Akkumulátor regeneráló

további kategóriái

A klasszikus akkumulátorok olyan tulajdonsággal rendelkeznek, hogy lemerülés után újratölthetők, és nagyon kicsi a belső ellenállásuk. Ennek köszönhetően rövid időintervallumon belül nagy erősségű áram vehető ki belőlük. Kétféle akkumulátort különböztetünk meg, a nyitott és a zárt cellásat. A nyitott cellás akksikban az elektrolit folyékony állapotban van, minden cella szellőzőnyílással rendelkezik, és a párolgás miatt időről időre ioncserélt, vagyis desztillált vízzel kell feltöltenünk. Tovább olvasom...

Termék nézet váltás Termékek rendezése:
Termékszűrés
Elérhetőség szerint
Raktáron ()
Rendelésre (0)
Márkák szerint
Ár szerint
Ft - Ft
Összesen 0 termék, 1. oldal: 1 - 0 / 0
Összesen 0 termék, 1. oldal: 1 - 0 / 0

A zárt cellás változatban szintén ólom lemezeket és savas elektrolitot találunk, de lassabban merülnek le, hajlamosabbak a szulfásodásra. Az ilyen típusú akksik nem tölthetők akármivel, karbantartásukhoz egy akkumulátor regenerálóra van szükségünk, vagyis egy akkumulátor szulfátmentesítőre.

Milyen típusú problémákra nyújt megoldást az akkumulátor regeneráló?

Az akkumulátorok kapacitása az önkisülésük következtében naponta megközelítőleg 1 százalékkal csökken. Ennek mértéke nagyban függ az akkumulátor minőségétől, korától és természetesen a hőmérséklettől, vagyis a legjobb, ha hűvös helyen tároljuk őket. Miért? Mert a melegben a kémiai folyamatok sokkal gyorsabban mennek végbe. Ráadásul, ha az akkumulátorunkat hosszabb ideig töltés nélkül tároljuk, annak belsejében, a lemezeken a kisebb ólom szulfát kristályok nagyobb darabokká állnak össze, amelynek következtében az akkumulátor használhatatlanná válhat. Ennek elkerülése érdekében alkalmazzunk akkumulátor regenerálót, amely az akksinkat napokon keresztül alacsony feszültségű árammal tölti.

Mi alapján vehetjük észre, hogy az akkumulátorunk esetén szulfátosodással állunk szemben?

Amennyiben töltőre tesszük az akkumulátort, és annak feszültsége gyorsan növekszik, akkor erős lehet a gyanúnk arra nézve, hogy szulfátosodással állunk szemben. Mit jelent ez? A kristályos szulfátok az ólom lemezeket lassan befedik és ez az akkumulátor kapacitásának csökkenését okozza. Ekkor szükség van az akksi regeneráló bekapcsolására. Ahogyan a regeneráló kifejti hatását, a feszültség is csökken, majd lassan újra növekedni kezd. Ez azért van, mert a készülék hatására lassan az akksi belsejében újra beindulnak a kémiai folyamatok. A szulfátmentesítő nagyon rövid és erős áramimpulzusokat közvetít, ezáltal a szulfátkiválások lecsökkenek, és lassan lebomlanak.

Van-e bármilyen veszélye vagy kockázata az akkumulátor regenerálásnak?

Az akkumulátor regeneráló egy nagyon hatékony eszköz, ha azt megfelelően használjuk. Mit jelent ebben az esetben az, hogy rendeltetésszerűen használjuk? Azt, hogy az akksikat, azok kapacitásának legfeljebb egy tizedével szabad regenerálnunk. Tehát, ha jóval nagyobb töltéssel látjuk el akkumulátorunkat, akkor azzal tönkre is tehetjük azt.

Milyen típusú akkumulátorokhoz használható a regeneráló?

12 V-os ólom-zselés, ólom-savas, ólom-kalcium akkumulátorok, valamint AGM típusú akksik regenerálásához használhatunk szulfátmentesítő berendezést. Az AGM rövidítés az abszorbens üvegszálas akksikat takarja.

Mennyi ideig tart általában egy akkumulátor regenerálási folyamat?

Ez attól függ, hogy maga az akksi milyen állapotban van. lehet szó az akkumulátor karbantartásáról vagy újraélesztéséről is. Amennyiben a karbantartásáról, akkor akár heteken, hónapokon keresztül is rajta lehet az üzemen kívüli akksin a szulfátmentesítő. Ha azonban az akkumulátor újraélesztéséről van szó, az több fázisból álló folyamat, amely akár napokat is igénybe vehet.

Milyen gyakran kell alkalmazni az akkumulátor regenerálót az optimális teljesítmény érdekében?

Amennyiben üzemen kívüli akkumulátort szeretnénk karbantartani, akkor akár hónapokon keresztül is alkalmazhatjuk az akkumulátor regeneráló készüléket. Most biztosan sokunknak megfordul a fejében, hogy mikor nem használunk egy akksit? Például a motorkerékpárok késő ősszel téli álomba szenderülnek, és csak tavasszal veszük őket elő, amikor megjön az első napsütéses délután.

Ha nem gondoltunk arra, hogy a motorban lévő akksi az állástól tönkre mehet, és regeneráló karbantartásra lesz szüksége, akkor lehet, hogy első utunk egy olyan szaküzletbe vezet, ahol új akkumulátort tudunk vásárolni. Amennyiben gondoltunk erre az eshetőségre, akkor akksink azonnal optimális teljesítményt tud leadni, mi pedig minden probléma nélkül élvezhetjük a motorozás nyújtotta örömöket.

Milyen speciális előkészület szükséges az akkumulátor regenerálása előtt?

Amikor szeretnénk akkumulátorunkhoz egy szulfátmentesítőt csatlakoztatni, akkor arra kell figyelnünk, hogy azt mindig polaritáshelyesen tegyük. A feketét a feketére, a pirosat a pirosra. Amennyiben nem így teszünk, akkor azzal az akksiban kárt is okozhatunk. De figyeljünk arra is, hogy a tárolás közben az akkumulátor csatlakozói ne rozsdásodjanak be. Ezt úgy tudjuk megakadályozni, ha az akksi kivezetéseit és a saruit úgynevezett póluszsírral kenjük be.


Tekintse meg széles akkumulátor regeneráló kínálatunkat a DND webáruházában!