DC/DC feszültség átalakító

Az egyenáram, azaz direct current, rövidítve DC az élet és az ipar számos területén felbukkan. Mobiltelefonunk, tabletünk vagy éppen GPS-adónk és a rádiónk mind-mind ezt az áramtípust használják. Nem mindegy azonban, hogy milyen erősségű áramot igényel az adott készülék: ha a forrás nem megfelelő, DC/DC-konverterre van szükségünk, ami bemeneti feszültséget egy másik feszültségszintre alakítja.


Ebben a kategóriában többféle feszültség konvertert is talál, így biztosan rábukkan a céljaihoz illő modellre.

Hogy működik a DC/DC átalakító?

A piacon többféle feszültségátalakító is kapható. Igen elterjedtnek számítanak például az AC/DC konverterterek, melyek ahálózati váltakozó áramból képesek egyenáramot létrehozni.A telefonon vagy a laptop töltője tipikusan ilyen készülék, hiszen az akkumulátorok minden esetben egyenáramot igényelnek.


Ezzel szemben a DC/AC konverterek épp fordítva működnek, vagyis az egyenáramot képesek váltakozó árammá transzformálni.Ha például az autónk akkumulátorából kapott áramot szeretnénk egy hálózati eszközhöz használni, egy szivargyújtóhoz csatlakoztatható inverterre lesz szükségünk. Végül eljutottunka DC/DC átalakítókhoz, melyek az egyenáramot alakítják át különböző feszültségekre. Ennek megfelelően képesek a 12V-ból 24-et, vagy éppen a 48V-ból 24-et csinálni.

Milyen típusú DC/DC konverterek léteznek?

Step-down konverterek

A step-down átalakítók arra valók, hogycsökkentsék a bemeneti feszültséget. Ha a használni kívánt készülék például 12V-os, de a rendelkezésre álló feszültség ennél nagyobb, egy ilyen típusú DC/DC átalakítóra van szükség.

Step-up konverterek

A step-up konverterek a másik irányba alakítják, vagyis növelik a feszültséget. Többféle típus is kapható webshopunkban, attól függően, hogy mekkora kimenő feszültséget kell előállítani.

Step up/down konverterek

A step up/down átalakítóka fentebb ismertetett verziók kombinációját jelentik. Az ilyen berendezések képesek növelni és csökkenteni is a feszültséget, így igazánuniverzálisan használhatók.

A DC/DC átalakítók felhasználási módjai

A DC/DC konverterek bármilyen helyzetben megállják a helyüket, ahol nem áll rendelkezésre az a feszültség, amely az eszköz működtetéséhez szükséges.Tipikus felhasználási módnak számítanak a hajók, ahol a 12V-os rádióhoz a 24V-os áramot kell átalakítani. Természetesen ez csak egyetlen példa, a konverterek az élet és az ipar számos területén bizonyulnak hasznosnak.

Világmárkák a DND kínálatában

Alfatronix

Az angol Alfatronix igen közkedvelt márka szerte a világon. Első osztályú DC/DC átalakítóik mellett vezeték nélküli töltőiket, USB-csatlakozóikat és egyéb termékeiket is bátran ajánljuk.

Diamond

A japán Diamond Antenna Corporation többféle termékkel is képviselteti magát webshopunkban. Közös bennük, hogy 24VDC egyenáramú feszültségből állítanak elő 13,8VDC-t, ugyanakkor a terhelhetőség kapcsán kimagasló a választék.

Dometic

A svéd Dometic a lakossági és ipari felhasználásban egyarántmeghatározónak számít. Otthoni és kültéri termékeik is a legmagasabb minőséget képviselik, nem véletlen, hogy világmárkák is a Dometic megoldásaira esküsznek. A kínálatunkban szereplő Dometic DC/DC átalakítók 24 V-ról 12 V-ra képesek konvertálni a feszültséget.


Adja le rendelését online vagy keressen minket
elérhetőségeinken, ha szaktanácsra lenne szüksége a döntés előtt.