Blog

URH rádió vásárlása szabadon, kötöttségek nélkül

Az utóbbi hetekben és hónapokban számos olyan ügyfél érkezett hozzánk, aki korábban máshol vette ugyan a rádióját, de cégünknél szerette volna átprogramoztatni vagy javíttatni azt. Ügyfelünk nagy meglepetésére azonban ezt nem tudtuk megtenni, mivel az eladó cég, akitől korábban vásárolta a készülékeket, a rádió belső szoftverét lekódolta, így azon a cégen kívül ahol vette a rádiót más sem javítani, sem programozni nem tudja. Úgy gondoljuk, hogy ez a téma megér egy posztot.

Hogyan történik mindez?

Alap esetben amikor a gyártó (legyen az Icom, Motorola, Vertes, HYT, Kenwood, vagy bármilyen más márka) az importőrnek megküldi a professzionális URH rádiót, úgy lényegében egy „üres” rádiót kap. Üres, mert ha csak úgy kibontjuk a dobozból, akkor nem fog működni. A megfelelő beállítások híján (pl.: működési frekvencia) a készülék üzemképtelen. Természetesen eladáskor mi az ügyfelet megkérdezzük, hogy van-e már rádiója amit használ, milyen rendszerbe kell beilleszteni a készülékeket, van-e már rádióengedélye, és ezen információk alapján szervizünkben még az értékesítés előtt megtörténik a rádió szoftveres felprogramozása, amely alapján a készülék már használható lesz.

Jellemzően minden készülék szoftverében van arra lehetőség, hogy a készülékbe írt programot lekódoljuk, így az abban lévő beállításokat csak egy jelszó begépelése után tudjuk kiolvasni és módosítani. Ezen beállítások feltétlen szükségesek mind a rádiók későbbi átprogramozása mind pedig a javításuk során.

Elérhető URH rádió kínálatunkról ezen a linken tájékozódhat.

Mi következik ebből Önnek, mint ügyfélnek?

A tapasztalat az, hogy tájékoztatás hiányában az Ügyfél saját maga sem tud arról, hogy az eladó akitől vásárolta a készüléket, lejelszavazta a rádiót és ennek következtében megpróbálja Önt saját magához láncolni, hogy a vásárlást követően csak nála tudja programoztatni illetve javíttatni a készüléket. Egy ilyen kiszolgáltatott helyzet természetesen egyértelmű hátrányokkal jár a későbbiekben az Ön számára amely jellemzően a programozási és javítási díjak magasabb összegében és az eladó cég rugalmatlanságában jelenik meg.

Mi, a DND Telecom Center Kft.-nél azt gondoljuk, hogy a készülék vásárlásakor feltöltött program is a vásárlót illeti meg, mivel az benne van a készülék árában. Ennek megfelelően cégünk ahogyan addig sem, úgy a jövőben sem kívánja lejelszavazni a készülékeket, kivéve ha ez ügyfelünk kifejezett kérése volt. Azt gondoljuk, hogy ügyfeleinket nem a kiszolgáltatottság növelésével és jelszavazott készülékek eladásával kell magunkhoz láncolni, hanem ügyfélbarát kiszolgálással, szolgáltatási színvonalunk növelésével és rendkívül versenyképes árainkkal.

Vásároljon kötöttségek nélkül.
Vásároljon kötöttségek nélkül.

« AlfaTronix feszültségkonverterek és tápegységek – Ha analóg URH rádiókat használok, át kell-e állnom kötelezően digitális rádiókra? »