyösszegű díjat alkalmazunk. 
 • A rádiókészülékekhez jár töltő? A adó-vevők bérlése esetén a készülékek darabszámával megegyező asztali töltőt biztosítunk. Amennyiben a készülékek darabszáma kb. 10 darab, úgy egy kompakt, praktikus koffer szettben biztosítjuk a rádiókat, amelyekbe beépített töltő talpak vannak.
 • Van lehetőség futárszolgálatással történő szállításra? A kölcsönzős walkie-talkie rádiók átvétele budapesti telephelyünkön természetesen díjmentes. Igény esetén a készülékeket futárszolgálattal, 1-2 munkanapos kiszállítási idővel Magyarország területére tudjuk küldeni. 
 • Van lehetőség az URH bérlés idejére műszaki felügyeletet kérni? Amennyiben olyan eseményhez van szükség a rádiókra, amelyek kiemelt fontosságúak, úgy van lehetőség arra, hogy a bérlés ideje alatt a készülékekhez személyes megjelenéssel műszaki felügyeletet biztosítsunk.
 • Van lehetőség a kézi rádiókon túl asztali / gépkocsiba való mobil rádiót és / vagy átjátszót is bérelni? Természetesen mobil rádió illetve átjátszó bérlésére is van lehetőség, amelynek költségét egyedi egyeztetés alapján tudjuk kalkulálni. 

URH adó-vevő rendszer vásárlása

Termékeinket nem csak bérletre, hanem megvásárlásra is ajánljuk. Referenciáink között rendezvény szervezők, biztonsági szolgálatok, ipari parkok, bevásárlóközpontok és számtalan további ügyfél megtalálható. Kínálatunkban Icom, Motorola, Entel és Hytera adó-vevők teljes termékpalettája megtalálható széles tartozékkínálattal. 
 

Tekintse meg a nálunk kapható URH rádió kínálatunk az alábbi linken.

Az URH rendszer vásárlásának előnyei:

 • Egyszeri befektetés: Bár az URH rádió vásárlása kezdeti költséget jelent, hosszú távon költséghatékonyabb lehet, mint a folyamatos bérleti díjak fizetése.
 • Tartós használat: Ha az Ön vállalkozásának hosszú távú kommunikációs megoldásra van szüksége, akkor a vásárlás jobb választás, mivel a rádiók az Ön tulajdonában maradnak és bármikor használhatók.
 • Testreszabhatóság: A vásárlással megszerzett rádiókat testreszabhatja, programozhatja és módosíthatja az Ön igényeinek megfelelően anélkül, hogy korlátozásokkal vagy bérleti szerződési feltételekkel kellene szembenéznie.
 • Nincs bérleti szerződés: A rádió vásárlásakor nincs szükség bérleti szerződés aláírására, amely korlátozhatja az eszköz használatát vagy extra költséget jelenthet.
 • Maradványérték: A walkie-talki rádiók vásárlása esetén lehetőség van az eszközök értékesítésére vagy újraértékesítésére, ha már nincs rájuk szükség vagy ha újabb modellekre szeretne váltani.
 • Karbantartás és javítás: Bár az URH bérlés esetén a karbantartás és javítás a bérbeadó felelőssége, a vásárlás esetén teljes kontrollja van az eszköz karbantartásán és javításán. Ez lehetővé teszi, hogy gyorsan reagáljon bármilyen problémára és biztosítsa az eszközök hosszú élettartamát.


Összefoglalva, az URH rádió adó-vevő vásárlása ideális választás lehet azok számára, akik hosszú távú, testreszabott kommunikációs megoldást keresnek és szeretnék elkerülni a bérleti díjakat és szerződéseket. Ugyanakkor fontos mérlegelni a kezdeti költségeket és a karbantartásért való felelősséget is.

Az URH rádiós rendszerek felhasználási helye

Az URH adó-vevő rendszerek gombnyomásra történtő azonnali és csoportos kommunikációt tesznek lehetővé, így számos környezetben és iparágban alkalmazhatók. Az alábbiakban bemutatjuk azokat a helyeket és szituációkat, ahol az URH rádiók különösen hasznosak:

 • Rendezvények és konferenciák: Az URH rádiók lehetővé teszik a rendezvény személyzetének a gyors és hatékony kommunikációt. Akár egy koncert, kiállítás vagy konferencia, az URH rádiók segítenek a rendezvény zavartalan működésében.
 • Építőipar: Az építkezések és építőterületek gyakran nagy és zajos környezetek. Az URH rádiók segítségével a munkások és a vezetők könnyedén kommunikálhatnak egymással, növelve a biztonságot és a hatékonyságot.
 • Biztonsági szolgálatok: A biztonsági őröknek gyorsan és hatékonyan kell kommunikálniuk. Az URH rádiók lehetővé teszik a közvetlen kapcsolattartást a központtal és a többi őrrel.
 • Logisztika és raktározás: A raktárakban és logisztikai központokban az URH rádiók segítenek a raktári dolgozóknak, vezetőknek és a fuvarozóknak az információ gyors és zavartalan átadásában.
 • Havária esetén: Vészhelyzetekben az URH rádiók létfontosságúak lehetnek a kár megelőzésében illetve elhárításában, lehetővé téve számukra a gyors reagálást és koordinációt.
 • Mezőgazdaság: A nagy mezőgazdasági területeken az URH rádiók segítenek a munkásoknak és a gépkezelőknek a hatékony munkavégzésben és a kommunikációban.
 • Turizmus és kikapcsolódás: Túravezetők, síoktatók és egyéb szabadidős tevékenységek során az URH rádiók segítenek a csoportok koordinálásában és a biztonságos kikapcsolódás biztosításában. 


Ezen felhasználási területek csak néhány példa az URH adó-vevő rendszerek sokrétű alkalmazhatóságára. Ezek a rádiók biztosítják a hatékony, megbízható és gyors kommunikációt különböző környezetekben és kihívások közepette.

Egyedi igény és kérdés esetén is készséggel állunk rendelkezésére! Tekintse meg és próbálja ki a készüléket irodánkban. Keressen minket a +36-1-459-8050-es telefonszámon vagy a dndATdndDOThu e-mail címen. 

Cégünk rádiók és egyéb vezeték nélküli távközlési eszközök bérbeadása területén ISO 9001:2015 és AQAP 2110 minőségbiztosítási rendszerrel rendelkezik.

iso-certificateiso-certificate